به گزارش تبریز بیدار، وزیر صنعت در گفتگوی اختصاصی خود با خبرنگار تبریزبیدار از رایزنی ها برای تعویق واگذاری ماشین سازی تبریز به مدت ۵ سال خبر داد.
نعمت زاده اظهار داشت: خوب نیست تا از گذشته خودمان انتقاد داشته باشیم اما در گذشته، وزارتخانه ما لیستی درست کرده بود که این واحدها قابل واگذاری است و این شرکت و شرکت های مشابه در همان لیست بودند که در دولت و مجلس به تصویب رسیده است.
وی افزود: وقتی ما کار را شروع کردیم، مشاهده نمودیم که برخی از شرکت هایی که واگذار شده اند کلا به تعطیلی کشانده شدند و واحدهای بزرگی همچون لوله سازی اسفراین، فولاد اسفراین، کشتی سازی خلیج فارس را داشتیم و همچنین چند واحد نساجی که ما نیز مخالفت کردیم و تا امروز نیز حدود ۸ مورد از مخالفت ها مورد قبول شورای عالی وزارت اقتصاد و امور دارایی قرار گرفته است.
نعمت زاده گفت: در گزارشی هم که آقای پوری حسینی تهیه کرده و ۲ سال قبل به دولت ارائه کردند، گفتند که خصوصی سازی ها عملا خصوصی سازی نشده اند و بابت رفع دیون به افراد مختلفی داده اند که یا این کاره نبودند یا قدر فرصت را ندانسته اند.
وی افزود: بنابراین واحدهای کوچک یا فرآیندی را می شود راحت اداره کرد اما برای چنین واحدهای بزرگی باید دانش کافی داشت و از بازار فروش و فناوری های لازم آن سردرآورد واداره چنین شرکت های بزرگی مدیریت ویژه و خاصی را می طلبد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: قبل از انقلاب نیز سرمایه گذاری این مکان را سازمان گسترش نوسازی انجام داد و آقای دکتر نیازمند هم که موسس ایدرو هستند هفته پیش در جلسه ای با بنده نسبت به این شیوه خصوصی سازی ابراز گلایه کردند.
نعمت زاده گفت: ما دلایل خودمان را برای سازمان خصوصی و وزیر محترم اقتصاد نوشته ایم و امیدواریم تا مورد پذیرش قرار گرفته و واگذاری ماشین سازی حداقل ۵ سال به تعویق بیفتد.
وزیر صنعت ابراز داشت: ما هم ترجیح نمی دهیم که این کارخانه تا ابد دولتی بماند ولی باید کسی اداره کارخانه را تحویل بگیرد که در شیوه مدیریتش وضعیت مالی ماشین سازی را سود ده کرده و بصورت ۳ شیفته اداره کند.
وی تاکید کرد: اگر نیاز به نوسازی داشت حتما باید تلاش هایی صورت گیرد اما بازهم تاکید می کنم که نفرات بومی این استان باید تلاش های لازم را انجام دهند و اگر خوب کار شود مشکل هم حل خواهد شد.
نعمت زاده گفت: از این و آن پول گرفتن توجیه پذیر نیست و انشاالله با هیئت مدیره این کارخانه و سازمان گسترش نوسازی جلسه ای داشته باشیم تا برای ماشین سازی با سیاست گذاری جدید و در جهت بهبود وضعیت کارخانه روش هایی را اتخاذ نماییم.
نعمت زاده اظهار داشت: این کارخانه بایستی مرکز صادرات ما باشد چراکه حیف است نتوانیم از ظرفیت های اینجا استفاده نماییم.
وزیر صنعت ادامه داد: لازمه تبدیل شدن این کارخانه به مرکز صادرات نیز این است که ۲۴ ساعته از ماشین آلات موجود کار بکشید و ما نیز امیدواریم در ابتدا ماشین سازی را از لیست واگذاری خارج نماییم تا بتوان از بانک ها وام گرفت و کمی سرمایه گذاری انجام داد.
وی در خصوص یارانه تولید نیز گفت: تاکنون چیزی عاید وزارتخانه در این باره نشده است و قرار است تا مختصر پولی دریافت شود که آن هم سود تسهیلات خواهد شد و حدود ۵ درصد از تسهیلات بانک دراین زمینه کاسته می شود.
