در پاسخ به ادعای نجفی؛

سوار بر اریکه قدرت یا بر گرده کارگران؟؟؟

اگر شهرداری پول ندارد چگونه به مدیران ارشد خود و برخی اعضای شورا وام های کلان در نظر می گیرند؟ چرا وام مصوب دو میلیونی کارگران را بارها به تاخیر انداختند ولی برای مدیران خود ۵۰میلیون وام در نظر گرفتند؟

سرویس اجتماعی تبریزبیدار/اصغر رئوفی

در اسلام به حقوق متقابل کارگر و کارفرما بسیار توجه شده است و اسلام از کارگر و کار کردن تجلیل کرده است. چنان که می بینیم که تمام اولیا دین اسلام خود نیز کار می کردند و خود را کارگر می دانستند. و شدیدا به اعطای حقوق کارگران نیز تاکید داشتند چنان که امام سجاد (ع) کارفرما را از اذیت و آزار کردن نسبت به کارگران نهی فرموده است و صریحا دستور مراعات حق آن ها را صادر کرده، ایشان می فرمایند: حق کسی که کارهای (خانه، مغازه، کارگاه ، کارخانه) تو را انجام می دهد، آن است که بدانی او را خدا خلق کرده و در حقیقت از پدر و مادر تو است (آدم و حوا). تو مالک و خالق او نیستی و رزق او نیز در دست تو نیست. پس به او نیکی کن و آزارش مده.

ویا حنان بن شبیب نیز می گوید:چند نفر کارگر جهت کار در یکی از باغ های امام صادق(ع) اجیر کرده بودیم که تا عصر کار کنند؛ چون کارشان به اتمام رسید، حضرت به نماینده خود فرمود: «پیش از آن که عرقشان بخشکد مزدشان را بپرداز.»

موارد ذکر شده فقط گوشه ای از تاکیدات معصومین (ع)به بحث حقوق کارگری و کارفرمایی است و حداقل انتظاری که از مسئولین کشور اسلامی می رود این است که به تعهدات خود نسبت با کارگران به طور کامل عمل کنند.

ولی متاسفانه در جلسه علنی شورای شهر تبریز شاهد اظهارات نسنجیده سکان دار هدایت شهر در خصوص پرداخت مطالبات کارگران پیمانی یکی از سازمان ها بودیم که باعث رنجش خاطر بسیاری از کارگران گشت.

نجفی در پاسخ به سئوال استوتچی مبنی بر چرایی عدم پرداخت حقوق کارگران در سازمان پارک ها با صراحت تمام و در میان سکوت نمایندگان مردم گفت: پول نداریم.

کمبود نقدینگی درشهرداری را که ناشی از وابسته کردن این نهاد به درآمد های ناپایدار عوارض ساخت و ساز است را با توجه به اظهارات مسئولین می شد حدس زد ولی مسئولین هیچ وقت نمی توانند با تمسک جستن به این بهانه از پرداخت حقوق کارگران خود شانه خالی کنند.

البته باتمام این تواصیف بازهم شهرداری ها خوشبختانه از نهادهای متمول جامعه محسوب می شوند و اگر مدیران این نهاد کمی جلوی ریخت و پاش های خود را بگیرند شهرداری هیچ وقت با مشکل مالی مواجه نمی شود.

حال با توجه به اظهارات نجفی و شناختی که از ساختار شهرداری داریم سئوالاتی در ذهنمان شکل میگیرد که برای تنویر افکار عمومی نیز هم شده انتظار می رود شهرداری بدانها پاسخگو باشد.

اگر شهرداری پول ندارد چطور مدیرانش با توجه به این اوضاع مالی برای به اصطلاح کسب علم و تجربه بیشتر به خارج از کشور سفر می کنند؟ منابع مالی آن ها از کجا تامین می شود؟ چه تعداد مدیر تا به امروز به خارج از کشور سفرکرده اند؟ آیا در همان توزیع سهم سفر به خارج عدالت را رعایت می کنند؟

اگر شهرداری پول ندارد چگونه به مدیران ارشد خود و برخی اعضای شورا وام های کلان در نظر می گیرند؟ چرا وام مصوب دو میلیونی کارگران را بارها به تاخیر انداختند ولی برای مدیران خود ۵۰میلیون وام در نظر گرفتند؟
 
اگرشهرداری پول ندارد و با این اساس نمی تواند ریخت و پاش های اضافی کند، چرا از ارائه صورت های مالی خود این قدر واهمه دارد؟ سال هاست که شائبه های بسیاری در خصوص پرداختی حقوق برخی مدیران وشهرداران مناطق وجود دارد چرا شهرداری در این خصوص شفاف سازی نمی کند؟چرا حقوق اعضای شورا و مدیران به موقع پرداخت می شود اما حقوق کارگران چندان محل اعرابی از پرداخت به موقع ندارد؟ این حق قانونی مردم است که بدانند عوارضی که به شهرداری دادند چه مقدار آن صرف پاداش های مدیران شده است و چه مقدار آن صرف نوسازی شهر؟

نگاهی گذرا به برخی از پروژه های شهرداری نشان می دهد که تمام آن ها نیز سریع و با کمترین هزینه احداث نشده اند و در میان پروژه ها می شود مواردی یافت که علی رغم صرف هزینه های میلیاردی بسیار هنوز افتتاح نشده و به حال خود رها شده  ولی با کمال تعجب در سامانه اطلاع رسانی شهرداری افتتاح شده در نظر گرفته شده است که اگر با دقت نگاه کنیم می توانیم به ابعاد این قضیه پی ببریم, آیا افتتاح  پر زرق و برق خط اول مترو  به صورت رایگان آن هم با ساعت کم کاری و  در یکی از خلوت ترین ساعات ممکن واجب بود یا پرداخت حقوق کارگران؟


موارد گفته شده فقط بخشی از سئوالات ایجاد شده در اذهان است که جوابی برای آن ها نمی شود پیدا کرد ولی در این میان سئوال دیگری که نیز مطرح می شود این است که شهردار تبریز چگونه درست در روز انتخابات هیئت رئیسه این گونه باصراحت از پایمال شدن حقوق کارگران صحبت کرد و هیچ کدام از نمایندگانی که با رای همان کارگران توانستند به پارلمان محلی تبریز راه یابند اعتراضی به این مساله نکردند و راحت از کنار این موضوع گذشتند؟

در پایان به فرمایشی از پیامبر اکرم (ص) بسنده می کنم، ایشان می فرمایند: «هر کس در پرداخت اجرت کارگر ظلم کند، خداوند اعمال خوب او را از بین می برد و از بوی دلنشین بهشت محرومش می کند»

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *