مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی:

بیش از ۱۱ درصد جمعیت روستایی بالای ۶۰ سال سن دارند

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه بیش از ۱۱ درصد جمعیت روستایی بالای ۶۰ سال سن دارند، گفت: روند افزایشی آمار سالمندان زنگ هشداری برای اقتصاد استان است.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس، ایرج مرندی با بیان اینکه جمعیت سالخورده روستاهای استان روند افزایشی را پیش رو دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه استان آذربایجان‎شرقی یکی از مراکز عمده کشاورزی کشور بوده، وجود این موضوع زنگ هشداری برای اقتصاد استان به خصوص در بخش کشاورزی است.

وی گفت: براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن استان در سال ۱۳۹۰ جمعیت استان ۳ میلیون و ۷۲۴ هزار و ۶۲۰ نفر بوده که از این تعداد یک میلیون و ۱۴۵ هزار و ۴۴۲ نفر آن را روستائیان تشکیل می‎دهند و به عبارتی ۳۰.۸ درصد جمعیت استان روستایی هستند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: از این تعداد جمعیت روستایی ۱۲۰ هزار و ۵۷ نفر و به عبارتی ۱۱.۵ درصد جمعیت روستایی بالای ۶۰ سال سن دارند.

وی در خصوص علل بروز این مسئله خاطرنشان کرد: مهاجرت روستائیان و جوانان تحصیل کرده به شهرهای دیگر به ویژه به کلانشهرها و از سوی دیگر بالا رفتن امکانات بهداشتی و افزایش امید به زندگی در سالمندان از دلایل عمده افزایش تعداد سالمندان در نواحی روستایی استان است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان‎شرقی تصریح کرد: انجام اقدامات حمایتی نظیر زیرپوشش قرار دادن سالمندان روستایی از طریق صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر همچنین حمایت کمیته امداد امام خمینی تحت عنوان طرح شهید رجایی از سالمندان و طرح‎های دیگر سبب کاهش استرس و دغدغه‎های سالمندان شده و دلیل دیگری بر افزایش آمار تعداد سالمندان است.

وی ادامه داد: با توجه به همه این مسائل، دولت تدبیر و امید نیز بر خود فرض می‌داند تا از سالمندان و به خصوص روستائیان که بهترین سال‌های عمر خود را در سنگر تولید و رفع نیازهای کشور فعالیت کرده‌اند با ایجاد شرایط مطلوب حمایت کند.

مرندی در ادامه در خصوص راهکارهای جلوگیری از روند پیر شدن روستاها و کاهش جمعیت جوان و پر انرژی در روستاها بیان کرد: باید با ایجاد فرصت‎های شغلی جدید و افزایش اشتغال با توسل به راهکارهای مختلف و گوناگون باعث بالا رفتن وضعیت درآمدی روستائیان شده و آنان را به ماندن در روستاها ترغیب کرد.

وی تاکید کرد: همچنین باید تلاش کرد تا روستائیان گریزان از روستاها را به مهاجرت معکوس و حضور در روستاها تشویق کرد تا بر شادابی و طراوت روستاها افزوده شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *