معاون توسعه و برنامه ریزی شهردار تبریز عنوان کرد؛

سرانه کمتر از ۶ مترمربع، به معنی وضعیت بحرانی در حوزه فضای سبز

معاون توسعه و برنامه ریزی شهردار تبریز گفت: برای رسیدن به وضعیتی که بتواند نیاز زیست محیطی شهروندان را رفع کرده و موجب بهبود وضعیت زیستی شهر شود، لازم است که ایستگاههای سنجش فضای سبز را در سطح مناطق عملی کنیم.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تبریز، محمد ابراهیم رمضانی در بخش مقالات اولین همایش فضای سبز شهری و توسعه پایدار، با عنوان « تحلیل فضایی راهبردی پراکنش فضای سبز کلانشهر تبریز» با بیان این مطلب اظهار داشت: از مجموع ۲۴ هزار هکتار کل محدوده شهر تبریز، حدود ۱۱۳۳ هکتار فضای سبز در محدوده شهر قرار گرفته و فضای سبز حاشیه شهر نیز حدود ۲۴۰۶ هکتار، یعنی دو برابر فضای سبز درون شهری است.

وی با مقایسه وضعیت فضای سبز مناطق مختلف شهرداری تبریز گفت: مناطق بحرانی فضای سبز، شامل مناطقی است که سرانه کمتر از ۶ مترمربع دارند؛ بر این اساس،  شهرداری منطقه  5 بیشترین و شهرداری های مناطق ۱ و ۸ کمترین سرانه فضای سبز شهر تبریز را به خود اختصاص داده اند.

رمضانی ادامه داد: مناطق دو، سه، چهار، شش و ۱۰، با وضعیت نیمه‌بحرانی در فضای سبز شهر تبریز مواجه‌اند.

معاون توسعه و برنامه ریزی شهردار تبریز تعداد پارک های محدوده تبریز را ۱۶۵ پارک خواند و افزود: این تعداد پارک ها،  پراکنش های متفاوتی را در سطح شهر ایجاد کرده اند که سرانه آن‌ها، در مجموع ۲.۵ مترمربع برای هر شهروند است.

وی اضافه کرد:  شهرداری منطقه ۴ بیشترین و شهرداری منطقه۸ کمترین تعداد پارک را در شهر تبریز به خود اختصاص داده اند. 

افزایش جمعیت و افزایش نیاز فضای سبز، تدوین و اجرای طرح جامع مدیریت فضای سبز، ارتقای سطح دانش و آگاهی کارکنان سازمان پارکها، افزایش مدت زمان واگذاری فضای سبز در پیمان ها، ایجاد سیستم مدیریت متمرکز در بخش فضای سبز، چابک‌سازی سیستم مدیریت فضای سبز و جایگزینی راهبرد خرید خدمت به جای ارایه مستقیم خدمات، از جمله راهکارهای ارایه شده در مقاله معاون توسعه و برنامه ریزی شهردار تبریز بود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *