به گزارش تبریز بیدار ، کمتر از ۴ جلسه بهپایان عمر شورای شهر تبریز، زمان مانده و گویی این شورا قصد دارد بدون هیچ لایحه هبه باقی ماندهای از عمر ۴ ساله خود، آن را به شورای پنج تحویل دهد. این امر سبب شد تا بخش مهمی از زمان این هفته شورای شهر تبریز به بررسی لوایح باقیمانده هبه اختصاص یابد و برخی از اعضای شورا از نحوه بررسی لوایح هبه انتقاد کنند.
یکی از این اعضا، علی شیاری بود که در همان جلسه گفت «همین آقای فرماندار بود که اجازه نداد شورای شهر بهکارهایش برسد و باشیوهنامه تصویب هبه در شورای شهر موافقت نکرد، آقای فرماندار! مگر این شورا نخواست هبه را براساس چارچوب جلو ببرد مگر شما با آن مخالفت نکردی؟! متأسفم برای چنین فردی که فرماندار تبریز است و امیدوارم حافظه تاریخی آقایان که ضعیف شده، درست شود.»
لوایح هبه باید از نظام عدالتی برخوردار باشد
تبریزبیدار برای بررسی جوانب این موضوع، با فرماندار تبریز تماس گرفت. رحیم شهرتی فر در گفتوگو با خبرنگار این پایگاه خبری، با تأکید بر اینکه لوایح هبه باید از نظام عدالتی برخوردار باشد، اظهار داشت: چندین بار از شورای شهر تبریز بهصورت کتبی درخواست کردهایم تا لوایح هبه و بخشش از نظام عدالتی برخوردار باشد، مثلاً لوایح مربوط به افراد ایثارگر با هماهنگی بنیاد شهید و نیازمندان با هماهنگی کمیته امداد و سایر نهادها صورت بگیرد.
وی افزود: ما در فرمانداری تبریز با لوایح هبهای که در چارچوب قانون دارای جنبه عام المنفعانه و در راستای خدمت به مردم باشد، موافقت و هرجایی که یقین کردهایم دارای این جنبه عام المنفعانه نیست با آن مخالفت کردهایم.
اختصاص بیش از ۶۴ درصد مصوبات شورای چهارم به لوایح هبه
فرماندار تبریز با ابراز تأسف نسبت به اینکه بیش از ۶۴ درصد مصوبات شورای چهارم شهر تبریز به لوایح هبه اختصاص دارد، تصریح کرد:علیرغم اینکه کلانشهر تبریز با مسائل مهمی همچون توسعه عمران شهری، نظارت بر عملکرد سازمانهای شهرداری، احیای بافت فرسوده، ساماندهی حاشیه نشی و جذب سرمایهگذاری درگیر است، شورایچهارم بیشترین وقت و مصوبات خود را به هبه اختصاص داده است.
وی ادامه داد: دستورالعملی درزمینه هبهها مورد درخواست سالانه فرمانداری بوده و به دلیل تداوم اعمالنظر اعضای شورای شهر در لوایح هبه، این شورا همواره از تنظیم دستورالعمل کلی برای لوایح هبه طفره رفته و باکمال تأسف بیشترین وقت و انرژی خود را در راه هبه صرف کردند.
تجربه چهار دوره پیش روی شورای پنجم است
شهرتی فر، با تأکید بر اینکه اگر اعضای شورای شهر مستنداتی دال بر تنظیم و ارسال دستورالعملی در زمینه هبه را در اختیاردارند، ارائه کنند، یادآور شد: فرمانداری همواره لوایح منطبق با قانون مصوب در شورای شهر را تائید کرده و در صورت رد لایحه از سوی ما و اصرار شورای شهر بر نظر خود، این مسئله در هیئت حل اختلاف مطرح و تصمیمگیریمیشود، اعضای شورای شهر بر کدام دستورالعمل مخالف نظر ما اصرارکردهاند که به هیئت حل اختلاف ارجاع شده باشد؟
وی در پاسخ به سؤال تبریزبیدار مبنی بر پیشبینی خود از شورای پنجمشهر تبریز، گفت: چهار دوره شورای شهر تبریز تجربه گرانقدری است که پیش روی شورای پنجم شهر تبریز است و اگر منتخبین مردم در شورای پنجم راه ناصحیح رفته گذشتگان را تکرار نکرده و روشهایموفقیت آمیز و صحیح را اتخاذ کنند، طبیعتاً موفق عمل خواهد کرد.
نارضایتی مردم از شورای چهارم سبب شد تا به اکثریت اعضای آن رأیندهند
فرماندار تبریز خاطرنشان کرد: از شورای پنجم شهر تبریز انتظار پیروی از قوانین، ایفای صحیح نقش نظارتی و اولویتبندی مسائل شهری و شورایی وجود دارد تا بهمانند شورای چهارم شهر تبریز ۶۴ درصد مصوبات خود مربوط به هبه نباشد.
وی ادامه داد: اسباب نارضایتی مردم از شورای چهارم سبب شد تا به اکثریت اعضای آن رأی ندهند و این واقعیتی است که از آن گریزی نیست و دوره پنجم شورا از تجربیات گذشته استفاده کرده تا بدین طریق اسباب رضایت از شورای پنجم شهر تبریز فراهم خواهد شد.