سال به سال، دریغ از پارسال!

وقتی شعار مرگ بر فتنه گر، صدای روحانی را می گیرد!/رئیس جمهور از دانشگاه چه می خواهد؟

رئیس جمهور گفتار خود را خصوصا در سخنرانی برای دانشگاهیان تعدیل کرده، هرچند که کنایه های تند و تیز وی همچنان روانه اردوگاه مخالفین خود می شود، خصوصا آنکه احتمال دارد آتش این انتقادات در آستانه انتخابات مجلس شدیدتر و شدیدتر شود.

سرویس سیاسی تبریزبیدار؛

۱۶ آذر به عنوان روز دانشجو در تقویم سیاسی کشورمان تبدیل به روزی تاریخی در سیاست ورزی دانشجویان و سیاستمداران در قدرت شده است. با شهادت ۳ تن از دانشجویان در ۱۶ آذر سال ۳۲ به دست نیروهای رژیم پهلوی جرقه شکل گیری جنبش دانشجویی در دانشگاه های سراسر کشور شعله ور شد.

جنبش دانشجویی پیش از انقلاب بیشتر در قالب های ملی و مذهبی و تا حدودی مارکسیستی به حیات خود ادامه داد و پس از برزخ دو ساله انقلاب فرهنگی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شکل اسلامی و دینی جنبش های دانشجویی با کنار زدن و کنار رفتن گروه های التقاطی شکل تازه ای از حیات سیاست به خود گرفت.

سیطره سیاسی دفتر تحکیم وحدت به عنوان تشکلی انقلابی در دهه ۶۰، با رحلت امام(ره) در سال ۶۸ ادامه نیافت و با تشکیل تشکل هایی از جمله جامعه اسلامی دانشجویان، این گروه پس از  به دامن جریان موسوم به دوم خرداد خزیدند و با انشقاق های درونی در اواخر دولت اصلاحات به کمای سیاسی فرو رفتند.

 با قدرت گیری تشکل های اصولگرای دیگر در دانشگاه ها نیز، دفتر تحکیم خود را در قالب دفاتر انجمن اسلامی دانشگاه ها بازتولید کرد. اما حوادث پس از فتنه ۸۸ چنان این اردوگاه وابسته دانشجویی را متلاطم کرد که در ۴ سال دوم دولت احمدی نژاد رمق چندانی برای ادامه فعالیت های سیاسی پیدا نکردند.

اما روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری “اعتدالی”در مصاف دوگانه برساخته با افراطیون، رئیس جمهوری را به قدرت رساند که در مقایسه با ۲ رئیس جمهوری سابق، فردی نبود که سابقه تدریس در دانشگاه ها را داشته باشد.  روحانی وزارت علوم را سهم اصلاح طلبان می دانسته و می داند. از این رو بود که تمامی نامزدهای مورد نظر وی برای وزارت علوم، از توفیقی تا فرهادی را، افراد نزدیک به اصلاح طلبان تشکیل می دادند.

Image title

دانشگاه، پادگان نیست/ انتقاد روحانی از نحوه اسلامی کردن دانشگاه‌ها

دکتر روحانی در جریان رقابت های انتخاباتی در نیمه اردیبهشت ۹۲، با حضور در دانشگاه تهران به پرشس های دانشجویان پاسخ داد.

وی در آن جلسه با تأکید بر اینکه انتخابات در جمهوری اسلامی ایران سالم است اما باید بگذاریم این احساس سلامت انتخابات در همه مردم ایجاد شود اظهار کرد: در این صورت انتخابات شکوهمندی خواهیم داشت برای این کار هم باید بگذاریم دانشگاه ها نشاطشان را باز یابند. حتماً دانشگاه تهرانی که بنده امروز در آن حضور یافتم با آن دانشگاهی که در دوره خفقان طاغوت در آن درس خوانده ام متفاوت است. چرا که قطعاً دانشگاه پادگان نیست.

روحانی ادامه داد: مگر دانشجو چه می گوید که نمی گذاریم نقد کند. مگر نه اینکه این دانشجویان سرمایه های ملی، مدیران فردا، نخبگان و … کشور هستند بهتر است بگذاریم آنها شرایط را نقد کنند. اگر امروز در اقتصاد و سیاست خارجی در حال مرگ هستیم یا مرده ایم به این دلیل است که دانشگاه ها نشاط ندارند. اگر دانشجویان مسائل را نقد می کردند حتماً مشکلات ما کمتر از شرایط فعلی بود چون هیچ نظامی مسیر کجش تصحیح نمی شود جزء با نقد نسل جوان.

وی با انتقاد از نحوه اسلامی کردن دانشگاه ها عنوان کرد: اسلامی کردن دانشگاه به معنا نیست که بعد از سی و چند سال از گذشت انقلاب ده ها رشته علوم اسلامی تعطیل شود و کتاب دوباره در این باره بنویسیم مگر در این سال ها خواب بودیم که امروز چنین تصمیمی اتخاذ می شود بهتر از بگذاریم دانشگاه ها اسلامی شود اما روند آموزش در آنها قطع نشود.

روحانی افزود: متأسفانه دختران را از ادامه تحصیل در بعضی از رشته ها ممنوع می کنند اگر کار کارشناسی در این رابطه صورت گرفته است بهتر مسئولان امر آن را بیان کنند. در غیر این صورت این کار غیرقانونی است اگر هم از نظر مردم در این باره استفاده شده است بهتر از آن نظرات منتشر گردد.

Image title


آذر ۹۲؛ سانتریفیوژ باید بچرخد، اما زندگی مردم و اقتصاد هم باید بچرخد

پس از انتخاب روحانی به سمت ریاست جمهوری و تلاش وی برای تحقق وعده “حل مشکلات در ۱۰۰روز”، منجر به توافق هسته ای در ابتدای آذرماه ۹۲ شد و روحانی ۲ هفته بعد در روز دانشجو، با حضور در دانشگاه شهید بهشتی، به دفاع از توافق انجام شده پراخت. وی گفت: ما باید با راه و روش ریا، نفاق، دروغ، اتهام و افراط و افراط‌گری نقادانه برخورد کنیم و همه را به مسیر عقلانیت و اعتدال، ‌توسعه، پیشرفت، عدالت و آزادی دعوت کنیم.

روحانی در واکنش به شعار “انرژی هسته ای حق مسلم ماست”، گفت: بله؛ حتماً این طور است و حق مسلم ماست. شعار ما این است که سانتریفیوژ باید بچرخد، اما زندگی مردم و اقتصاد هم باید بچرخد. دولت به این وعده‌ای که به مردم داده تا آخر ایستاده است.

رئیس‌جمهور  ادامه داد: نه تنها انرژی هسته‌ای بلکه فن‌آوری و نه تنها فن‌آوری حتی غنی‌سازی هم حق مسلم ماست. اما در کنارش پیشرفت و توسعه هم حق مسلم ما محسوب می‌شود. همچنین بهبود معیشت مردم و رفاه آنها نیز حق مسلم آنهاست. از سوی دیگر باید بگویم شکستن و ویران کردن ساختمان منحوس تحریم ظالمانه هم حق مسلم ما محسوب می‌شود.

در ادامه، یکی از دانشجویان به رئیس‌جمهور گفت که “شما در گزارش صدروزه‌تان دولت قبلی را تخریب کردید”. برخی از دانشجویان با هو کردن، به طرح این مسأله اعتراض کردند.

رییس‌جمهور نیز گفت: من از ابتدا به مردم گفته بودم که بعد از ۱۰۰ روز، دو مسأله را گزارش می‌دهم؛ اینکه چه دولتی را تحویل گرفتم و اینکه در طول ۱۰۰ روز چه اقدامات و تصمیماتی اتخاذ شده است.

وی افزود: من در آن گزارش دو سه تا آمار گفتم که اینقدر ناراحت شدند. آماری که ارائه کردم مال رئیس‌جمهور نبود بلکه من آنها را از مرکز آمار نقل کردم و رئیس مرکز آمار هم عوض نشده و از قبل بوده است.

Image title

 

از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هسته‌ای دولت را نقد می‌کنند/وزیر جدید علوم راه فرجی دانا را ادامه خواهد داد


از دومین حضور حسن روحانی در دانشگاه در آذرماه۹۳ تا استعفای وزیر علوم وی در مجلس شورای اسلامی حدود ۳ ماه می گذشت و رئیس جمهور با لحنی تند در دانشگاه علوم پزشکی ایران از تداوم روند فرجی دانا توسط فرهادی خبر داد.


رئیس جمهور در آن جلسه با اشاره به دولت نسبت به دانشگاه‌ها خط و راهی که داشته است یکی است و از آن راه بازگشت نخواهد کرد گفت: وزیر علوم جدید هم ادامه دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود.


همان راهی که بنا بود میلی منفرد طی کند و نگذاشتند. بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند، دکتر فرجی دانا برعهده گرفت، ادامه راه برای دکتر فرجی دانا ممکن نشد، همان راه را دکتر نجفی ادامه داد و همان راه را قرار بود دکتر نیلی احمدآبادی ادامه دهد، و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتیانی ادامه دهد و امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.


بنابراین راه و مسیر ما همانی است که از روز اول وعده داده‌ایم، وعده ما با شما شکستنی نیست. آنهایی که امروز مسئولیت سیاست خارجی را بر دوش دارند از رییس دولت گرفته تا وزیر امور خارجه تا همه کارشناسان افرادی انقلابی و چهره‌هایی هستند که سوابقشان در انقلاب و برخی از آنها مربوط به روزهای اول انقلاب است . یک عده تازه دوران رسیده که ما البته به آنها هم احترام می‌گذاریم ،نمی‌خواهد نسبت به آینده و ارزش‌های انقلاب و اسلام دل‌نگران باشند.


 مردم در سال ۹۲ به هسته‌ای هم رأی دادند 

اما رئیس جمهور در سخنرانی امسال خود د دانشگاه امیر کبیر، در حالی که بالاخره پس از ۲ سال، موضوع پرونده هسته ای به نتیجه رسیده و اجرای عملی برجام منوط به تصویب PMD در شورای حکام است، گفت: « مردم در رأی ۹۲ به هسته‌ای هم رأی دادند » گویی ریس جمهور امضا و اجرای برجام را با رای ۱۸ میلیونی خود برابر دانسته است.


وی با بیان اینکه مردم درانتخابات ۹۲ به بحث هسته‌ای هم رای دادند، گفت: به هر حال چون مردم در صحنه آمدندو مسئله را مورد بحث قرار دادند، راه را باز کردند. مسیر را برای اینکه ما بتوانیم راهی برای حل و فصل این مسئله بیابیم، باز کردند

مردم در انتخابات سال ۹۲ مسئله هسته‌ای را به بحث گذاشتند. اگر بحث هسته‌ای در انتخابات ۹۲ به بحث گذاشته نمی‌شدو نقد نمی‌شد، آثار تحریم مورد تحلیل و بررسی قرار نمی‌گرفت، راه حل مسئله موردبحث قرار نمی‌گرفت، مسئله این‌طور نمی‌شد.

لازم به ذکر است که در حین سخنان امروز روحانی، پس از برخی شعارها در حمایت از فتنه گران و همچنین آوردن نام میلی منفرد و فرجی دانا توسط روحانی، اکثریت دانشجویان شعار مرگ بر فتنه گر دادند که این شعارها همزمان بود با سرفه ها و گرفتگی صدای حسن روحانی و باعث وقفه ی ۲۰ ثانیه ای در سخنان وی شد!!

امسال سال بسیار سختی است و ممکن است از نظر آمار رشد اقتصادی نسبت به سال گذشته در جایگاه بدتری باشیم اما همچنان رشد اقتصادی کشور مثبت است.


به نظر می رسد هرچه از تب و تاب ۲۴ خرداد و باز کردن شکاف دوگانه اعتدالی-افراطی در فضای رقابت های انتخاباتی دورتر می شویم، رئیس جمهور گفتمان خود را خصوصا در سخنرانی برای دانشگاهیان تعدیل کرده، هرچند که کنایه های تند و تیز وی همچنانروانه اردوگاه مخالفین خود می شود، خصوصا آنکه احتمال دارد آتش این انتقادات در آستانه انتخابات مجلس شدیدتر و شدیدتر شود.


            لینک عضویت در کانال تلگرام تبریزبیدار(اینجا)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *