به گزارش تبریز بیدار ، شبستری خیابانی در این دیدار به مناسبت سالگرد درگذشت آن فقید، با اشاره به حدود ۱۰ جلد کتاب منتشر شده توسط مرحوم آرش آزاد، از وی به عنوان یکه تاز ادبیات طنز به ویژه در حوزه طنز مطبوعاتی آذربایجان شرقی در دهه های اخیر یاد کرد.
وی به تاثیرگذاری بالای نوشته های مرحوم آزاد بر افکار مخاطبان جراید اشاره کرد و افزود: شخصیت افرادی مانند مرحوم آرش آزاد به گونه ای است که قدر و منزلت شان با گذشت زمان بیشتر شناخته می شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به نقش مرحوم آرش آزاد در کمک به تعالی فرهنگ و ادبیات بومی بر لزوم پاسداشت مقام وی تاکید کرد.
همسر مرحوم آرش آزاد نیز در این دیدار در توصیف عینی ویژگی های اخلاقی بالای آن فقید به ذکر خاطره ای از دوران معلمی وی پرداخت و گفت: در اوایل دهه ۱۳۶۰ مرحوم آرش آزاد با همکاری جمعی از معلمان مدرسه شربت زاده ، پول جمع کرده و برای دانش آموزان بی بضاعت مدرسه کفش خریده بودند.
وی افزود: مسئولان وقت آموزش و پروش به جای تشویق و دلجویی مرحوم آرش آزاد و همکارانش، آنان را متهم کرده بودند که با پول جمع آوری شده برای عده ای کفش خریده و بقیه را خرج عیدی خودشان کرده اند.
در این دیدار که در فضای گرم و صمیمی خانواده مرحوم آرش آزاد انجام گرفت، فیلمی از طنزخوانی آن فقید در یکی از برنامه های انجمن صنفی روزنامه نگاران آذربایجانشرقی نیز نمایش داده شد.
در سر میز این دیدار همچنین تصویر کاریکاتوری از مرحوم آرش آزاد با آن قیافه جذاب و بذله گویش، تمام قد خودنمایی می کرد و انگار با ادبیات شناخته شده اش به همه حاضران خوشامد می گفت.
استاد فقید حمید آرش آزاد متولد ۴ دی ماه ۱۳۲۷ در محله کوره باشی، کوچه باغ دربندی تبریز بود.
وی فعالیت جدی روزنامهنگاری خود را از سال ۱۳۶۹ و از روزنامه فروغ آزادی که بعدها به مهد آزادی تغییر نام داد، آغاز کرد و بعد از همکاری با چند روزنامه دیگر، از سال ۱۳۷۹ تا هنگام فوت در سال ۱۳۸۹ با روزنامه امین همکاری داشت.
حمید آرش آزاد همچنین از سال ۱۳۷۴ همکاری خود با موسسه ‘گل آقا’ را آغاز کرد و آثار طنزآمیز خود را در قالب شعر و نثر، در هفتهنامه و ماهنامه ‘گل آقا’ و نیز ‘بچهها… گل آقا’ به چاپ رسانده است.
او یکی از همکاران پیوسته گل آقا بود که همکاری بسیار جدی و دایمی داشت و آثار طنزآمیزش با نامهایی چون «گول اوْغلان»، «قزلباش»، «طوطی بالاسی»، «بچه طوطی»، «بیگلر بیگی»، «وروجک تبریزی»، «لکلک کوتوله»، «خاندایی»، «کورهباشی اوشاغی»، «آراز» و… در نشریات مختلف «گل آقا» به چاپ رسیده است. در ضمن، او نخستین کسی بود که شعرهای طنزآمیز به زبان ترکی را در هفتهنامه گل آقا به چاپ رساند.
استاد آرش آزاد همچنین با ویژه نامه طنز روزنامه اعتماد هم همکاری داشت.
از استاد آرش آزاد تا امروز، کتابهای «مفتون خاک» اثر «طالب آب آیدین»، «یاغی» اثر «یاشار کمال»، «گرگهای قانلیدره» اثر «دورسون چاملیجا» و «مسافران سیارهی آلفا» اثر «امیل پتایا» ترجمه و منتشر شده و علاوه بر آن وی کتاب «هوپ- هوپنامه» اثر «میرزا علیاکبر طاهرزاده- صابر» را از الفبای سیریلیک به خط رایج در ایران برگردانده و به چاپ رسانده است
.
از اشعار ترکی و فارسی وی نیز دو کتاب به نامهای «جیزیغیندان چیخما بالا» و «جولو- جولویه قالمادی» منتشر شده که بلافاصله در نخستین ماههای بعد از چاپ، به فروش رسید و نایاب شد.
در حال حاضر نیز، دهها داستان کوتاه طنزآمیز و بیشتر از دو هزار قطعه از اشعار طنز سیاسی- اجتماعی در انتظار چاپ و انتشار قرار دارند.
آخرین کتاب استاد آرش آزاد به نام ‘ اوخو آت یایین گیزلت ‘ در سال ۱۳۹۰ منتشر شد.
منبع: ایرنا