به گزارش تبریز بیدار به نقل از ائل ، روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی از فعالیت مجدد نیروگاه حرارتی تبریز از بامداد امروز پنجشنبه ۳۰ مهرماه پس از حدود یک هفته تعطیلی به دلیل پلمپ شدن خبر داد.
فک پلمپ نیروگاه تبریز با تامین گاز مورد نیاز
ولی الله دینی، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان شرقی از تامین و وصل گاز مورد نیاز این نیروگاه از عصر روز چهارشنبه خبر داد.
این در حالی است که بهرام سرمست، مدیر روابط عمومی شرکت تولید برق آذربایجان شرقی می گوید: یک دهه قبل حدود ۵۰ میلیارد ریال برای تغییر سیستم سوخت نیروگاه تبریز از مازوت(نفت سیاه) به گاز در راستای حفاظت از محیط زیست و تولید برق با استفاده از انرژی پاک هزینه شده است.
احتمال استفاده مجدد نیروگاه تبریز از مازوت به جای گاز در ماه های آتی
وی از پیگیری های معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی برای رفع مشکل تعطیلی این نیروگاه به دلیل عدم تامین گاز موردنیاز و جلوگیری مقام قضائی از فعالیت واحدهای تولید برق با استفاده از مازوت به دلیل آلایندگی خبر داده و ابراز امیدواری کرد فعالیت نیروگاه تبریز با گاز ادامه داشته باشد. مسئله ای که با توجه به احتمال بروز سرمای شدید در زمستان امسال و در نتیجه افزایش مصرف خانگی گاز در هاله ای از ابهام قرار دارد.
دینی: مسئولان فکری اساسی برای مشکل آلایندگی نیروگاه تبریز کنند
دینی در این رابطه، تلویحا از ممکن نبودن تامین گاز برای مصرف به جای مازوت در تمام طول سال سخن گفته و با اشاره به طراحی این نیروگاه به شگل دوگانه گفت: ممکن است در زمان اضطرار در فصل زمستان به علت افزایش مصرف گاز و با توجه به اینکه تامین گاز مصارف خانگی در اولویت شرکت گاز قرار دارد این نیروگاه از سوخت دوم استفاده کند.
وی همچنین خواستار اندیشیده شدن فکری اساسی برای رفع آلایندگی و فیلتر این نیروگاه توسط مسئولین مربوطه شد.
نیروگاه تبریز به چه میزان گاز نیاز دارد؟
گفتنی است نیروگاه گازی حرارتی تبریز در جنوب غربی شهر این کلانشهر در فاصله ۱۶ کیلومتری جاده تبریز – آذرشهر واقع شده و دارای ۲ واحد بخار و ۲ واحد گازی می باشد و نیاز گازی آن روزانه ۲ میلیون متر مکعب است.
با توجه به اینکه نیروگاه تبریز بخش عمده ای از برق کلان شهر تبریز و دیگر شهرهای آذربایجان شرقی را تامین می کند و در همین چند روزی تعطیلی آن تبریز شاهد خاموشی گسترده ای بود – که البته برخی مسئولان مدعی ارتباط نداشتن آن با تعطیلی نیروگاه شدند- ضروری است تدابیر و هماهنگی های لازم برای جلوگیری از بروز مشکلی حاد در زمینه تولید برق جلوگیری شود.
قاطعیت دستگاه قضا برای حفاظت از محیط زیست و لزوم هماهنگی دولتی ها برای بحرانی نشدن وضعیت
دستگاه قضا و سازمان حفاظت محیط زیست با پلمپ این نیروگاه نشان دادند اهل مماشات با آلودگی وسیع ناشی از استفاده مازوت به عنوان سوخت این نیروگاه نیستند و این دیگر نهادهای مسئول هستند که برای جلوگیری از پلمپ مجدد این مرکز استراتژیک اقدامات لازم را انجام دهند.
دو مسیر ممکن برای خروج از بن بست
یکی از راهکارهای موجود برای این امر افزایش سهمیه گاز استان از شبکه سراسری توزیع گاز در کشور است که تلاش هایی برای آن انجام شده است اما تحقق و تثبیت آن نیازمند اجرای خط لوله گاز جدیدی است که زمان بر خواهد بود.
دیگر حالت ممکن نیز استفاده از سوخت مازوت در شرایط اضطراری رشد مصرف گاز و عدم تامین نیاز گازی نیروگاه البته به شرط رفع مشکلات مربوط به آلایندگی از طریق تعویض به موقع فیلترهای این نیروگاه است.