تغذیه در فصل خزان را جدی بگیریم

غذاهایی که مصرفشان جلوی کسل بودن در فصل پاییز را می گیرد / بخور و نخور ها در پاییز

نریمانی گفت: توصیه می‌کنیم تا حد امکان مواد غذایی سرخ کردنی و محصولات غذایی صنعتی را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. چون این مواد غذایی سرشار از چربی‌های اشباع شده‌اند که باعث افزایش میزان کلسترول بد خون شده و از طرف دیگر اعتیادآور هستند.

به گزارش تبریز بیدار ، به نقل از ائل، روزهای سرد پاییزی از راه رسیده است و حال و هوای آذربایجان ما نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی که دارد شاید زودتر از شهرهای دیگر سرما به سراغش آمده باشد.

به دلیل اهمیت تغذیه در این خصوص و برای مشخص شدن بهترین و مناسبت تغذیه ها در فصل سرما که ۶ ماه به طول خواهد انجامید به سراغ دکتر عباس نریمانی، یکی از کارشناسان تغذیه رفته ایم و در این خصوص با وی به گفتگو نشسته ایم که در ادامه می آید:

میوه های مخصوص این فصل را دریابید

از بایدها و نبایدهای تغذیه در فصل سرد سال برایمان بگویید.

تغییر فصل ها موجب تغییر رژیم های غذایی نیز می شود. مطمئنا تغذیه در فصل بهار یا تابستان با پاییز و زمستان متفاوت خواهد بود و رعایت نکات تغذیه ای هر ماه، می تواند به سلامت بدن کمک کند.

در فصل سرما، عموم مردم با مشکل سرماخوردگی و ابتلا به آنفلوآنزا دست و پنجه نرم می کنند، علاوه بر اینکه باید بدن را از سرمای این فصل دور نگه داشت تا بیماری های این فصل به سراغ انسان نیاید، رعایت نکات تغذیه ای نیز در پیشگیری و یا کمک به درمان سریع بیماری ها حائز اهمیت است.

میوه های مخصوص این فصل، از جمله نارنگی، پرتغال، لیموشیرین و گریپ فروت در مقابل بیماری های ویروسی می توانند از بدن محافظت کنند چون سرشار از ویتامین c  می باشند.

چون تغییر فصل نیز صورت می گیرد، بدن به انرژی بیشتری برای وفق دادن خود با فصل نیازمند است، بنابراین استفاده از پنیر و گردو در هنگام صبحانه و همچنین استفاده از انواع آجیل و خشکبار در طی روز، پیشنهاد می شود.

در فصل پاییز زیاد حمام نروید/ آب خنک ننوشید

 آقای دکتر لطفا در مورد مزاج این فصل و رعایت برخی نکات تغذیه ای دیگر نیز برایمان بفرمایید.

مزاج فصل پاییز، سرد و خشک است. در طب سنتی هم بیسار تاکید شده است که چون هوای این فصل متغیر است نکات بهداشتی رعایت شود.

توصیه کرده اند تا آب خنک زیاد نوشیده نشده و از استحمام با آب خنک نیز پرهیز شود. 

همچنین توصیه کرده اند که از سرمای صبح و گرمای نیمروزی پرهیز کرد و سر را از سرمای این فصل حفظ کرد تا بدن دچار بیماری نشود.

همانطور که اشاره کرد، مزاج این فصل خشک است، بنابراین خوراکی های خشک مانند غذاهای سرخ شده و کبابی مناسب این فصل نیست و مصرف آن باعث تشدید خشکی بدن می شود و علایمی مانند اگزما، بی خوابی، افزایش شک و وسواس به همراه دارد. با پرهیز از مصرف غذاهای خشک و مصرف به اندازه شیرینی های طبیعی، می توان از عوارض خشکی بدن کاست.

کاهش نور خورشید باعث کسل شدن می شود/ از مصرف میوه‌ها و سبزی‌جات تازه غافل نشوید

 آقای نریمانی، عموماً افراد در فصل پاییز بی انرژی می شوند و حس کسل بودن به آنها دست میزند، در این مورد نیز برایمان توضیحاتی بدهیید.

به نظر می رسد یکی از عوامل این اتفاق، کاهش نور خورشید باشد. کوتاه شدن روزها و بلند شدن شب های نیز می تواند یکی از عوامل مستقیم به شمار بیاید.

توصیه می‌کنیم تا حد امکان مواد غذایی سرخ کردنی و محصولات غذایی صنعتی را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. این مواد غذایی اجازه ی پاکسازی کامل بدن را نمی‌دهد و کبد مجبور می‌شود بیشتر از خود کار بکشد تا بتواند از شر مواد زاید خلاص شود. به جای این مواد غذایی چربی‌های مفید مانند ماهی‌های چرب و دانه‌ها و مغزهای روغنی را دریابید. توصیه می‌کنیم همانند تابستان از مصرف میوه‌ها و سبزی‌جات تازه غافل نشوید.

بر اساس این گزارش، بر طبق توصیه های کارشناسان طب سنتی، خوردن دمنوش های گیاهی نیز تاثیر شگرفی در سلامت بدن و محافظت از بدن در فصل پاییز دارند.

دمنوش دارچین: ترکیب دارچین به همراه سیب و بلغور جوی دو سر در هوای سرد می تواند برای مبتلایان به دیابت و مولتیپل اسکلروزیس مفید باشد.

چای بابونه: نوشیدن این چای گیاهی بدون کافئین ساعتی قبل از خواب بسیار مفید است. چای بابونه حاوی آنتی اکسیدان هایی است که منجر به جلوگیری از عوارض دیابت از قبیل از دست دادن بینایی، آسیب های عصبی، آسیب های کلیوی و همچنین جلوگیری از رشد سلول های سرطانی می شود.

قهوه: مطالعات نشان می دهد که قهوه در برابر دیابت، پارکینسون، و بیماری کبدی محاظت ایجاد می کند.

شکلات داغ: شکلات تیره و پودر کاکائو شیرین نشده می تواند انتخاب سالمی برای فصل سرما باشد. شکلات تیره سرشار از آنتی اکسیدان است.

چای زنجبیلی: این چای تند طعم، منجر به هضم بهتر می شود و برای مبتلایان به آرتروز و فیبرومیالژیا مفید است. این نوع چای گلو درد را نیز تسکین می دهد.

چای سبز: کافئین بسیار پایینی دارد و سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از آسیب های سلولی جلوگیری می کنند. طبق تحقیقات، چای سبز جریان خون و سطح کلسترول را بهبود می بخشد.

آب گرم با لیمو: نوشیدن یک فنجان آب گرم همراه با لیمو بخصوص هنگام ناشتا، سموم را از کبد و کلیه ها دفع می کند. ضمنا دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *