تاملی در روابط دوباره ترکیه و رژیم صهیونیستی؛

اردوغان پرده های دوستی پنهان با اسرائیل را کنار می زند

ژست ضداسرائیلی‌بودن اردوغان نیز به خاطر جلب توجه مسلمانان منطقه به‌خصوص در زمان تحولات بیداری‌اسلامی بود.

سرویس قففاز و غرب آسیا / 

مسعود صدر محمدی نوشت:  مدتی است که حرکت‌هایی برای ارتقای سطح روابط ترکیه با رژیم صهیونیستی شروع شده که منجر به شرط‌گذاری دو طرف برای یکدیگر شد. بعد دعوای لفظی اردوغان و پرز در اجلاس داووس سوئیس که به ماجرای «وان مینت» معروف شد، یکی از وزرای اردوغان توضیح داد که آن دعوا، کاملا ساختگی و از پیش طراحی شده بود! 

گزارشات رسمی سفارت رژیم صهیونیستی در آنکارا نیز مشخص کرد که در چند سال گذشته، حجم روابط اقتصادی دو کشور سه‌برابر شده است! اگر تمام این مسائل را درنظر بگیریم، متوجه می‌‌‌شویم که مشکل خاصی بین ترکیه و صهیونیست‌ها وجود ندارد!

ژست ضداسرائیلی‌بودن اردوغان نیز به خاطر جلب توجه مسلمانان منطقه به‌خصوص در زمان تحولات بیداری‌اسلامی بود. وی سعی داشت خود را به‌عنوان یک بدیل در مقابل اسرائیل‌ستیزی جمهوری اسلامی مطرح کند. یعنی اردوغان تبدیل به صلاح‌الدین ایوبی دوم شود که می‌خواهد قدس را آزاد کند! درحالی که آن تنش لفظی تنها یک نمایش ازپیش‌طراحی شده بود.

روابط آنکاراتل‌آویو فراتر از شرط‌گذاری است. در واقع سینیرلی اوغلو که اکنون به‌عنوان اصلی‌ترین چهره دیپلماتیک در رابطه با صهیونیست‌ها مطرح شده و مذاکرات اخیر توسط وی انجام می‌شده، در عرف دیپلماتیک ترکیه به‌عنوان شخص اول لابی صهیونیستی در این کشور شناخته می‌شود. مشخصا وقتی چنین شخصی در وزارت امور خارجه ترکیه فعالیت بسیاری دارد، مجموعه این عوامل نشانگر روابط عمیق ترکیه با صهیونیست‌هاست. روزنامه اورشلیم‌پست نیز مدتی قبل اعلام کرد که تعداد توریست‌های اسرائیلی به مقصد ترکیه به نسبت مدت مشابه سال قبل ۸۰درصد افزایش داشته است!

حماس نیز باید پیش‌تر از این متوجه شود که اردوغان از آن‌ها و فلسطین به‌عنوان یک کارت بازی استفاده می‌کند. طبیعتا آن‌ها اکنون غرامت اعتماد بیجای خود را به اردوغان می‌پردازند.
مشخصا بحران انرژی که در رابطه با سقوط جنگنده روسی ایجاد شده تنها می‌تواند به عنوان یک کاتالیزور در ارتقاء روابط با صهیونیست‌ها مطرح شود. مذاکرات انرژی بین آنکارا و تل‌آویو چند سال است که شروع شده و اکنون نیز علی الظاهر با مشکل رو به رو شده است. بحران اخیر با روس‌ها باعث شده که مسئولان ترک در این مذاکرات برای دست‌یابی به گاز با جدیت بیش‌تری برخورد کنند. بحران انرژی در ترکیه تنها توانست کمی روند ارتقاء روابط با رژیم صهیونیستی را تسریع کند. ترک‌ها سیاست هوش‌مندانه و حیله‌گرانه‌ای دارند. آن‌ها هیچ وقت حماس و اخوانی‌ها را فدای ارتباط با رژیم صهیونیستی نخواهند کرد. 

آن‌ها هیچ وقت به خاطر این که وجهه خودشان را در جهان اسلام خراب نکنند، حماس را به یک باره کنار نمی‌گذارند و همیشه از مسئله مقاومت فلسطینی به عنوان یک فاکتور برای تاثیر گذاری در جهان اسلام استفاده می‌کنند.

از طرف دیگر، وقتی توجه داشته باشیم که بیش از ۱۰۰ سال است که ترکیه در تسخیر زرسالاران یهودی هست و سیستم اقتصادی و سیاسی ترکیه به شدت تحت تاثیر جریان‌های ماسونی یهودی قرار دارد، متوجه می‌شویم ترکیه هیچ وقت نخواهد توانست به عنوان یک کشور فعال در مسیر مقاومت تاثیر گذاری داشته باشد. مرحوم اربکان در اوایل دوران حزب عدالت و توسعه در جلسه‌ای گفته بود که اگر این حزب فرصتی پیدا کند و فضا را مهیا ببیند، با هم‌کاری اسرائیل علیه ایران نیز اقدام نظامی خواهد کرد یا فضا را برای حمله صهیونیست‌ها به ایران فراهم خواهد کرد. روابط آنکارا-تل‌آویو روز به روز در حال گسترش است و آینده آن نیز بسیار روشن پیش بینی می‌شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *