به گزارش تبریز بیدار ، به نقل از ایسنا، سوء استفاده تعدادی از منتخبان مردم در شورا باعث ایجاد حس بدبینی بین تبریزیها نسبت به دوره چهارم شورا شد؛ از همان روز پخش خبر دستگیریهای گسترده در شهرداری و شورای شهر تبریز به دلیل تخلفات مالی، موج اعتراضات مردمی همچون «عواقب رأی دادن به چهره زیبا همین است»، «فلهای رأی دادیم»، «با شعارهای آنچنانی مردم را گول زدند»، «فلانی فقط بله قربان گو است» و «شورا جای متخصصان است، نه …» شروع شد.
در این سالها علاوه بر تبریز، هر از گاهی خبرهای تلخی از شورای دیگر شهرها نیز به گوش میرسید، به نوعی همین موضوعات باعث ایجاد دو موج «نه به چهرههای شناخته شده» و «نه به شورای فعلی» در برخی شهرهای کشور شد.
همزمان با دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار شد که طبق پیشبینیها اینبار مردم تبریز انتخابهای متفاوت و البته جذابتری داشتند.
نه به شورای چهارم
در راستای همان موج بیزاری از شورای فعلی، مردم تبریز از بین ۲۱ نفر اعضای شورای شهر تبریز، تنها به شهرام دبیری و فریدون باباییاقدم اعتماد کردند.
شهرام دبیری که جزو لاینفکهای انتخابات شورای شهر تبریز به شمار میرود، با اینکه نامش در لیست اصلاحطلبان و اصولگرایان نبود، توانست بیشترین رأی را کسب کرده و به عنوان منتخب اول مردم تبریز، راهی شورای شهر شود. دبیری که رئیس کنونی شورای شهر تبریز هم است، به خاطر حمایتش از ورزش تبریز و سرمایهگذاری در زمینه سلامت، فرد مشهور و محبوبی بین شهروندان است.
اگر بگوییم بابایی اقدم فعالترین عضو شورای چهارم بود، اغراق نیست، این عضو شورا در طول این چهار سال بدون کمترین حاشیهای وجب به وجب تبریز را بازدید کرده و در حد توان مشکلات مردم را رفع کرده است، او به عنوان منتخب سوم مردم، راهی دوره پنجم شورای شهر تبریز شد.
نه به پوسترهای زیبا
طبق پیشبینیها این دوره خیلیها خواستند با پوسترهای فوتوشاپ شده و عکسهایی با آرایش غلیظ رأی جمع کنند که مردم فریب این روشهای عوام فریبانه را نخورده و براساس شناختها و باورهای خود انتخاب کردند، مردم تبریز به این بلوغ فکری رسیدند که کرسیهای شورا در روند توسعهای شهر تأثیرگذار است و باید با وسواس زیادی به کاندیداها رأی دهند.
انتخاب لیستی
انتخاب لیستی در تبریز همچون تهران پررنگ نبود، با این حال هشت نفر از لیست امید، سه نفر از لیست اصولگرایان و دو فرد مستقل، توانستند با کسب اکثریت آراء به عنوان منتخبان مردم در پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تبریز انتخاب شوند. مردم تبریز در انتخابشان اعضای مورد حمایت لیستهای دو طیف سیاسی را مدنظر قرار دادند؛ البته در این بین تمایل اکثریت به لیست مورد حمایت اصلاح طلبان بوده است.
محرم عمی؛ سلبریتی درد آشنا
محرم محمدزاده نه، مردم او را با همان نام محرم عمی میشناسند، نامش با اجرای برنامه “کندیمیز” (پخش شده از شبکه سهند) بر سر زبانها افتاد؛ سالها در قالب همین برنامه روستاهای آذربایجانشرقی را گشت، با مردم مصاحبه کرد و از مشکلاتشان حرف زد. شاید آن اشکهایش در بازدید از روستاهای زلزله زده ارسباران و به تصویر کشیدن خانههای ویران شده را کمتر کسی از یاد میبرد.
محرم عمی شخصیت محبوبی بین مردم استان است که توانست به عنوان پدیده انتخابات ظاهر شده و به عنوان منتخب چهارم مردم تبریز راهی شورای پنجم شود، او طی اظهار نظری اعلام کرده که میخواهد صدای مردم حاشیه نشین تبریز در شورا باشد.
اینکه محمدزاده به واسطه معروف بودنش رأی آورده، ادعای درستی است؛ اما او با دیگر سلبریتیها تفاوت عمدهای دارد، او با حضور در بین مردم مشکلات آنان را از نزدیک لمس کرده و میداند حاشیه نشینان با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم میکنند.
بر اساس مفاد قانون شهرداری و نیز قانون تشکیلات شورای اسلامی کشوری، شورا یک مرجع تصمیم گیری و نظارتی است که دارای اختیارات وسیعی است؛ از این رو شورا در مسیر توسعه شهر نقش اساسی و عمده دارد، این شوراست که با انتخاب شهردار کاربلد، تصویب بودجه واقعی و اتخاذ تصمیمات مختلف قظار توسعهای شهر را به حرکت در میآورد.
امید است در انتخابات آتی طیفهای سیاسی به طور جدی ورود کرده و ضمن معرفی نفرات مورد حمایت، برنامه چهار ساله برای توسعه هریک از شهرها را هم ارایه دهند تا مردم با مطالعه برنامهها و آگاهی بیشتر رأی دهند.