۱۲ نوع چای گیاهی برای جوانی

کاهش حافظه، کاهش میل جنسی، ریزش مو، چین و چروک پوست، بی خوابی های شبانه، درد مفاصل، پوکی استخوان و … همگی نشانه های طی شدن عمر میباشند اما عادت ها و مواد غذایی می توانند زیبایی و جوانی را برای سال های بیشتری حفظ کنند.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از عصر ایران، کاهش حافظه، کاهش میل جنسی، ریزش مو، چین و چروک پوست، بی خوابی های شبانه، درد مفاصل، پوکی استخوان و … همگی نشانه های طی شدن عمر میباشند اما عادت ها و مواد غذایی می توانند زیبایی و جوانی را برای سال های بیشتری حفظ کنند، متخصصان طب سنتی و طرفداران گیاه درمانی این ۱۲ گیاه را توصیه می کنند. 
  
۱- چای گل گلایل (زیبایی ناخن ها و موها): گلایل غنی از سیلیس است و می تواند باعث استحکام ناخن ها شود، ۱۵ گرم گلبرگ خشک شده را در یک لیتر آب به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید و بعد از صاف کردن ۳ فنجان در روز بنوشید، با فاصله هر ۲۰ روزه می توانید تا ۳ ماه از این نوشیدنی استفاده کنید. 
 
برای استفاده از گلایل در تقویت موها روش کار به این صورت است که ۱۵۰ گرم گلایل را با ۱۰۰ گرم برگ هیدروکوتیل و ۵۰ گرم گزنه در یک لیوان آب به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن انرا پس از غذا ۳ وعده در روز به مدت یک ماه بنوشید. 
 
نکته: مصرف گلایل برای زنان باردار و شیرده و مبتلایان به ناراحتی های قلبی و کلیوی و کبدی مناسب نمی باشد. 
 
۲- چای گل ساعتی (خواب خوب): گل ساعتی داروی خوبی برای کم خواب ها است و برخلاف داروهای شیمیایی عوارضی مانند مشکلات حافظه و توجه ندارد ، ۱۵ گرم برگ و گلبرگ های خشک شده این گیاه را در ۱ فنجان آب جوش دم کرده و بعد از ۱۰ دقیقه صاف کنید و هر روز صبح و ظهر و شب بین غذا و قبل از خواب آن را بنوشید. 
 
پس از یک فاصله ۲۰ روزه می توانید تا ۳ ماه از این نوشیدنی استفاده کنید ، البته مصرف آن در دوران شیردهی و بارداری ممنوع است ، همچنین نباید آن را با داروهای مسکن مصرف کرد. 
 
۳- چای سبز و نعناع فلفلی (کاهش وزن): با افزایش سن تناسب اندام کمتر میشود اما برای حفظ تناسب یا کاهش وزن می توانید از چای سبز و نعناع فلفلی کمک بگیرید، این گیاهان حاوی عوامل فعال لاغر کننده اند. 
 
دو قاشق چایخوری برگ نعناع خشک شده و ۲ قاشق غذاخوری چای سبز خشک شده را در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه دم و بعد آن را صاف کنید و قبل از ساعت ۵ بعدازظهر به مدت یک ماه روزی یک فنجان از آن را بنوشید. توجه داشته باشید مصرف این نوشیدنی به زنان باردار و کودکان توصیه نمی شود. 
 
۴- چای گل تاج ریزی (تقویت بینایی): مصرف گیاه تاج ریزی می تواند باعث تقویت حس بینایی شود، این گیاه حاوی پلی فنول هایی است که به جریان خون در ریزترین عروق خونی شبکه کمک می کند و در احیای سلول ها و فعال نگه داشتن آنها و بهبود بینایی در شب موثر است. 
 
می توانید ۵ قاشق چای خوری از برگ های تازه گیاه را در ۵۰۰ میلی لیتر آب جوش بریزید و برای ۱۵ دقیقه آن را دم کنید. برای یک ماه هر روز ۳ نوبت از این دم کرده بنوشید اما زیاده روی نکنید چون زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث مشکلات قلبی و کلیوی شود. 
 
۵- چای زنجبیل و نعناع فلفی (افزایش میل جنسی و پیشگیری از پوکی استخوان): مصرف نعناع فلفی و زنجبیل از پوکی استخوان پیشگیری میکند و میل جنسی را افزایش میدهد ، می توانید ۱ قاشق چای خوری نعناع فلفلی و ۲ قاشق چایخوری زنجبیل تازه را با ۱ فنجان بزرگ آب دم کنید و روزانه یک فنجان و به مدت یک ماه مصرف کنید ، با یک فاصله ۲۰ روزه می توانید تا ۳ ماه این دم کرده را بنوشید. 
 
۶- چای کاسنی (رفع سوءهاضمه): گیاه کاسنی می تواند با تاثیر بر پرزهای دستگاه گوارش و کبد سبب کارکرد بهتر آن شود و نفخ و مشکلات هضم را بهبود ببخشد ، ۴ گرم ریشه کاسنی را در ۱۵۰ میلی لیتر آب جوشیده به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن ۱ تا ۲ فنجان قبل از غذا به مدت یک ماه بنوشید. 
 
نکته: درصورت ابتلا به آلرژی مصرف این گیاه توصیه نمی شود. 
 
۷- چای جینسینگ (تقویت حافظه): ریشه گیاه جینسینگ حاوی ۳ تا ۸ درصد جینسنوسید است و روی هوش و حافظه اثر مثبتی دارد ، می توانید ۳ گرم ریشه جینسینگ را به قطعات کوچک خرد و در ۵۰۰ میلی لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و صاف کنید، نوشیدن یک فنجان جینسینگ ۲ بار در روز و ۲۰ روز در ماه روی حافظه اثری فوق العاده می‌گذارد. 
 
نکته: نباید روزانه بیش از ۳ گرم و همچنین بیش از ۳ ماه جینسینگ مصرف کنید ، این گیاه مناسب زنان شیرده و باردار نیست و برای کودکان مبتلا به پرفشاری خون ، چاقی ، بی خوابی یا افرادی که تحت درمان با داروهای ضدانعقاد هستند نیز ممنوع میباشد. 
 
۸- چای بنفشه وحشی (شفاف سازی پوست): اگر پوستتان کدر شده برای شفاف سازی آن و پیشگیری از پیری زودرس پوست تان می توانید بنفشه وحشی را امتحان کنید ، ۳۰ گرم گیاه خشک شده را در آب سرد بخیسانید بعد آن را برای ۱۵ دقیقه در ۵۰۰ میلی لیتر آب دم کنید و پس از صاف کردن ۲ تا ۴ فنجان از آن را قبل از غذا به طور روزانه به مدت ۱ ماه بنوشید. 
 
نکته:
 این نوشیدنی مناسب کودکان نیست و گیاه تازه نیز سمی و غیرقابل مصرف میباشد. 
 
۹- چای سیاه (پیشگیری از پوکی استخوان): بررسی های محققان نشان میدهد مصرف بیش از ۴ فنجان چای سیاه در روز از بروز پوکی استخوان پیشگیری می کند، چای سیاه یا همان چای معمولی را مانند همیشه دم کنید و بنوشید. 
 
نکته: بهتر است زنان باردار و کودکان چای سیاه را کمتر مصرف کنند. 
 
۱۰- چای گزنه (سلامت پروستات): گزنه با ایجاد اختلال در تبدیل هورمون تستوسترون به دهیدروتستوسترون که باعث بزرگ شدن غده پروستات میشود از هیپروفی خوش خیم آن جلوگیری میکند. 
 
می توانید ۵ گرم برگ یا گل گزنه را با ۱۵۰ میلی لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه در ظرف دردار دم کنید و پس از صاف کردن ۳ فنجان از آن را در روز قبل از غذا بنوشید ، پس از ۲۰ روز فاصله می توانید مصرف آن را از مجدد شروع کنید ، به مدت ۳ ماه از این محلول استفاده کنید. 
 
نکته: از آنجا که گزنه کمی تحریک کننده و آلرژی زاست نباید در مصرف آن زیاده روی کرد. 
  
۱۱- چای زبان گنجشک (پیشگیری از روماتیسم):
 گیاه زبان گنجشک خاصیت ضدروماتیسمی دارد و درد مفاصل را کاهش می دهد، ۱۰ تا ۲۰ گرم برگ خشک آن را در ۱ لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن ۳ بار در روز پس از هر وعده غذا به مدت ۱ ماه مصرف کنید ، با یک فاصله ۲۰ روزه می توانید مدت مصرف را تا ۳ ماه افزایش دهید.
 
۱۲- چای آرتیشو (پاکسازی بدن و دفع سموم): وقتی سموم در بدن زیاد می شود قدرت جسمی کاهش می یابد، آرتیشو با تحریک کلیه باعث دفع سموم از بدن خواهد شد، ۱۰ گرم برگ تازه آن را در ۱ لیوان آب به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و پس از صاف کردن قبل از غذا ۳ مرتبه در روز به مدت ۱ ماه مصرف کنید، با فاصله ۲۰ روزه میتوانید مصرف را تا ۳ ماه ادامه دهید. 
 
نکته: این گیاه مناسب زنان شیرده نیست. 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *