با وجود 1700 مترمکعب آب قابل دسترس در کشور

سرانه آب قابل دسترس در حوزه دریاچه ارومیه تنها ۵۰۰ متر مکعب است

مدیرعامل شرکت‌ آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: سرانه آب قابل دسترس در سال برای هر نفر در جهان ۷ هزار متر مکعب، در کشور ما یک هزار و ۷۰۰ و در حوزه دریاچه ارومیه ۵۰۰ متر مکعب است.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس، علیرضا ایمانلو با اشاره به تامین و توزیع آب شرب سالم و بهداشتی مورد نیاز شهروندان و جمع‌آوری، دفع و تصفیه بهداشتی فاضلاب‌های خانگی را از وظایف شرکت و آب و فاضلاب اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر دو میلیون و ۸۸۰ هزار و ۹۰۰ نفر در ۵۸ شهر استان آذربایجان‌شرقی تحت پوشش آب شهری قرار دارند.

وی تعداد انشعابات آب در استان را یک میلیون و ۷۶ هزار و ۵۶۲ فقره اعلام کرد و افزود: ۱۰۰ درصد جمعیت شهری استان آذربایجان‌شرقی تحت پوشش آب شرب بهداشتی قرار دارند.

وی حجم مخازن آب در مدار را ۹۰۱ هزار و ۱۰۰ متر مکعب اعلام کرد و تصریح کرد: کیفیت آب شرب مصرفی شهروندان به صورت منظم و شبانه‌روزی در مجهزترین آزمایشگاه آب و فاضلاب استان پایش و کنترل می‌شود.

 

تبریزی‌ها در ثانیه ۴ هزار و ۴۴۷ لیتر در ثانیه آب مصرف می‌کنند

ایمانلو گفت: در حال حاضر در در شهر تبریز در ثانیه ۴ هزار و ۴۴۷ لیتر در ثانیه آب مصرف می شود که یک هزار و ۵۷۹ لیتر در ثانیه از طریق چاه‌های عمیق، ۱۲۰ لیتر در ثانیه از قنات‌ها، ۴۲۵ لیتر در ثانیه از تصفیه‌ خانه نهند و ۳ هزار و ۲۲۳ لیتر در ثانیه از طرح‌ آبرسانی زرینه‌رود به تبریز تامین می‌شود.

وی گفت: علاوه بر کنترلی که از طریق سایر دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله اداره بهداشت در خصوص کیفیت آب توزیعی در استان به عمل می‌آید کنترل کیفی آب از طریق ۳۴ واحد آزمایشگاهی نیز به صورت مداوم و روزانه انجام می‌شود.

ایمانلو به انواع آزمایشات انجام شده در آزمایشگاه آب و فاضلاب استان اشاره کرد و ادامه داد: در راستای کنترل کیفیت آب شرب بهداشتی از لحاظ میکروبی، فیزیک و شیمی، فلزات سنگین و آلاینده‌های کمیاب، در منابع تولید، خطوط انتقال، مخازن ذخیره و شبکه‌های توزیع شهرهای زیرپوشش آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب استان به طور شبانه‌روزی و مستمر بر کیفیت آب نظارت دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی در ادامه به مشخصات آزمایشگاه‌های آب و فاضلاب استان اشاره کرد و افزود: شرکت آب و فاضلاب استان در ۹ واحد آزمایشگاه فاضلاب شهرهای تبریز، میانه، مراغه، مرند، جلفا، اهر، عجب‌شیر، سراب و بستان‌آباد اندازه‌گیری تمام عامل‌های مربوط به فرایند تصفیه و شاخص‌های میکروبی و شیمیایی تخلیه پساب به آب‌های پذیرنده و یا بازیابی آن در کشاورزی را به دقت انجام می‌دهند‌.

وی طول شبکه طول شبکه اصلی توزیع آب در استان آذربایجان‌شرقی را ۸ هزار و ۷۲۶ کیلومتر اعلام کرد.

 

*واگذاری ۴۰ هزار و ۲۰۰ انشعاب آب و ۲۸ فقره انشعاب فاضلاب در مسکن‌های مهر آذربایجان‌شرقی

ایمانلو خاطرنشان کرد: شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان شرقی به منظور خدمات رسانی شایسته به متقاضیان مسکن مهر استان و با توجه به تصمیمات اتخاذ شده با تمام امکانات و با تلاش شبانه روزی همکاران به موازات محوطه سازی اراضی مسکن مهر و احداث ساختمان‌ها نسبت به اجرای طرح‌های آبرسانی پروژه‌های مسکن مهر و واگذاری انشعابات آب و فاضلاب همزمان با سکونت شهروندان گرامی در شهرهای استان اقدام کرده است.

وی افزود: این شرکت اهداف طرح ملی مسکن مهر فعالیت خود را برای ایجاد تأسیسات آب و فاضلاب در ۳۸ شهر استان با تعداد ۸۵ پروژه آغاز کرده و در ۳۶شهر استان عملیات آبرسانی را به طور کامل به اتمام رسانده و بقیه شهرها را نیز در دست اجراء دارد.

ایمانلو گفت:  شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی تا پایان سال ۹۳ تعداد ۴۰ هزار و ۲۰۰  انشعاب آب و ۲۸ هزار و ۲۸ انشعاب فاضلاب واگذار و نصب کرده است.

وی ادامه داد: کل طول لوله‌گذاری آب برای پروژه‌های مسکن مهر  312 کیلومتر و طول لوله‌گذاری فاضلاب در شهرهای دارای تأسیسات فاضلاب  245 کیلومتر و افزایش ظرفیت مخازن استان به منظور تأمین آب واحدهای مسکن مهر۴۹ هزار و ۵۵۰ مترمکعب پیش بینی شده و به متوسط کل عملیات بالای ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

ایمانلو خاطرنشان کرد: در همین زمینه عملیات دیگر از قبیل حفر چاه و ایستگاه‌های پمپاژ به ظرفیت  890 لیتر در ثانیه نیز درحال اجراست.

 

بحران‌ آب جدی است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بحران آب جدی بوده و باید در مصرف آن بکوشیم، اظهار داشت: اولویت مهم شرکت آب و فاضلاب استان آذربایجان‌شرقی حفاظت از منابع آب و ترویج فرهنگ صحیح مصرف بهینه آب است.

وی با بیان اینکه منابع آب محدود است، گفت: توسعه شهرها و شهرنشینی، افزایش جمعیت و بالا رفتن معیارها بهداشتی مردم و افزایش بى‌رویه مصرف آن موجب افزایش تقاضای آب شده است.

 

تنها ۲.۵ درصد از منابع آبی جهان شیرین است/۹۷.۵ درصد از منابع آبی جهان آب شور و غیرآشامیدنی است

ایمانلو با طرح این سئوال که چرا با وجود این همه آب در کره‌زمین باید در مصرف‌ آب صرفه‌جویی کنیم، افزود: ۹۷.۵ درصد از منابع آبی جهان آب شور و غیرآشامیدنی است.

وی خاطرنشان کرد:  تنها  2.5 درصد از منابع آبی جهان شیرین است که ۶۸.۹ درصد آن به صورت توده یخ و یخبندان در یخچال‌های قطبی و یا پوشش دائمی برف انباشته و ۳۰.۸ درصد آن به صورت آب‌های زیرزمین بسیار عمیق (تا ۲۰۰۰ متر) و کمتر از سه دهم درصد آن در دریاچه‌های آب شیرین و رودخانه‌ها جریان دارد.

ایمانلو تصریح کرد: اگر تمام آب‌های جهان را یک سطل ۱۰۰ لیتری در نظر بگیریم، ‌میزان آب شیرین در دسترس تنها به میزان یک قاشق چایخوری است.

وی خاطرنشان کرد: متوسط سرانه آب تجدید شونده هر نفر در کشورمان  یک هزار و ۷۰۰ متر مکعب در سال است و این در حالی است که این رقم در آمریکا ۸ هزار و ۸۰۴ متر مکعب، در یونان ۶ هزار و ۹۹۸ متر مکعب، هلند ۵ هزار و ۷۳۶ مترمکعب، ژاپن ۳ هزار و ۳۸۳ متر مکعب و آلمان ۲ هزار و ۴۵۰متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی منابع آب تجدیدشونده سهم سرانه هر نفر در کشور در ۵۳ سال پیش را ۶ هزار و ۸۶۰ مترمکعب بود که این سهم سرانه در حال حاضر ۷۸۰ متر مکعب  بوده که در سال ۱۳۹۵ به یک هزار و ۷۰۰ و در سال ۱۴۰۵ به یک هزار و ۳۵۰ متر مکعب می‌رسد.

وی ادامه داد: سرانه آب قابل دسترس در سال برای هر نفر در جهان ۷ هزار متر مکعب، در کشور ما یک هزار و ۷۰۰، استانی در کشور یک هزار و ۲۴۰ و حوزه دریاچه ارومیه ۵۰۰ متر مکعب است.

ایمانلو به مقایسه مصرف سرانه آب خانگی در کشورهای مختلف اظهار داشت: سرانه مصرف در یونان ۲۰۰، ایران ۱۹۰، سوئیس۱۵۸، فرانسه ۱۵۴، انگلیس ۱۵۰، استرالیا ۱۴۰، اتریش ۱۳۰، هلند ۱۲۵، دانمارک ۱۲۰ وچین ۱۱ و آلمان ۱۰۵ متر مکعب است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه قیمت آب در ایران ۹ دهم دلار است، گفت: در ژاپن این رقم برای هر متر مکعب ۱.۱۹ دلار، هلند ۱.۷۵ دلار، فرانسه ۱.۹۵ دلار، آلمان ۳ دلار، بلژیک ۲.۸ دلار و نروژ ۵ دلار است.

وی خاطرنشان کرد: قیمت هر متر مکعب آب در آذربایجان‌شرقی  در حال حاضر با وجود قیمت تمام شده آن یک هزار تومان است اما به قیمت ۴۰۰ تومان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.

 

آذربایجانی‌ها بیشتر از میانگین استاندارد آب مصرف می‌کنند

مدیر شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی مصرف سرانه آب در استان برای هر نفر در شبانه روز را ۱۹۰ لیتر دانست و گفت: میانگین استاندارد مصرف سرانه ۱۵۰ لیتر بوده و آذربایجانی‌ها ۴۰ لیتر در شبانه روز بیشتر مصرف می‌کنند.

مدیرعامل شرکت‌ آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: تا زمانی که مردم کمبود منابع آبی را احساس نکنند در زمینه کاهش مصرف آب موفق نخواهیم بود و نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

ایمانلو گفت: قیمت پائین آب موجب شده تا مردم به راحتی آب را اسراف کرده و هدر دهند و با صرفه جویی در آب می‌توان به کاهش هزینه‌ها هم کمک کرد.

وی از برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب برای اصلاح الگوی مصرف آب خبر داد و افزود: نصب لوازم کاهنده با اولویت در مراکز عمومی و دولتی و مساجد را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در ادامه برنامه‌ها جایگزینی پساب به جای آب شرب در آبیاری فضای سبز را در برنامه داریم.

وی عنوان کرد: ایران در زمینه مصرف سرانه آب خانگی در کشورهای مختلف رتبه بالایی دارد و این امر متناسب با ذخایر آبی نیست.

مدیرعامل شرکت‌ آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: تا زمانی که مردم کمبود منابع آبی را احساس نکنند در زمینه کاهش مصرف آب موفق نخواهیم بود و نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

ایمانلو گفت: قیمت پائین آب موجب شده تا مردم به راحتی آب را اسراف کرده و هدر دهند و با صرفه جویی در آب می‌توان به کاهش هزینه‌ها هم کمک کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی  از برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب برای اصلاح الگوی مصرف آب خبر داد و افزود: نصب لوازم کاهنده با اولویت در مراکز عمومی و دولتی و مساجد را برنامه‌ریزی کرده‌ایم و در ادامه برنامه‌ها جایگزینی پساب به جای آب شرب در آبیاری فضای سبز را در برنامه داریم.

وی اظهار داشت: حفاظت از منابع آب و ترویج فرهنگ صحیح مصرف بهینه آب نیازمند تغییر در نگرش مدیریت صحیح مصرف آب است و  دفتر روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت نسبت به فرهنگ سازی و تغییر نگرش شهروندان در زمینه اصلاح الگوی مصرف آب، برنامه های فرهنگی و آموزشی مختلفی را در طول سال انجام می دهد .

وی خاطرنشان کرد: اما خبرنگاران در هدایت افکار جامعه و فرهنگ‌سازی نقش و جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و خبرنگاران با اذهان سر و کار داشته و با قلم و کلام خود بر روح و فکر مردم تاثیر می‌گذارند.

ایمانلو ادامه داد: یک خبر، یک عکس یا پیام می تواند حاوی د‌ه‌ها پیام تاثیرگذار بر دل و جان مردم داشته باشد.

مدیرعامل شرکت‌ آب و فاضلاب آذربایجان‌شرقی گفت: با انجام کار فرهنگی باید در رفتار مصرفی مردم به مرور زمان تغییر ایجاد کرد.

وی از شهروندان خواست، با توجه به منابع آب در استان و اهمیت و ضرورت چگونگی بهره‌گیری از هدر رفت آن و نیز جلوگیری از هر گونه آلودگی منابع آب فرهنگ‌سازی شود و خانواده‌ها با محدودیت‌های منابع آب و راه‌های صحیح مصرف آب آشنا شوند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *