به گزارش تبریز بیدار ، سعید شبستری خیابانی در جلسه هماهنگی تبریز ۲۰۱۸ با تاکید بر لزوم تلاش تمامی دستگاههای اجرایی و مردم برای جذب هرچه حداکثر توریست خارجی و گردشگر داخلی به استان گفت: تبریز ۲۰۱۸، نقطه آغاز تبدیل استان به یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه همه باید برای میزبانی بسیار خوب از گردشگران کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ آماده باشیم تصریح کرد: حضور هرچه بیشتر گردشگران خارجی در استان، مزایای مهمی همچون شکوفایی و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.
وی ابراز کرد: متاسفانه بسیاری از بدیهیترین اقدامات لازم برای میزبانی از گردشگران در سال ۲۰۱۸ همچون ایجاد و تقویت زیرساختهای مناسب حملونقل، آموزش رفتار مناسب به برخی اقشار جامعه با هدف برخورد مناسب با گردشگران، ساماندهی سرویسهای بهداشتی و … انجام نشده و دستگاه های دخیل در این امر باید نسبت به تحقق اهداف استان و کشور در سال ۲۰۱۸، بیش از پیش اهتمام بورزند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: میزان تبلیغات برای رویداد عظیم فرهنگی تبریز ۲۰۱۸ باید افزایش یابد. تا کنون فقط به تبلیغات داخلی با نصب بنر در سطح شهرها اکتفا شده است که این اقدام، کافی نیست و باید هماهنگیهای لازم با آژانسهای گردشگری و مسافری برای جذب توریستهای خارجی انجام شود.
شبستری در بخشی از سخنان خود خطاب به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نسبت به برگزاری کلاسها و دورههای مختلف آموزشی برای راهنمایان گردشگری و ضرورت تسلط به زبان انگلیسی تاکید کرد.
وی عنوان کرد: باید با میزبانی هرچه بیشتر از گردشگران خارجی در تبریز ۲۰۱۸، این افراد به عنوان سفیران جمهوری اسلامی و تبریز قلمداد شده و در سالهای آتی، به همراه مسافران دیگری به تبریز سفر کنند.
ضرورت رعایت قوانین مصوب بین المللی و داخلی در ارتباط با میراث فرهنگی و اماکن تاریخی و مذهبی، اتخاذ تدابیر مناسب برای آغاز بکار سریع پلیس گردشگری، هماهنگی با هتلداران و مدیران مراکز اقامتی برای اعمال تخفیفات مناسب اقامت، توجیه و برگزاری دوره های رفتاری مختلف آموزشی برای اقشار دخیل در امر تبریز ۲۰۱۸ و استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت تبلیغی و اطلاع رسانی رسانه های استانی و ملی برای برگزاری هرچه بیشتر برنامه های تبریز ۲۰۱۸ از دیگر مواردی بود که شبستری به آن ها اشاره کرد.
مرتضی آبدار، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز در این جلسه ابراز کرد: با سیاستهای مدبرانه جبارزاده، استاندار آذربایجان شرقی، رویداد مهم فرهنگی تبریز ۲۰۱۸، یک رویداد صرف شهرستانی یا استانی نیست و به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی ملی در سال ۲۰۱۸ قلمداد میشود.
وی تعداد تخت هتلها و مراکز اقامتی استان را هفت هزار و ۴۰۰ باب اعلام کرد و گفت: با مجوزهای ارائه شده به متقاضیان برای احداث هتل و مراکز اقامتی در تبریز و برخی از شهرستانهای استان، تعداد این تخت ها از هفت هزار و ۴۰۰ به ۱۵ هزار باب تخت افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به برگزاری دومین جلسه ستاد ملی تبریز ۲۰۱۸ با حضور دکتر احمدی پور، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و همچنین دکتر جبارزاده و مدیران استانی دخیل در این امر اظهار کرد: در این جلسه وظایف ۳۰ دستگاه اجرایی ملی، احصا و تصویب شد.
ریاست سازمان میزاث فرهنگی نیز در قالب نامهای خطاب به ریاست محترم جمهور، خواستار تخصیص بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این رویداد مهم فرهنگی شد.