کارشناس ایدز مرکز بهداشت تبریز مطرح کرد

۴۴۰ نفر مبتلا به ایدز در آذربایجان‌شرقی

کارشناس ایدز مرکز بهداشت تبریز با بیان اینکه زنگ خطرهای موج سوم ایدز از طریق رابطه جنسی در ایران به صدا در آمده است، گفت: هم‌اکنون ۴۴۰ نفر مبتلا به ایدز در آذربایجان‌شرقی شناسایی شده است.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از فارس رضا یوسفی عصر امروز در نشست خبری همایش «ایدز از غصه بیماری تا قصه تنهایی» اظهار داشت: از این بین ۸۸ درصد مرد و ۱۲ نفر شامل زنان می‌شود.

وی با اشاره به بیشترین میانگین سنی آمار مبتلایان به این بیماری نیز یادآور شد: هر چند در کل دنیا میانگین سنی آمار بیماران مبتلا به اچ آی وی، بین ۱۵ تا ۲۴ سال است ولی این سن در ایران و تبریز بین ۲۵ تا ۳۴ سال است.

یوسفی با بیان اینکه ۳۵ میلیون نفر در جهان مبتلا به ایدز هستند، گفت: از این میان سالانه ۲ میلیون نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

این کارشناس مرکز بهداشت با تاکید بر اینکه آمار ابتلا به ایدز طی سال ۹۳ از طریق راه جنسی افزایش چشمگیری داشته است، اظهار داشت: در حالی که تا سال ۹۳، ۳۰ هزار نفر مبتلا به ایدز در ایران شناسایی شده‌اند، ولی آمار اصلی این مبتلایان حدود ۱۰۰ هزار نفر است؛ یعنی هنوز ۷۰ هزار نفر مبتلا به ایدز در کشور شناسایی نشده‌اند.

وی با اشاره به اینکه هنوز آمار سال ۹۴ ارائه نشده است، گفت: ۴۳.۷ درصد از مبتلایان از طریق تزریق مواد مخدر و ۳۷.۳ درصد از مبتلایان نیز از طریق راه جنسی مبتلا شده‌اند.

یوسفی ادامه داد: زنگ خطرهای موج سوم ایدز در کشور به صدا در آمده است و امکان وقوع این موج به طور عظیم بسیار محتمل است.

کارشناس ایدز مرکز بهداشت تبریز افزود: باید مردم را با روش‌های انتقال و پیشگیری از ایدز آشنا کنیم که چطور خود را در برابر این ویروس محافظت کنند و در حین مراقبت از خود، از ترس‌های نا‌به‌جا پرهیز کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید اطلاعات مردم نسبت به راه‌های انتقال این بیماری افزایش یابد، تصریح کرد: در این بیماری نیاز به قرنطینه افراد نیست که باید تمام این موضوعات را در جامعه آموزش دهیم.

یوسفی یادآور شد: ایدز بیماری‌ای چند وجهی است و فقط در زمینه بهداشتی و درمانی خلاصه نمی‌شود و جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی فراوانی دارد که برای ‌آن تمام ارگان‌ها و نهادها باید دست به دست هم دهند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.