عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه تبریز:

تحول در نظام بانکی باید در دستور کار دولت دوازدهم قرار گیرد/ نظام بانکی ما در خدمت نظام سرمایه‎داری است،

عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه تبریز تاکید کرد: تحول در نظام بانکی باید در دستور کار دولت دوازدهم قرار گیرد، به این صورت که سیستم بانکی باید نیازهای تولید را تامین کند و مجاری سودهای کلان بادآورده نیز بسته شود.

به گزارش تبریز بیدار ،   محمد علی متفکر آزاد در گفت‎وگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه آیا دولت یازدهم توانسته است خروج از رکود را عملی کند، گفت: هر دولتی که روی کار آمده، به طبع اقداماتی انجام داده است که این نیز می‎تواند دارای جوانب منفی و مثبت باشد. 
       

متفکر آزاد با بیان اینکه معنای کتابی و لغوی رکود متفاوت است، بیان کرد: تعریف لغوی رکود مد نظر عموم مردم است و آمار و ارقام ارائه شده توسط دولت کاملا متفاوت است؛ چرا که مردم نبود اشتغال کافی، مشکلات اقتصادی و نبود تولید را رکود به شمار می‌آورند. در صورتی که قدرت خرید مردم پایین باشد، وارد کردن کالای خارجی چه به صورت قانونی و چه قاچاقی، کمکی به اقتصاد نمی‎کند، چرا که مردم قدرت خرید ندارند و با کاهش تقاضا، رشد قیمت‎ها نیز کندتر می‎شود. 
  

وی گفت: برخی اقشار با اعداد و ارقام و یا بیان اینکه کشور از رکود اقتصادی خارج شده، قانع نمی‌شوند. چون واقعیت زندگی آنان چیز دیگری است و تغییرات حاصله از این آمار در زندگی واقعی آنان احساس نمی‎شود. اگر روی منابع داخلی کشور تمرکز بیشتری ‎شود، سرمایه‎گذاری و تولید داخلی رونق می یابد و در این صورت مشکلات بیکاری و رکود نیز به میزان قابل توجهی حل می‎شود. 
  

وی تصریح کرد: منظور این نیست که دولت نباید اصلاً به برجام بپردازد، بلکه با استفاده از منابع داخلی و افزایش ارز قیمت‎ها نیز کاهش یابد. 
  

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه تبریز با اشاره به نقش سیستم بانکی در رکود بخش تولید، عنوان کرد: با تکیه بر مستندات و آمارهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی، نقدینگی به یک هزار و ۲۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و سه برابر شده است. با این حجم از نقدینگی تولیدکننده‎ها و بانک‌‏ها دچار کمبود نقدینگی می‌شوند و در این صورت پاسخ به این سوال ضروری است که نقدینگی کجا و به چه منظوری صرف می‌شود. 
  

وی تصریح کرد: دلال‎ها و رانت‌خواران در این میان بیشترین سود را می‎برند و ورود قوه‎ی قضائیه و دولت در مبارزه با این افراد ضروری است تا سرمایه و نقدینگی در تولید و نه در خدمت سرمایه‎گذاری باشد. 
  

متفکرآزاد با اشاره به اینکه نظام بانکی ما در خدمت نظام سرمایه‎داری است، گفت: تا زمانی که نظام بانکی طبق نظام اقتصادی اسلامی پیش نرود، مشکلات تولید و مصرف نیز برطرف نخواهد شد. بانک‏‌ها در کشور ما به دنبال حداکثر سود هستند و حتی از سپرده‎های مردم نیز در راستای خدمت به مناطق کم‎ توسعه یافته و فقیر استفاده نمی‎شود. 
  

وی معتقد است:  فعالیت‎های غیرمولد و بدون ارزش افزوده و عدم اهتمام برای وصول معوقات بانکی، سبب شد تا بیش از ۴۰ هزار شرکت تولید که برای دریافت وام در بانک‌ها ثبت‎نام کرده بودند، نتوانند وام دریافت کنند. 
  
متفکرآزاد بیان کرد: تحول در نظام بانکی باید در دستور کار دولت دوازدهم قرار گیرد، به این صورت که سیستم بانکی باید نیازهای تولید را تامین کند و مجاری سودهای کلان بادآورده نیز بسته شود. 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *