رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی خبر داد

برگزاری کنگره بین‌المللی استاد شهریار همزمان با روز شعر و ادب فارسی

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی از برگزاری کنگره بین‌المللی استاد شهریار همزمان با روز شعر و ادب فارسی خبر داد و گفت: در سال‌های گذشته شاهد اظهارنظرهایی در زمینه جایگزینی شعرای دیگر به جای استاد شهریار در گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی بودیم.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس، حسن میلانی از افتتاح فاز نخست پردیس سینما قدس تا پایان شهریور سال‌جاری خبر داد و اظهار داشت: در سال‌های گذشته مدیران می‌توانستند با ترفندهای مختلف برای بازسازی سینماهای استان اعتبار اخذ کنند ولی متاسفانه در این حیطه کم‌کاری صورت گرفته بود.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حوزه هنری استان از بازسازی و مرمت سینماها غفلت کرده است، گفت: در واقع حتی آن فضاهای سینمایی موجود را نیز سالم نگه نداشته‌ایم.

میلانی بازسازی و به روز رسانی سینماهای استان را یکی از عمده اهداف خود عنوان کرد و ادامه داد: من خودم شرم می‌کنم که مردم بخواهند در این فضاهای مخروبه به تماشای فیلم بنشینند چرا که این وضعیت در شأن مردم نیست.

وی با بیان اینکه از سال ۹۳ طی برنامه‌ای هدفمند بازسازی سینماها و در رأس آنها احداث پردیس سینمایی قدس را در دستور کار قرار دادیم، اظهار داشت: این پردیس شامل دو سالن سینما با ظرفیت ۳۴۰ و ۱۲۰ نفر، گالری، نگارخانه، مرکزی برای ارائه فروش آثار هنرمندان، کافی‌شاپ، استودیوی مجهز صدا و… خواهد بود که تا پایان سه ماهه‌ نخست امسال به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

ایجاد یک پردیس فرهنگی رفاهی در شهرستان مراغه

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی از ایجاد یک پردیس فرهنگی رفاهی در شهرستان مراغه نیز خبر داد و افزود: این پردیس نیز در فضایی به وسعت ۲ هزار متر مربع شامل هایپرمارکت فرهنگی، رستوران، سینما، شهربازی و با طراحی کامل خواهد بود.

میلانی در پاسخ به اینکه پس از ایجاد پردیس سینمایی قدس تکلیف فضای اداری حوزه هنری آذربایجان‌شرقی چه می‌شود، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر تبریز قول داده‌‌اند یکی از خانه‌های تاریخی و قدیمی تبریز را برای انتقال محل ساختمان اداری حوزه هنری اختصاص دهند.

ارسال ۱۹۲ اثر از آذربایجان شرقی به چهارمین جشنواره تولیدات مراکز هنری

رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه ششم تا هشتم مهرماه امسال چهارمین جشنواره تولیدات مراکز هنری در استان اصفهان برگزار می‌شود، گفت: ۱۹۲ اثر از آذربایجان شرقی به این جشنواره راه یافته‌اند.

وی این جشنواره را به مثابه یک میدان رقابتی برای هنرمندان عنوان کرد و افزود: بر این اساس ۱۵۳ اثر در قالب هنرهای تجسمی در زمینه‌های مختلفی مثل نگارگری، گرافیک، حجم و… به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

میلانی ادامه داد: همچنین ۱۵ اثر در قالب هنرهای تصویری شامل ۱۰ فیلم داستانی، ۲ فیلم مستند و ۳ اثر پویانمایی ارسال شده است.

وی افزود: ۸ اثر در زمینه آفرینش‌های ادبی شامل ۳ مجموعه شعر، ۲ کتاب و ۳ داستان، ۶ اثر در حوزه موسیقی و ۳ اثر در حوزه پژوهشی به چهارمین جشنواره تولیدات مراکز هنری در استان اصفهان ارسال شده است.

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه سعی داشته‌ایم تا قابلیت‌های استان در تمامی زمینه‌های هنری ترسیم شود، اظهار داشت: این جشنواره در دوره‌های چهارساله برگزار می‌شود و آثار ارسال شده به آن از بین آثار تولید شده طی چهار سال گذشته در استان، گزینش شده‌اند.

میلانی با اشاره به رویکرد توجه به فرهنگ بومی و منطقه‌ای در آثار ارسال شده به این جشنواره، گفت: یکی از شاخصه‌های انتخاب آثار برای این جشنواره تناسب آن با فرهنگی بومی استان است تا بتواند با محتوای خوب، هنجارهای خاص هر استان را نمایان سازد.

وی با بیان اینکه در دوره قبلی برگزاری این جشنواره، آذربایجان‌شرقی در رتبه پنجم قرار داشت، تصریح کرد: استان‌های تهران، اصفهان، مشهد و شیراز در جایگاهی بالاتر از ما قرار داشتند که سعی داریم امسال این رتبه ارتقا یابد.

به گفته‌ میلانی، طی سال‌های گذشته نوعی بی‌مهری به حوزه هنری آذربایجان‌‌شرقی روا شده که باعث شده چنین رتبه‌هایی نه در شأن استان به ثبت برسد؛ چنانچه عملکرد خود من هم در حال حاضر قابل قبول نیست.

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی برای توزیع فرهنگ تدابیری اندیشیده نشده، گفت: محتوای تولید شده باید در اسرع زمان به دست مردم برسد وگرنه با یک برنامه جشنواره محور، اتفاقی خاصی در حوزه فرهنگی روی نمی‌دهد.

برگزاری کنگره بین‌المللی استاد شهریار همزمان با روز شعر و ادب فارسی

میلانی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری کنگره بین‌المللی استاد شهریار در تبریز هم اشاره کرد و اظهار داشت: در سال‌های گذشته شاهد اظهارنظرهایی در زمینه جایگزینی شعرای دیگر به جای استاد شهریار در گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی بودیم که همین امر نشان می‌دهد اگر از این ظرفیت به خوبی محافظت نکنیم، شاعر دیگری جایگزین استاد شهریار برای گرامیداشت این روز می‌شود.

وی ادامه داد: دکتر اقبالی مسئول کمیته علمی این کنگره، استاندار آذربایجان شرقی به عنوان رئیس کنگره، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز به عنوان کمیته اجرایی کنگره، بنده به عنوان دبیر کنگره و استاد جمشید علیزاده به عنوان کمیته پژوهشی این کنگره معرفی شده‌اند.

حضور ۵۰ میهمان بین‌المللی

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی از حضور ۵۰ میهمان بین‌المللی در این کنگره خبر داده و افزود: میهمانانی از کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان، افغانستان، هندوستان و… در این کنگره حضور می‌یابند که مسئولیت هماهنگی با این میهمانان بر عهده علیرضا قزوه می‌باشد.

میلانی با بیان اینکه در حال حاضر آماری از مقالات ارائه شده به این کنگره در دست نیست و آثار در حال کد گذاری هستند، گفت: این کنگره طی روزهای ۲۵ و ۲۶ شهریور در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: پیش از این مهلت ارائه آثار جهت شرکت در کنگره بین‌المللی استاد شهریار تا ۲۰ مرداد اعلام شده بود که هم اکنون تا دهم شهریور ماه تمدید شده است.

تشکر پیامکی از سخنرانی محور نبودن مراسم اختتامیه نهمین دست‌های کوچک دعا

رئیس حوزه هنری آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه طی روزهای اخیر پیامک‌های زیادی با محتوای تشکر از بابت نبود سخنرانی مسئولان در اختتامیه این جشنواره دریافت کرده‌ام، گفت: مردم بدهکار ما نیستند که همیشه قرار باشد سکوت کنند و سخنرانی‌های ما را گوش دهند.

میلانی با بیان اینکه این جشنواره در صورتی موفق خواهد بود که دعاهای بچه‌ها اجابت شود، اظهار داشت: وگرنه آن فرد برگزیده حتی اگر در این جشنواره هم تقدیر شود باز هم آن مشکل برای وی باقی مانده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه امسال خیرین در کنار ما بودند و دو خیریه تبریز که خواسته‌اند نامی از آنها برده نشود در راستای تحقق این دعاها کمک فراوانی داشته‌اند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *