پژوهشگر علوم اسلامی در گفت‌وگو با تبریزبیدار:

رفتارهای امام رضا(ع) براساس نگاه توحیدی بود/ رازداری، مدارا و صبر؛ ۳ ویژگی مورد انتظار امام هشتم از شیعیان

حجت الاسلام و المسلمین محمد آروین گفت: مبنای همه رفتارها و کردارهای ما باید براساس توحید بوده و کار سیاسی، فرهنگی و یا اجتماعی ما براساس کار توحیدی باشد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد آروین در گفت‌وگو با خبرنگار تبریزبیدار، با تاکید بر اینکه باید سیره عملی و رفتاری امام رضا(ع) را مبناشناسی نماییم، اظهار داشت: زمانی که ایشان وارد شهر نیشابور شده و در جمع ۲۵ هزار کاتب حدیث از توحید صحبت کرده و حدیث سلسله الذهب را مطرح می نمایند، با این کار نشان می دهند که مبنای همه رفتارها و کردارهای ما باید براساس توحید بوده و کار سیاسی، فرهنگی و یا اجتماعی ما براساس کار توحیدی باشد.

وی افزود: مثلا ایشان در مقابل موضوع ولایت عهدی واکنشی را نشان می دهند که نشان دهنده نارضایتی ایشان از این مسئله است و از نظر علمی نیز سیره ایشان توحیدی است و در مناظرات خود با علمای سایر ادیان تلاش کردند همه را متوجه این مشی نمایند.

پژوهشگر علوم اسلامی،با اشاره به اینکه شیعه واقعی باید براساس شاخص های فرموده شده توسط امام رضا(ع) باشد، خاطرنشان کرد: ایشان در حدیثی که مرحوم شیخ صدوق در کتاب خصال روایت کرده است، ۳ خصلت و ویژگی را برای مومنین و شیعیان برشمرده اند؛ اولین خصلت وجود خصلتی از خداوند که همان رازداری است، باید در وجود مومن وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه اکنون رازداری در جامعه ما کم رنگ شده و سبب به وجود آمدن یک ناامنی روانی گردیده است و هزینه های جبران ناپذیری به دلیل رازدار نبودن و سخن چینی به جامعه و مردم تحمیل می شود.

حجت الاسلام آروین، دومین خصلت مورد اشاره ایشان، مدارا و نیک رفتاری با مردم اعلام کرد و گفت: اگر انسان بنا را بر حسن خلق، تحمل اشتباهات مردم و مدارا بگذارد، مشکلاتی که در میان شهروندان و همسایگان، مسائل کاری و … وجود دارد، حل خواهد شد.

وی سومین خصلت را صبر بر سختی ها و مشکلات دانست و یادآور شد: اگر بنا بر شکیبایی، شرح صدر و تحمل گذاشته شود، مشکلات قابل حل خواهد بود.

پژوهشگر علوم اسلامی، در پاسخ به این سوال که چگونه می توان خلقیات مدنظر امام رضا(ع) را در جامعه پیاده کرد، گفت: ایشان در روایتی فرمودند که اگر شما سخن ما را به مردم نقل کنید، خواهید دید که سوی ما جذب خواهند شد. مخاطب این روایت تمام متولیان فرهنگی جامعه را در بر می گیرد و تلاش آنها باید در این راستا باشد که فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه گسترش یابد.

وی ادامه داد: متاسفانه در مقام عمل عزمی برای بسیج متولیان فرهنگی و تلاش در این مسیر دیده نمی شود، شاید بسیاری از مردم با فرهنگ اهل بیت(ع) آشنا نباشد و باید در تمامی حوزه هایی که وجود ایشان را معرفی کنیم باید تنها نیت خدایی قرار دهیم و خلوص نیت خود را حفظ کنیم.

حجت الاسلام آروین با اشاره به لزوم معرفی تعالیم امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: تا زمانی که کل دستگاه ها و ارگان های مرتبط با بسط و ترویج فرهنگ رضوی دست در دست هم ندهند، این فرهنگ جهانی شود و یقینا اتفاقی رخ نخواهد داد، مگر اینکه همه انرژی ما و آنها معطوف به ترویج این فرهنگ باشد.

وی افزود: مثلا در زمینه زیارت محبت اهل بیت(ع) جاذبه بسیار فراوانی دارد و اگر بتوانیم با این دید از تمام اقصی نقاط عالم، تور زیارتی به شهر مشهد آورده شود، بسیار اثرگذار خواهد بود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *