سرویس شهری تبریزبیدار/ پروژه های نیمه تمام و راکد از جمله چالش های مدیریت شهری در هر دوره ای است که از مدیران شهری به یکدیگر به ارث میرسد.
تبریزبیدار در بررسی موردی تعدادی از این پروژه ها، در سری سوم گزارش این بار سراغ پروژه موزه فرش تبریز در خیابان امام خمینی(ره) جنب مسجد کبود رفته است.
موزه فرش از جمله طرحهای نیمهتمام تبریز است که پس از گذشت ۱۲ سال از کلنگ زنی، تاکنون به نتیجه نرسیده است.
تبیین اهمیت و ضرورت تکمیل موزه فرش تبریز، اشاره به این نکته نیز خالی از لطف نیست که فرش تبریز، شناسنامه فرش ایران در بازارهای جهانی است و هر گونه سرمایه گذاری برای معرفی این هنر- صنعت باستانی در سطوح ملی و فراملی می تواند به اعتلای نام ایران در سطح جهانی منجر شود.
فرش تبریز عمری به درازای تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی دارد و شناخت جهانیان از قالی تبریز و ستودن آن ناشی از تلاش و شوریدگی مردمانی است که ذوق هنری را با جاذبه های پررمز و راز هنر ملی درآمیختند.
نکته دیگری که ضرورت تلاش برای تسریع در تکمیل موزه فرش تبریز را دوچندان می کند، شناخته شدن تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش دستباف است که منجر به برگزاری رویدادهای مختلف با این انتخاب بین المللی در یکی دو سال قبل و فعال شدن دبیرخانه آن در این کلان شهر شد و بار دیگر نام فرش تبریز را بر بام فرش جهان نشاند.
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان در گفتگو با تبریزبیدار با توجه به راکد بودن پروژه موزه فرش تبریز می گوید: این پروژه برخی مشکلات حقوقی و اعتباری دارد که خوشبختانه مشکلات حقوقی حل شده و مشکلات اعتباری هم از اعتبارات سفر ریاست جمهوری دیده شده است.
حمزه زاده ادامه می دهد: ان شاءالله اعتبارات تخصیص می یابد، براساس برنامه ریزی های انجام شده پروژه موزه فرش تبریز دوباره فعال خواهد شد.
مدیر کل دیوان محاسبات استان نیز در گفتگو با تبریزبیدار با ابراز تاسف از تعطیلی پنج ساله پروژه موزه فرش می گوید: این پروژه به دلیل تعطیلی به ۱۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد تا تکمیل شود در حالی اگر پروژه با تعطیلی مواجه نمی شد با هزینه های خیلی کمتری تر قابل بهره برداری بود.
کردلو با بیان اینکه دیوان محاسبات در حمایت از اتمام پروژههای نیمه تمام برای کاهش اتلاف در بیت المال مصمم است، تاکید می کند: طولانی شدن زمان احداث پروژه ها، موجب هدر رفت بیت المال و افزایش قیمت تمامشده می شود.
مدیرکل دیوان محاسبات اجرای رای هیات داوری مبنی بر اجرای ماده ۴۸ شرایط عمومی پیمان پیرامون خاتمه قرارداد با پیمانکار و همچنین انتخاب مشاور ذیصلاح برای موضوع نظارت بر پروژه موزه فرش تبریز را به مسئولین ذی ربط خاطرنشان کرد.
پیگیری های تبریزبیدار از شهرداری تبریز نشان داد که در این پروژه شهرداری نقشی ندارد اما ظاهراً از شهرداری خواسته شده تا بخشی از زمین در کنار پروژه برای احداث فضای سبز اختصاص یابد.
باید منتظر ماند آیا در سال ۱۴۰۲ با اعتبار ۲۸۰ میلیارد تومانی حوزه میراث فرهنگی در سفر استانی رئیس جمهور به استان این پروژه دوباره فعال خواهد شد یا نه؟
پیگیری پروژه های ناقص ادامه دارد…
انتهای پیام/
در همین باره بخوانید:
میدان فهمیده و تلنباری از پروژه های مشارکتی راکد / پاسکاری سرمایه گذار و شهرداری
حسرت ۱۰ ساله برای مرکز تجارت جهانی فرش / در انتظار تصمیم هیات عالی سرمایه گذاری