به گزارش تبریز بیداربه نقل از ایرنا، اسماعیل جبارزاده روز سه شنبه در مراسم رونمایی از لوح معرفی ‘تبریز شهر جهانی بافت فرش’ اظهار کرد: انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش در واقع باز معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی به جهان است.
وی با تبریک این انتخاب به مردم و مسوولان استان، افزود: تبریز لایق و شایسته این انتخاب بود و در اثر تلاش مجموعه مدیران و فعالان عرصه فرش استان این افتخار بدست آمد و موجب انتخاب توسط شورای جهانی صنایع دستی شد.
جبارزاده گفت : برای حفظ این امتیاز و افتخار کسب شده در حوزه فرش تبریز، حفظ کیفیت و شاخص های ارزیابی لازم است تا در سال های آینده نیز بتوان این مقام را حفظ کرد.
وی افزود: تمامی دست اندرکاران عرصه فرش مثل طراحان، بافندگان، طراحان، رنگسازان و غیره در این افتخار شریک هستند و باید با تلاش مضاعف و به روز نگه داشتن تولید فرش ، این هنر و صنعت را همچنان سرآمد جهانیان نگه دارند .
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: برای رونق بیشتر فرش تبریز باید قدم برداریم و برای رسیدن به این هدف مسوولان همواره در کنار دست اندرکاران عرصه فرش و قالی بافی خواهند بود .
جبارزاده بیان داشت: صنعت فرش و قالی نقش مهمی در صادرات غیرنفتی ایفا می کند و نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارد.
وی اضافه کرد: فرش می تواند عامل نفوذ فرهنگ ایرانی در دل و روح جهانیان و عامل مهمی در معرفی تبریز و کشورمان در دنیا باشد .
همچنین رییس آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و استاندار آذربایجان شرقی امروز پس از بازدید از بازار فرش تبریز و تیمچه مظفریه این بازار از لوح تبریز شهر جهانی بافت فرش رونمایی کرد .
مراسم معرفی و اعطای اعتبارنامه شهر جهانی فرش تبریز عصر امروز/سه شنبه /برگزار می شود.
بازدید از کارگاه های تولیدی و دانشگاه هنر اسلامی و برپایی نمایشگاه هایی برای معرفی فرهنگ و هنر آذربایجان از برنامه های جنبی این مراسم خواهد بود.
شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) که در سال ۱۹۶۴ تأسیس شد، سازمانی غیرانتفاعی و غیر دولتی است؛ هدف این شورا، توان بخشی جایگاه صنایع دستی به مثابه بخشی حیاتی از فرهنگ و زندگی اقتصادی، ارتقای همکاری میان سازندگان صنایع دستی در جهان، تشوق، کمک، و راهنمایی آنها و توسعه اقتصادی از طریق فعالیتهای درآمدزا است.
به طور خلاصه، مأموریت WCC آوردن صنایع دستی و سازندگان آن به جریان اصلی زندگی با پیوند دادن با گذشته از طریق حفظ سنت های به ارث رسیده و آینده بواسطه کاربرد فن آوری مدرن در آزمایش، نوآوری و دسترسی به بازارهای جدید است.
اعضای شواری جهانی صنایع دستی، علاوه بر اینکه در پروژه هایی که خاص هر یک از مناطق پنج گانه (آفریقا، آسیا- اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین و آمریکای شمالی) است درگیر هستند، با یکدیگر و در بین مناطق همکاری می کنند.
تبریز یکی از قطب های بافندگی بسیار با اهمیت ایران در زمینهٔ قالی بافی است.
فرش های آن، چه آن هایی که زینت بخش موزه های معتبر جهان هستند و یا در مجموعهٔ کلکسیونرهای مشتاق جای گرفته اند و یا آن هایی که در مقیاس زیاد و در کیفیت تجارتی سر از بازارها و چهار سوق ها در می آورند، همواره خوش اقبال و مشتری پسند هستند.
در سال های اخیر بافنده های چیره دست تبریزی به تولید فرش های گل ابریشم بسیار ظریف با رج شمار ۵۰ و ۶۰ در مقیاس وسیع روی آورده اند.
این گونه فرش ها که بعضی با چله های ابریشمی هستند، بیشتر با طرح های لچک و ترنج و با رنگ های بیشتر بژ روشن و نخودی بافته می شوند و در رنگ آمیزی گل ها و نگاره ها از رنگ های سرخابی، عنابی و زیتونی به فراوانی استفاده می شود.
فرش های تبریز در صد سال اخیر اغلب با طرح های گلدانی، درختی، محرابی، قندیل دار، حیوان دار، شکارگاه، هراتی، شاخ و برگی، گلفرنگ، بندی خشتی یا قاب قابی، منظره بافی، قاب قرآنی و نقش های هندسی از کوچک ترین تا بزرگ ترین اندازه های ممکن بافته شده اند.
در حال حاضر تبریز به عنوان کانون عمده عرضه فرش های شهری باف آذربایجان شناخته می شود و کانون بزرگ تولید کنندگان نامور و صاحب نامی شده که فرش آذربایجان به آن می بالد.