به گزارش تبریز بیدار ، محمد محمدپور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ویژگیهای فرهنگی و تاریخی تبریز در انتخاب آن به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال ۲۰۱۸ نقش موثری دارد، خاطرنشان کرد: گردشگران معمولاً علاقمند آشنایی با آداب و رسوم، شیوهی زندگی، پوشاک، نحوهی تعاملات مردم محلی با یکدیگر و به طور کلی جنبههای فرهنگی جامعه مقصد هستند.
وی تاکید کرد: برنامههای پیشنهادی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص رویداد «تبریز ۲۰۱۸» در صورت تأمین اعتبار مربوطه، قابل اجرا است.
همایش نکوداشت مفاخر قرآنی مصر کشورهای اسلامی
وی با اشاره به برنامههای قرآنی، بیان کرد: جشنواره بین المللی آواها و نواهای دینی با عنوان «ترنم آسمانی»، اولین جشنواره فیلم، فیلمنامه، فیلمهای های کوتاه ۱۰۰ثانیهای با موضوع داستانهای قرآنی، همایش علمی نقش علامه طباطبایی و تفسیر المیزان در تحول و نگاه تفسیری به قرآن کریم و همایش نکوداشت مفاخر قرآنی مصر کشورهای اسلامی از جمله برنامههاست.
برگزاری جشنواره بینالمللی موسیقی عاشیقلار
محمدپور برگزاری جشنواره بینالمللی موسیقی عاشیقلار، اجرای برنامههای زنده هنری ( موسیقی موغام، عاشیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و …) در طول سال ۲۰۱۸ و نیز راهاندازی اولین بازارچه فروش آثار هنری طی یک ماه آینده را از برنامههای هنری این رویداد عنوان کرد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح آموزش و فرهنگ شهروندی با رویکرد کتابخوانی جزو برنامههای فرهنگی است، افزود: برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز، کنگره بینالمللی کمالالدین خجندی با همکاری انجمن دوستی ایران و تاجیکستان، جشنواره بینالمللی شعر و ادب کشورهای اسلامی، جشنواره بینالمللی عکس جلوههای گردشگری تبریز با موضوع طبیعت، معماری، فرهنگ و تمدن، صنایعدستی، مراکز دیدنی و گردشگری در دستور کار قرار دارد.
بهسازی و تجهیز خانه تئاتر شهر تبریز
وی در بخشی از سخنان خود، بهسازی و تجهیز خانه تئاتر شهر تبریز، هسته مرکزی مقبرهالشعرا و نیز خانه هنر و موزه کاریکاتور تبریز از برنامههای عمرانی اداره کل فرهنگ و ارشاد استان در راستای تبریز ۲۰۱۸ خواند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی ادامه داد: بهسازی و تجهیز هستهی مرکزی مقبره الشعراء شامل نصب سیستم اعلام و اطفای حریق، نصب سیستم دوربین مدار بسته، نصب سیستم نور و صدا، تعبیه سیستم گرمایشی و سرمایشی، بهسازی مقابر و نصب المانها و نمادهای ادبی است.
محمدپور معرفی شخصیهای ادبی، مکاتب فرهنگی هنری، علمای تبریز، شخصیتهای اجتماعی تبریز، روزنامهنگاران مشهور، مجاهدان تبریز و والیان تبریز را از دیگر برنامهها عنوان کرد.
اهمیت رعایت استاندارها در ایجاد سالنهای موسیقی
وی با اشاره به تاثیر موسیقی در بیان مفاهیم ارزشمند به مخاطب خاطر نشان کرد: در راستای معرفی ارزشهای دفاع مقدس و ویژگی شاخص آذربایجان، اپرای بزرگ سرداران آذربایجان در سال ۲۰۱۸ برگزار میشود و از سویی در احداث فضاهای فرهنگی و سالنهای اجرای موسیقی در شهر باید استاندارهای لازم رعایت شود.
وی تاکید کرد: برای احداث تئاتر تالار شهر تبریز حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شدهاست که طی یک ماه آینده با تامین اعتبار، پروژه آغاز شده و به زودی در اختیار اهالی هنر قرار میگیرد.
محمدپور در خصوص سالنهای سینمایی موجود در شهر، یاد آور شد: امروزه اشتیاق عمومی برای حضور در فضاهای کوچک سینمایی نسبت به فضاهای بزرگ بیشتر دیده میشود و برای افزایش کیفیت کار، خواستار همکاری با سرمایهگذاری بخش خصوصی در این زمینه هستیم.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به ذائقه مخاطب در خلق آثار هنری و نشر کتاب، گفت: هنرمندان و ناشران بهتر است به موضوع اقتصاد فرهنگ نگاه ویژه داشته باشند و بر اساس نیاز و انتظار مخاطب به تولید محتوا و اثر هنری بپردازند.