آیا وقت پاسخگویی فرانرسیده است؟

تراژدی کمیک کمیسیون‌های یک شورا!

در ۳ سال گذشته به‌تبع فعالیت کلان شورا، از کمیسیون‌ها به‌عنوان بازوان کارشناسی شورای شهر فعالیت و برونداد عینی و طرح‌ریزی خاصی در جهت‌دهی به لوایح تخصصی شورا را مشاهده نکرده‌ایم.

 سرویس شهری تبریزبیدار؛

کمتر از دو ماه پس از انتخابات هیئت‌رئیسه شورای شهر و مشخص شدن ترکیب آینده شورا، فعالیت شورانشینان شهر تبریز علی‌رغم تخریب سالن جلسات آن وارد مراحل جدیدی شده است. دیرزمانی است که پس از انتخابات مجلس استارت زیرپوستی کاندیداهای بالقوه در گروه‌های تلگرامی زده‌شده و گروه‌ها و کانال‌های منتسب به این اعضا و یا کاندیداهای بالقوه با عنوان “دوستان دکتر…” و یا “دوستداران مهندس…” کار خود را آغاز را آغاز کرده‌اند.

در این میان نیز بودند کمیسیون‌هایی که به دلیل برخی اقدامات دارای شائبه انتخاباتی همچون رسیدگی به وضعیت بازار تبریز در یکی از کمیسیون‌های غیر مرتبط شورا، زیر نقد تند اعضای شورا رفتند.

اما اخیراً درحالی‌که انتخاب ریاست یکی از کمیسیون‌ها با بن‌بست مواجه شده و درباره یکی از کمیسیون‌ها (بنابر ادعای یکی از اعضا) بی‌خبر از سایر اعضا برای ریاست آن کمیسیون رأی گیری شده است، اظهارنظر رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تبریز درباره خلف وعده ارشاد در واگذاری زمین تالار شهر و انتقاد یک رسانه از سخنان وی جلب‌توجه کرده است.

بن‌مایه این نوشته نه نقد اظهارنظر سعید حاجی‌زاده و نه انتقاد یک کانال تلگرامی از وی، بلکه انتقادی است از وضعیت نابه سامان کمیسیون‌های شورای شهر در وضعیت “پساتعامل” است که شکلی کمیک و صوری به خود گرفته است.

اصرار برافزایش تعداد کمیسیون‌های شورا از ۵ کمیسیون به ۸ کمیسیون در انتخابات سالی که منجر به “تعامل” شد و درنتیجه زاده شدن کمیسیون‌های مجزا و صدالبته همپوشان باهم نتوانسته است برونداد خاصی از خود به نمایش گذارد.

زمانی که اعضای دو کمیسیون شورا تقریباً ترکیب همان اعضای سال گذشته را حفظ کرده‌اند و علی‌رغم برخی اقدامات مثبت، حتی از روند تصویب طرح جامع شهر تبریز در شورای عالی شهرسازی اطلاع کافی ندارند و این منجر به حضور یک عضو شورا در جلسات بررسی آن طرح شود.

وضعیت کمیک کمیسیون و شکل فرمی و به‌دوراز محتوای تأثیرگذار آن به‌اندازه‌ای بوده است که داد برخی از اعضا را در بی‌تأثیری تصمیمات کمیسیون‌ها به‌جز کمیسیون مهم و تأثیرگذار برنامه بودجه درآورده است؛ کمیسیونی که به دلیل اهمیت و نقش مهم آن، انتخاب رئیس آن در میانه دوگانه نظر اعضای شورا بلاتکلیف مانده است.

نکته تراژیک و صدالبته کمیک کمیسیون‌های شورا در انتخابات شهریورماه امسال بود که علی‌رغم امتناع اعضایی نظیر امیرحقیان از حضور در کمیسیون حمل‌ونقل، نامشان در لیست اعضا نوشته و برایشان رأی‌گیری شد. 

در ۳ شته به‌تبع فعالیت کلان شورا، از کمیسیون‌ها به‌عنوان بازوان کارشناسی شورای شهر فعالیت و برونداد عینی و طرح‌ریزی خاصی در جهت‌دهی به لوایح تخصصی شورا را مشاهده نکرده‌ایم.

درحالی‌که کمتر از یک سال به‌پایان عمر سیاسی شورای چهارم شهر تبریز زمان مانده است، بهتر است کمیسیون‌های شورا و روسای آنان کمی از اقدامات خود برای مردم بگویند.

*عکس تزئینی است

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *