به گزارش تبریز بیدار ، صاحبعلی بلندنظر در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این خبر اظهار کرد: هر منطقهای محصول خاص خود را دارد که در جاهای دیگر قابلیت کشت ندارد و در استان ما نیز پیاز قرمز آذرشهر و سبزیجات در زمرهی این محصولات قرار میگیرند.
وی عنوان کرد: در گذشته ضربالمثل معروفی میگفت “با خوردن روزانه یک عدد سیب از رفتن به دکتر و بیمار شدن پیشگیری کنید” و امروزه با توجه به تحقیقات انجام شده گفته میشود خانوادهی کلم تاثیری به مراتب بیشتر از سیب دارند و با گنجاندن این محصولات در سبد غذایی خود میتوانیم از بسیاری از بیماریها پیشگیری کرده و کیفیت زندگی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به عمده محصولات سبزی و صیفی کشت شده در آذربایجانشرقی گفت: سیبزمینی، گوجهفرنگی و پیاز خوراکی از جمله محصولاتی هستند که در این استان کشت میشوند و افرادی که مشغول به کشت صیفیجات بوده، افرادی با مهارت بسیار بالا هستند.
بلندنظر خبر داد: پیاز قرمز آذرشهر میتواند به عنوان برند استان ثبت شود و البته کشت این محصول دارای محدودیتهایی نیز هست، ولی با در نظر گرفتن صرفهی اقتصادی و صرفهجویی در سایر بخشها میتوان به کاشت این محصول ادامه داد.
وی افزود: پیاز از جمله محصولاتی است که نیاز آبی بالایی دارد و کمآبی و به تبع آن شوری خاک، کشت این محصول را با مشکل مواجه کرده است.
وی تاکید کرد: سیستم آبیاری نوین و آبیاری تحت فشار و رو آوردن به کشت سبزیجات گلخانهای و کاهش سطح کشت از جمله راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و با در نظر داشتن این نکته که سبزیجات در کل محصولاتی پرمصرف از نظر نیاز آبی تلقی میشوند، نکات ذکر شده باید مورد توجه قرار بگیرد.
استاد دانشگاه بیان کرد: محصولات رایج در یک منطقه طبق مهارتهای کشاورزان آن منطقه تعیین میشود و این عامل جزو فاکتورهای است که باید در کشت محصولات به آن توجه کرد.
وی در خصوص برخی ادعاها در این باره که فاضلابهای شهری را در آبیاری سبزیجات مورد استفاده قرار میگیرند، گفت: با صراحت میتوان گفت ۹۰ درصد سبزیجات سالم هستند و امکان خطا نیز در این باره وجود دارد و لازم است تا سازمانهای ذیریط اقدامات ضروری را جهت جداسازی آب مورد نیاز در آبیاری محصولات کشاورزی و فاضلابها را انجام دهند.
وی با بیان اینکه کود نیاز طبیعی گیاه است، گفت: گاها به دلیل در دسترس نبودن تجزیهی درست خاک و عدم آگاهی کافی کشاورزان، در مصرف کود زیادهروی میشود و کود نیتراته در این میان نقش پررنگتری از سایرین دارد.
بلندنظر تاکید کرد: نیترات به سه طریق وارد بدن انسان میشود و آب، غذاهای فراوری شده و سبزیجات به ترتیب در وارد شدن نیترات به بدن ما حائز اهمیت هستند.
وی با اشاره به جایگاه ایرانیان از نظر مصرف سبزی، گفت: بر خلاف برخی آمارهای غلط، از نظر مصرف سبزی با کشورهای پیشرفته برابر هستیم و اگر آمارهای ضد و نقیضی در این خصوص ارائه میشوند، به این دلیل است که ممکن است در مصرف یک محصول زیادهروی شود، در حالی که از سایر سبزیجات استفاده نمیشود.
وی با اشاره تاثیرات مصرف سبزیجات بر سلامتی، گفت: سبزیجات و به خصوص سبزیجات برگی، منابع بسیار خوب و قابل اعتمادی از نظر دارا بودن ویتامین c و آنتیاکسیدانها به شمار میآیند و همچنین با توجه به تغییر سبک زندگیها و کسب بیش از حد کالریها، سبزیجات به عنوان منابعی که خالی از انرژی و کالری هستند، میتوان به کاهش وزن و سلامتی بیشتر کمک کرد.
بلندنظر خاطرنشان کرد: این سبزیجات در سمزدایی بدن نقش داشته و ضدسرطان نیز محسوب میشوند و در هر جامعهای که مردم از سبزیجات استفاده میکنند،مردم آن جامعه سالم هستند.
