سرویس فرهنگی تبریزبیدار/ مناسبت روز دختر بهانه ای شد تا پای گفتگوی صمیمی با یک دختر نوجوان قرآنی بنشینیم. «سنا الهی» ۱۲ ساله که در پایه ششم تحصیل می کند و حافظ کل قرآن است.
به گفته خود از ۵ سالگی در جامعه القرآن شعبه طوبی پس از اینکه دوره های الفبا، روخوانی، روان خوانی، ترتیل و ترتیب را گذرانده، حفظ کلام وحی را شروع کرده اما به طور جدی از وقتی که ۷ ساله بود، به حفظ روی آورده است.
او یک برادر کوچکتر از خود دارد که ۸ ساله است و مثل خودش از شش سالگی کلاس های قرآنی را شروع کرده و الان در دوره ترتیل است.
گفتگوی تبریزبیدار با سنا الهی و مادرش خانم مریم مومن به شرح زیر می باشد:
تبریزبیدار: قرآن چه تاثیری در زندگی شما داشته است؟
سنا الهی: احساس نزدیکی به خدا می کنم که بهترین حس دنیا است. حفظ قرآن حتی تاثیر زیادی در درس هایم داشت و توانستم درس هایم را هم خوب بخوانم.
تبریزبیدار: روزانه چند ساعت تمرین حفظ داشتید؟
سنا الهی: روزانه ۲ الی ۳ ساعت برای حفظ تمرین می کردم و برخلاف تصورات بقیه، لطمه ای هم به درس هایم وارد نشد و خللی ایجاد نکرد. معدلم هم در کل این سال ها خیلی خوب بوده است. آیه الکرسی و آیه «وان یکاد» را همیشه می خوانم و از آنها در کارهایم کمک می گیرم.
تبریزبیدار: بزرگتزین آرزویتان چیست؟
سنا الهی: آرزو دارم وقتی بزرگ شدم دندانپزشک شوم اما بزرگترین آرزویم این است که همه قرآن بخوانند و به دستورات خدا عمل کنند. چون با قرائت قرآن، تعداد یاران امام زمان(عج) بیشتر می شود و امام زمان ظهور خواهد کرد.
تبریزبیدار: چه توصیه ای برای هم سن و سالان خود دارید؟
سنا الهی: توصیه می کنم به خدا نزدیک شوند و قرآن را حتی یک آیه هم که شده حفظ کنند؛ چون باعث می شود به خدا نزدیک شویم.
تبریزییدار: بعنوان مادر سنا، از علت و نحوه تربیت قرآنی فرزندتان بگویید.
مادر سنا: سنا از بچگی به قرآن علاقه داشت. از سه سالگی خودش شعر حفظ می کرد و ما هم سوره های کوچک قرآن را به او یاد داده بودیم و هرجا که می رفتیم آن سوره ها را می خواند. از شش سالگی هم او را در جامعه القرآن ثبت نامکردیم. خلاقیتش قابل تحسین بود. مثلا هنگام عبور از پیاده رو، یک سوره را میخواند یا مثلا می گفت باید این سوره را بدو بدو بخوانم. جزء ۳۰ را خیلی طول کشید تا حفظ شود؛ چون سن و سالش کم بود و نمی خواستیم زیاد اذیت شود ولی بعدا سوره های دیگر را با علاقه خودش شروع به حفظ کرد و ما هم حمایتش می کردیم. درست است در سن کودکی نمی توانست حتی خوب حرف بزند و کلمات را درست ادا کند ولی زود یاد می گرفت و تکرار می کرد و حفظ می شد.
تبریزبیدار: تا به حال پیش آمده که به خاطر کلاس قرآن بچه ها از تفریحتان گذشته باشید؟
مادر سنا: جوری برنامه ریزی کرده ایم که کلاس ها هم برای ما و هم برای بچه ها یک جور تفریح محسوب می شوند. مثلا اگر قرار باشد به پارک یا مهمانی برویم، اول بچه ها کلاس قرآنشان را تمام می کنند بعد به بیرون می رویم. حتی سنا خودش عادت کرده بود هروقت میخواستیم بیرون برویم، می گفت من باید اول قرآنم را بخوانم و تمام کنم بعد هرجا بگویید می رویم.
تبریزبیدار: توصیه شما برای خانواده هایی که فرزند کوچک دارند و در آستانه تربیت فرزندشان هستند چیست؟پپ
مادر سنا: هرکس به سمت قرآن برود، هم در این دنیا و هم در آن دنیا موفق است. اگر پدر و مادر از همان کودکی فرزند خود را با قرآن مانوس کنند و او را در این راه قرار دهند، این بچه تا آخر در همان راه خواهد ماند و اگر خدای ناکرده یک موقع لغزشی هم داشت، باز هم به همین مسیر باز می گردد.
گفتگو از الهه مهدوی
انتهای پیام/