سرویس شهری تبریزبیدار/ پروژه های نیمه تمام و راکد از جمله چالش های مدیریت شهری در هر دوره ای است.
تبریزبیدار در بررسی موردی تعدادی از این پروژه ها ابتدا به میدان شهید فهمیده سری زده است.
میدان شهید فهمیده دومین میدان بزرگ تبریز که در شمال شرق شهر در محل اتصال ولیعصر، رشدیه، باغمیشه و عباسی قرار دارد که بعنوان یکی از اصلی ترین تقاطع های شهر از آن یاد می شود.
این میدان با توجه به قرار گیری در یکی از بهترین نقاط شهر محل مناسبی برای ایجاد پروژه های تجاری و تفریحی می باشد که در سال های اخیر نیز چندین پروژه بزرگ در دور تا دور این میدان طراحی و اجرایی شده که فقط دو پروژه مجتمع تجاری لاله پارک و هتل لاله به بهره برداری رسیده اند و پروژه های دیگر در ضلع شرقی و جنوبی بعد از کلنگ زنی، عملیات اجرایی آنها راکد مانده است.
پروژه ضلع جنوبی (مجتمع رفاهی خدماتی ۳۳ طبقه گل شرق) گود برداری انجام شده و پروژه ضلع شرقی (مجتمع خدماتی رفاهی سون استار) پی ریزی شده و چند طبقه آن بتن ریزی انجام شده و چندین سال است بصورت راکد رها شده است.
پروژه ضلع شرقی میدان فهمیده یک پروژه مشارکتی می باشد که یعقوب هوشیار، شهردار فعلی تبریز که در سال ۹۲ شهردار منطقه ۵ تبریز بود، در مورد این پروژه گفته بود: پروژه مشارکتی در ۱۹ طبقه سازهای شامل ۲ طبقه پارکینگ و ۱۷ طبقه تجاری، خدماتی، تفریحی و فرهنگی با مشارکت شهرداری منطقه ۵ احداث خواهد شد.
بعد از گذشت نزدیک به ۱۰ سال هنوز این پروژه به مرحله ی اجرایی و بهره برداری نرسیده است.
طبق پیگیری های تبریزبیدار از اعضای شورای شهر تبریز، فریدون بابایی اقدم رئیس کمیسیون شهرسازی و حجت الاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر رئیس کمیسیون سرمایه گذاری فقط از نبود سرمایه گذار کلایه کرده و توضیح بیشتری درباره پروژه های راکد میدان فهمیده ندادند.
شهردار منطقه ۵ تبریز نیز در گفتگو با خبرنگار تبریزبیدار در رابطه با دو پروژه میدان فهمیده با بیان اینکه پروژه گل شرق بعد از گذر پرسه قانونی از پیمانکار گرفته شده و در تحویل شهرداری است، می گوید: شهرداری تبریز مجددا زمین را به سازمان سرمایه گذاری شهرداری معرفی خواهد کرد تا پروژه جدیدی تعریف شود.
سیاوش فتح اللهی در ادامه درباره پروژه ضلع شرقی میدان فهمیده (سون استار) می افزاید: در سال ۹۰ قرارداد مشارکتی بین شهرداری و یک شخص حقیقی بسته شده که در سال ۹۲ پروانه پروژه صادر شده و همینطور در سال ۹۴ برای پروژه تقویم نوشته شده ولی متاسفانه بنا به دلایلی پروژه به صورت نیمه تمام مانده است.
وی اضافه می کند: شهرداری تبریز در سال ۹۵ سهم خود را از پروژه سون استار که ۳۷.۵ درصد بود به یکی از شرکت های متعلق به بانک شهر واگذار کرده است. اخیرا به همراه شهردار تبریز بازدیدی از پروژه سون استار انجام دادیم.
طبق اعلام او در محدوده در شهرداری منطقه ۵ حدود ۸ پروژه مشارکتی و ده ها پروژه دیگر به صورت نیمه ساخت و راکد مانده است.
تبریزبیدار در ادامه گزارش های خود به دیگر پروژه های نیمه تمام شهر اولین ها پرداخت خواهد کرد.
گزارش از محسن فرجی و الینا ابراهیمی
عکس ها از حسین قلی زاده
انتهای پیام