سرویس شهری تبریز بیدار / در سری سیزدهم سلسله گزارش های بیزیم محله این بار به دعوت اهالی یکه دکان (ستارخان) به این منطقه رفته ایم تا چالش چند ساله آنها را با شهرداری پیگیری کنیم.
ماجرا از این قرار است که شهرداری منطقه ۴ تبریز در سال ۱۳۹۴ بنابر طرح مسیرگشایی، اهالی کوی شهید مرادی را به فروش خانه و تخریب به منظور مسیرگشایی و ایجاد خیابان فرا می خواند اما بعد از گذشت چندین سال از این قول و قرار و تخریب منازل، هیچ مسیرگشایی صورت نگرفته و اهالی این کوی با مشکلات جدی مواجه شده اند.
خانه خرابی به جرم همراهی با شهرداری!
یکی از اهالی کوی که قبلا طی مکاتبه با تبریزبیدار ما را به محله دعوت کرده بود؛ موضوع را بدین شرح می کند: شهرداری ۳۰ سال قبل، در کوی شهید مرادی واقع در محله یکه دکان طرحی اعمال کرده تا مسیرگشایی کند و در سال ۱۳۹۴ اهالی را به صورت رسمی به بستن قرارداد دعوت کرد تا خانه های کسانی که در مسیر خیابان هستند تخریب کرده و به آنها خسارت دهد تا آنها نیز در ادامه تخریب ها با پروانه ای که شهرداری می دهد ساختمان های خود را بسازند.
این شهروند با بیان اینکه فقط برخی اهالی این کوی به بستن قرارداد مبادرت کردند، می گوید: ما از اولین نفراتی بودیم که به خاطر عام المنفعه بودن این کار و رعایت حق الناس قرارداد بستیم. آن زمان برخی خانه ها عقب کشی کرده و برخی دیگر نه. برای همین، این محله امروز پر پیچ و خم است.
وی میافزاید: ۵۰ متر از خانه ۱۱۰ متری ما در مسیر قرار داشت و طبق قرارداد تخریب کردیم. شهرداری در آن سال برای این ۵۰ متر، ۳۸ میلیون تومان پول داد.
او اکنون از انتظار اهالی برای مسیرگشایی و ساخت از نو منازل خودشان گفته و می افزاید: خانه هایشان از نو را بسازند می گوید: اکنون چند نفر از آن اهالی با اجاره بهای بسیار بالا اجاره نشین هستند. چندین بار پیگیر مسیرگشایی شدیم و گفته اند فعلا بودجه نداریم. اگر بودجه نداشتید پس چرا قرارداد بستید؟
یکی دیگر از ساکنان منطقه از عدم همراهی شهرداری با اهالی شکوه کرده و می گوید: خانه ما در داخل کوچه قرار دارد و اگر بخواهیم دوباره ساخت و ساز کنیم باید راه مسیرگشایی شود تا بتوان مصالح و ملزومات ساخت و ساز را وارد کوچه کرد.
وی با اشاره به هزینههای هنگفت ساخت و ساز ساختمان اظهار می دارد: آن زمان اگر شهرداری مسیرگشایی می کرد میتوانستیم با ۱۰۰ میلیون تومان خانه را مجددا بسازیم اما الان این کار با یک میلیارد امکان پذیر خواهد بود.
به نام شهروندان به کام معتادان
این شهروند به آسیب های اجتماعی ناشی از وضعیت کنونی محله اشاره کرده و می گوید: گاهی معتادان در اماکن تخریب شده حضور می یابند.
تکریم کاغذی و تحقیر حضوری ارباب رجوع!
او ادامه می دهد: مالک یکی از خانه های داخل طرح مسیرگشایی به محض اطلاع از طرح مسیرگشایی، آنجا درخت کاشت و کشاورزی کرد تا به ازای هر درخت از شهرداری خسارت گیرد. رطوبت آبیاری، خانه ها را با مشکل مواجه کرده و شهرداری پاسخگوی ما نیست.
شهروند دیگری از نامه نگاری ها و پیگیری های متعدد از مسئولین استانی و شهری گفته و اضافه می کند: شهرداری نه تنها جوابی برای پیگیری های ما نداده بلکه رفتار ناشایست و تحقیرآمیز برخی کارکنان شهرداری باعث رنجش خاطر اهالی شده است. چاره ما چیست که در منطقه پایین شهر سکونت داریم؟
او بی توجهی شهرداری به مطالات مردمی را تکمیل پازل دشمن برای ایجاد نارضایتی در مردم توصیف کرده و می گوید: با وعده های سر خرمن ما را تحقیر می کنند. دیگر امیدی به نامه نگاری این و آن نداریم.
وی تاکید میکند: ما مطالبه اضافی نداریم و حق خود را در چارچوب قانون می خواهیم.
برای پیگیری این موضوع سراغ عضو ادوار و رئیس فعلی کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز رفته ایم که در جریان مشکلات این منطقه قرار داشت.
مردم همراه نیستند؛ والسلام!
فریدون بابایی اقدم در گفتگو با تبریزبیدار میگوید: زمان تدوین بودجه سال ۱۳۹۳ شهرداری مسیر ۱۸ متری شهید مرادی در بودجه آورده شد و یک میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفتیم.
وی با بیان اینکه مسیر گشایی زمان بر است، میگوید: لازمه مسیرگشایی مشارکت گسترده مردم در بحث تملک است و اگر همراهی مردم نباشد عملا این کار زمان بر خواهد بود.
این عضو شورای شهر اظهار میدارد: همزمان با کوی شهید مرادی، خیابان قطران شمالی در محله چوستدوزان شروع شده و در سال ۱۳۹۷ با همراهی و مشارکت مردم افتتاح شد اما در محله شهید مرادی این همراهی صورت نگرفت.
بابایی اقدم به عدم رغبت اهالی این کوی اشاره کرده و میگوید: این خیابان باید به چایکنار وصل شود در حالی که در طرح تفصیلی اینطور نیست. با وجود رد اصلاحات در کمیسیون ماده ۵ مجددا بنا بر درخواست اهالی پیگیر شدیم تا ایراد قانونی رفع شود اما اهالی برای توافق حاضر نمی شدند. چون این قضیه حل نشده، شهرداری هم اراده و جدیت نداشت.
آنچه از اظهارات بابایی اقدم در ذهن متبادر می شود ترجمان این ضرب المثل ترکی است که «یاش گورونون اودونا یانیر» یعنی بعبارتی عدم همراهی همه اهالی باعث بلاتکلیفی سایر شهروندان شده البته منافی این نیست که شهرداری نباید در خصوص تضییع حقوق شهروندانی که پا پیش گذشته اند؛ اقدام عملی نکند.
گزارش از امیررضا فرامرز
انتهای پیام/
در همین باره بخوانید:
داد اهالی کمربندی میانی از مدیریت شهری
تلافی بدهی شهرداری به پیمانکار از مردم کم برخوردار
آماده باش ۲۴ ساعته خودرویی برای مقابله با برزن ها!
حفاری ژرفی برای آبیاری قطره ای!
کوی صنعتی یا فضای سبز؛ مساله اینست
رونق کسب و کار با پروژه فرسایشی پرید