رییس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی:

دومیلیون و ۹۵۵هزار و ۳۳۲ نفر واجد شرایط رای در آذربایجان شرقی/ استفاده از اقلام تبلیغاتی خارج از موازین قانونی و عرفی، عمده‌ترین تخلف نامزدهای انتخاباتی است

رییس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی از مشارکت ۶۰هزار نفر در برگزاری انتخابات روز ۲۹ اردیبهشت در استان خبر داد و گفت: انتخابات در ۶۲ شهر و ۱۹۶۰ روستای استان برگزار خواهد شد.

به گزارش تبریز بیدار ، سعید شبستری در جلسه ستاد انتخابات استان ، افزود: دومیلیون و ۹۵۵هزار و ۳۳۲ نفر از مردم استان واجد شرایط رأی دادن در انتخابات روز جمعه هستند که ۶۶هزار و ۱۰۲ نفر از آنها برای اولین بار می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

وی در خصوص تعداد شعب اخذ رأی نیز گفت: برای انتخابات ریاست جمهوری، ۳۲۴۱ شعبه و برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا ۳۶۳۷ شعبه در سطح استان پیش‌بینی شده است.

رییس ستاد انتخابات استان در ادامه از رقابت ۱۲هزار و ۸۳۱ نامزد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان خبر داد و گفت: از بین ۱۳هزار و ۷۵۰ نفر ثبت‌نام‌شده در این انتخابات، ۲۹۴ نفر ردصلاحیت شدند، ۶۲۵ نفر انصراف دادند و ۲۸۵ نفر نیز در روستاهایی که تعداد کاندیداها در آن به حد نصاب نرسیده بود از گردونه رقابت‌ها حذف شدند.

وی در خصوص انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس دهم نیز گفت: ۵۲۲ صندوق اخذ رأی برای این انتخابات در دو حوزه مراغه- عجب‌شیر و اهر- هریس پیش‌بینی شده که ۱۴۵ صندوق در شهرستان اهر، یکصد صندوق در شهرستان هریس، ۲۰۱ صندوق در شهرستان مراغه و ۷۶ صندوق در شهرستان عجب‌شیر مستقر خواهند شد.

شبستری افزود: ۲۰ نفر در حوزه انتخابیه اهر- هریس و ۲۵ نفر در حوزه انتخابیه مراغه- عجب‌شیر رقابت خواهند کرد که در نهایت از هر حوزه یک نفر به مجلس شورای اسلامی راه خواهد یافت.

رییس ستاد انتخابات استان همچنین از توزیع تعرفه‌های رأی و ملزومات انتخاباتی به تعداد شعب اخذ رأی در استان خبر داد و گفت: برای انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی، سه‌میلیون و ۱۴۵هزار برگ رأی و برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس، ۴۲۱هزار برگ رأی تهیه و توزیع شده است.

شبستری با اشاره به مشارکت ۶۰هزار نفر در برگزاری انتخابات روز ۲۹ اردیبهشت در استان، گفت: برای برگزاری هرچه بهتر انتخابات، دوره‌های مختلف آموزشی و توجیهی برای کارشناسان و نمایندگان فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها، هیأت‌های اجرایی، اعضای شعب اخذ رأی و همچنین داوطلبان انتخابات شوراها برگزار شده است.

وی افزود: هفته گذشته نیز جلسه‌ای با رؤسای ستادهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری داشتیم که در این جلسه قوانین انتخابات اطلاع‌رسانی و بر وحدت و همدلی همه گروه‌ها و تلاش برای جلب مشارکت حداکثری مردم تأکید شد.

شبستری همچنین با بیان اینکه در شش شهر استان شامل اهر، مرند، میانه، بناب، مراغه و سهند، انتخابات الکترونیکی نیز برگزار می‌شود، گفت: مانورهای آموزشی برای انتخابات در این شش شهر برگزار شده و زیرساخت‌های ارتباطی در شعب اخذ رأی آنها نیز ایجاد شده است.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه هیچ مشکلی از نظر امنیتی در استان وجود ندارد، گفت: کمیته‌های امنیتی ستاد انتخابات و همچنین ستاد امنیت انتخابات با برگزاری جلسات متعدد مسائل امنیتی را رصد می‌کنند و تاکنون با وجود برگزاری برنامه‌های مختلف انتخاباتی و حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در استان، هیچ مشکل حاشیه‌ای به وجود نیامده است.

وی گفت: از همه کاندیداها و هواداران آنها که اصول اخلاقی را رعایت می‌کنند تشکر می‌کنیم و این فضای انتخاباتی نشان می‌دهد که عزم و اراده جدی برای برگزاری انتخاباتی سالم و باشکوه در استان وجود دارد.

شبستری درخصوص تخلفات انتخاباتی نیز گفت: تاکنون گزارش‌های مختلفی از فعالیت‌های انتخاباتی مدیران یا کارکنان ادارات دولتی در ساعات اداری و همچنین دخالت شهرداری‌ها در روند انتخابات واصل شده که ۱۷ مورد از آنها به شکل مستند به مراجع ذی‌ربط تحویل داده شده است.

وی افزود: گزارش‌هایی از فعالیت غیرقانونی روحانیون نیز گزارش شده و همچنین حرکت سازمان‌یافته برای حضور روحانیون در روستاها از سوی یک سازمان دولتی نیز گزارش شده است که درصورت صحت این گزارش به شدت با آن برخورد خواهد شد.

شبستری اظهار کرد: در خصوص دخالت نیروهای نظامی در انتخابات که مغایر با قانون و اصول ابلاغی از سوی رهبر انقلاب است نیز ۴۷ فقره گزارش مستند واصل شده است که این گزارش‌ها به ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی ارجاع شده که است که طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد.

رییس ستاد انتخابات استان به تخلفات کاندیداهای انتخابات نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از اقلام تبلیغاتی خارج از موازین قانونی و عرفی، عمده‌ترین تخلف نامزدهای انتخاباتی است که به فرمانداران ابلاغ کرده‌ایم با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری‌ها نسبت به جمع‌آوری این اقلام اقدام کنند.

وی افزود: تبلیغات نامزدهای انتخابات شوراها تا پایان روز چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت و تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و میان‌دوره‌ای مجلس تا ساعت ۸ صبح روز پنج‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

شبستری در پایان از تمام رسانه‌های استان خواست برای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات و برگزاری انتخاباتی سالم و قانونی تلاش کنند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *