بیزیم محله(۱۶) / ۸ دقیقه از تمتع تا محرومیت / کرکج با کوله باری از نامهربانی ها

فاصله دور نیست کافیست هشت دقیقه مسیر طی کنی تا از محله ای مرفه مثل ولیعصر به محله که به گمانم  مسئولین اسم آن را بخاطر ندارند همچون کرکج برسی.

سرویس شهری تبریزبیدار/ سقراط می‌گوید در زندگی ما چه تاثیری دارد که بدانیم فاصله خورشید از زمین چقدر است؟ یا خورشید از کل زمین بزرگتر است؟ چنین شناختی کوچکترین اثری در رفتار ما نمی‌تواند داشته باشد. آنچه نیاز داریم بدانیم این که در زندگی چه راهی را پیش بگیریم؛ اما به گمانم این تنها در زندگی سقراط کار ساز بود نه در زندگی ما.

سقراط مسائل حیاتی و آینده ساز را در عدالت، برابری نیکی می‌دانست اما او نیست که ببینید حال مسایل حیاتی و آینده ساز به ژن خوب  و بد بستگی دارد.

باید کسی می‌بود و به سقراط می‌گفت که عزیز بزرگوار تو فاصله زمین خورشید را مهم نمی‌دانی اما ما با فاصله های کمتر از ده دقیقه‌ای زندگی ِآینده‌ خود را می‌سازیم.

فاصله دور نیست کافیست هشت دقیقه مسیر طی کنی تا از محله ای مرفه مثل ولیعصر به محله که به گمانم  مسئولین اسم آن را بخاطر ندارند همچون کرکج برسی.

 

 

به سقراط بگویید که فاصله هاست که آینده ها را می سازد و این وسط آرمان های عدالت برابری مان رنگ باخته است.

بی پولی، روگذر را به دوربرگردان تبدیل کرد

منطقه کرکج محله الحاقی در ورودی شرقی تبریز با ۱۵ هزار نفر هنوز محرومیت اجتماعی بسیاری دارد که این محرومیت ها زندگی ساکنان آنجا را دچار آسیب کرده است.

یکی از چالش های بزرگ این منطقه در سال های گذشته ایجاد رو گذر در تقاطع ورودی کرکج بود که چندی قبل به یک دور برگردان کمی تا حدودی نااستاندارد تقلیل یافت.

 

 

سه سالی بود که اهالی کرکج‌ به دلیل عدم اعتنای شهرداری تبریز به ساخت این پل روگذر و افزایش تصادفات و فوت اهالی در این محل، اقدام به بستن این مسیر می کردند. کلنگ زنی های نمایشی تنها ثمره این مطالبه گری بود.

با گذشت چند سال از وعده ها، شهرداری از تصمیم خود برگشته و رو گذر را به دور برگردان تغییر داد.

مدیران شهری در پاسخ به نگرانی مردم نسبت به غیراستاندارد بودن این دوربرگردان می گویند: احداث دوربرگردان کرکج بر اساس مصوبه شورای ترافیک و به منظور عبور وسائط نقلیه سبک و خودروهای سواری احداث شده است.

اما رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تبریز در گفتگو با تبریزبیدار، بودجه ناکافی را دلیل تغییر رو گذر به دور برگردان عنوان می کند.

فریدون بابایی اقدم در این باره توضیح می دهد: بدلیل هزینه زیاد تقاطع غیر همسطح  و نزدیکی پروژه‌ی طراحی شده به سه راهی اهر،  این پروژه به دور برگردان تغییر پیدا کرد. اما بودجه‌ ای به دوربرگردان اختصاص یافته بود برای محلات کرکج هزینه خواهد شد.

یا درس نخوانید یا پول نجومی بدهید!

البته مشکلات این منطقه کم برخوردار تنها به این مساله ختم نمی شود. حضور میدانی خبرنگار ما در کرکج پرده از برخی مسایل دیگر باز کرد.

یکی از اهالی منطقه در گفتگو با تبریزبیدار به نرخ های بالای تاکسی ها برای رسیدن به داخل شهر اشاره می کند.

دیگری به نبود مدارس دوره‌ دوم متوسطه در کرکج اشاره کرد و می گوید: این منطقه پر جمعیت از نبود دبیرستان دخترانه و پسرانه رنج می برد. مسئولین می گویند از مدارس داخل شهر استفاده شود اما هزینه های نجومی سرویس های مدارس در چنین شرایط اقتصادی باعث شده عده ای ترک تحصیل کنند و خانواده ها نسبت به آینده علمی و شغلی فرزندان خود دلسرد شوند.

مدیران آموزش و پرورش استانی در گذشته و اکنون پاسخ خاصی درباره این مطالبه نداشته اند.

اتوبوس نیست و تاکسی گران است! / پر کردن اوقات فراغت کیلویی چند

یکی دیگر از اهالی این منطقه به عدم برخورداری کرکج از اتوبوس شرکت واحد گلایه کرده و می افزاید: با وجود سکونت بیش از ۱۵ هزار جمعیت در این منطقه، وسیله نقلیه عمومی نداریم که این مسئله باعث شده بیشتر اهالی از خدمات شهری بی بهره بمانند.

 

 

یکی از نوجوانان این منطقه از نبود فضای تفریحی شکوه کرده و می گوید: ما در اینجا پارک و فضای سبز نداریم که بتوانیم با هم سن سالان خود اوقات فراغت را سپری کنیم.

ناتوافق بر سر مسیرگشایی!

یکی دیگر از اهالی به پروژه مسیرگشایی خیابان ۲۴ متری کرکج اشاره کرد و بیان می کند: برخی خانه ها در مسیر پروژه قرار گرفته اند و مسئولین شهرداری از ما می خواهند توافق کنیم. اما آنها قیمت های بسیار پایینی برای این منطقه در نظر گرفتند که ما حتی نمی توانیم در دیگر محله های کرکج مسکن تهیه کنیم.

 

 

بابایی اقدم عضو شورای شهر در پاسخ به این مشکلات به تبریزبیدار می گوید: در دیگر مناطق الحاقی همچون مایان و الوار سفلی خدمات اتوبوسرانی داریم و‌  در کرکج هم راه اندازی خواهد شد اما از آنجایی که این منطقه معابر غیر استاندارد زیادی دارد دسترسی و خدمات اتوبوسرانی نداشتیم که با پروژه مسیر گشایی خیابان ۲۴ متری میسر می شود.

 

 

وی در رابطه با پروژه خیابان ۲۴ متری نیز می گوید: شرط اصلی مسیر گشایی، همکاری و مشارکت مردم است و دلیل عقب افتادگی همین بوده، برخی اهالی تقاضای خیابان ۱۸ متری را به جای ۲۴ متری کرده اند اما در کارشناسی های صورت گرفته شده، خیابان ۲۴ متری تایید شده است. طی توافقات بین اهالی و شهرداری اگر در صورت اعتراض به قیمت گذاری، هیات سه نفره کارشناسی به نمایندگی ازطرف خود افراد و شهرداری و یک کارشناس سوم مرضی طرفین، به اعتراض رسیدگی می کند.

 

گزارش از الینا ابراهیمی

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.