به گزارش تبریز بیدار ، سعید شبستری در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه در مورد بحث سلامت کارهای بزرگی در استان انجام شده به طوریکه در بسیاری از شاخصهای استان رتبه برتر را کسب کرده است، اظهار داشت: این مسئله نشاندهنده این بوده که دستگاههای مرتبط علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی با همدلی و وحدت در کنار هم کار کردهاند.
وی ادامه داد: اینکه استان آذربایجانشرقی در مجمع عمومی سلامت مقام برتر کشوری را کسب کرده نشان از این دارد که همه مدیران اعم از مدیران ارشد استان نیز به مقوله سلامت توجه ویژهای داشتهاند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به بحث طرح اندیشکده سلامت، بیان کرد: این طرح خوب بوده و میتواند تغذیه فکری و مشاوره خوبی باشد تا مسائل به صورت کارشناسی بررسی شود.
وی همچنین با تاکید بر بررسی اطلس بیماریهای استان افزود: اطلس بیماریهای استان در مجمع عمومی سلامت تحویل داده شده و اطلاعات خوبی از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۵ ارائه شده و برشهای استانی مشخص شده و میتوان بر اساس آن وضعیت سلامت در خصوص بیماری مختلف را بررسی کرد.
شبستری ادامه داد: بر اساس اطلس بیماریها میزان مرگ و میر زنان باردار در سال ۱۹۹۰ حدود ۲.۵۴ تا ۸ در ۱۰۰ هزار بوده که این آمار در سال ۲۰۱۵ به زیر ۱.۶ رسیده که نشان از حرکت بزرگی در استان داشته است.
وی ادامه داد: همچنین براساس این اطلس بیماریهای مزمن ریوی افزایش یافته به طوریکه در گذشته در مردان زیر ۷.۸ در ۱۰۰ هزار بوده که به بالای ۱۳ در ۱۰۰ هزار رسیده و در زنان بین ۱۰تا ۱۳ یکصد هزار بوده همچنان مثل آمار مردان است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه همه این آمارها زنگ خطرهایی است که باید علتها را شناسایی کنیم، گفت: بیماری آسم در گذشته ۶تا ۷ در یکصدهزار بود که در مردان به بالای ۱۰ در یکصد هزار رسیده و در خانمها ۷.۳ تا ۸ بود که همچون آمار مردان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین دیابت قبلا زیر ۵.۶ بود که در مردان بین ۹.۵- ۱۲.۵ رسیده و در زنان نیز که بین ۵.۶ تا ۷ در یکصدهزار بوده به بیش از ۱۲.۵ رسیده و به عبارتی این آمار نشان دهنده این بوده که بیماری دیابت در زنان بیش از مردان است.
شبستری ادامه داد: همچنین آمار مرگ و میر ناشی از حوادث جادهای که در گذشته بین ۱۱.۴تا۳۶ در یکصدهزار بوده در سال ۲۰۱۵ به ۳۶ تا ۴۹ در یکصد هزار افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین در موضوع بیماری سرطانها در خصوص سرطان معده در سال ۱۹۹۰ میزان مرگ و میر در آقایان بالای ۱۳.۵ بوده که هیچگونه تغییری نداشته اما در خانمها کاهش یافته به طوریکه آمار بالای ۱۳.۵ در یکصدهزار بوده ودر سال ۲۰۱۵ بین ۷تا ۱۰ در یکصدهزار کاهش یافته است.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجانشرقی، ادامه داد: همچنین سرطان کبد و ریه افزایش یافته به طوریکه در آقایان ۹ تا ۵ در یکصد هزار بوده و به بیش از ۱۱.۳ در یکصد هزار رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین در بحث سکته قلبی در گذشته در آقایان کمتر از ۶۹ در یکصد هزار بوده که به بالای ۱۱۰ در یکصدهزار افزایش یافته و در خانمها ۶۹ در یکصدهزار بوده که به ۶۰ تا ۸۰ در ۱۰۰ هزار رسیده است.
شبستری افزود: همچنین مرگ و میر ناشی از سکته مغزی بین ۲۰ تا ۲۲ در یکصدهزار بوده در بازه زمانی کوتاهی افزایش یافته و دوباره به همان میزان قبلی رسیده است.
وی با بیان اینکه همه این آمارها زنگ خطرهایی است که باید توجه شود، خاطرنشان کرد: در این زمینه دانشگاه باید اطلس بیماریها را به طور کامل بررسی کرده و علت افزایش و کاهش بیماریها و مرگ و میرها را شناسایی کنند تا اقدامات لازم در راستای پیشگیری، پیش بینی و اجرا شود.