به گزارش تبریز بیدار ، کتاب راهنمای جامع «کبد چرب» به قلم دکتر سید «موید علویان» در ۵۰۰۰ شمارگان با هدف افزایش آگاهی بیماران از عارضه کبد چرب منتشر شد .
در مقدمه این کتاب میخوانیم: کبد چرب بیماری شایعی در جامعه است و در نتیجه بسیاری از بیماریها و یا حالتهای بد تغذیهای در بدن ایجاد میشود. انباشته شدن چربی در سلولهای کبدی میتواند به التهاب این سلولها منجر شود. مصرف برخی داروها، چاقی و یا اضافهوزن، کمتحرکی و مصرف مشروبات الکی به بروز کبد چرب منجر میشود.
در ادامه آمده است: علویان در بخش دیگری از این کتاب با بیان اینکه در اکثر موارد چاقی، اختلال در چربیهای خون و کمتحرکی از علتهای کبد چرب هستند، آورده است: اما حالتهای دیگر نظیر بیماری دیابت، مصرف مشروبات الکی، بدغذایی و سوء تغذیه، مصرف برخی داروها نظیر پردنیزولون و داروهای ضدتشنج و بیماریهای مزمن هم در بروز کبد چرب موثرند .
در بخش دیگری از این کتاب آمده است: اگرچه متهم اصلی در ذهن مردم در قضیه چاقی مصرف مواد چرب است، اما باید دانست که چربی مقصر اصلی نیست و در عوض رژیمهای غذائی غنی از نظر قندها بهصورت مخفیانه چربی ذخیره کرده و دور کمر را افزایش میدهد .
در بخش دیگر این کتاب با تأکید بر نقش دیابت در ابتلا به کبد چرب میخوانیم: حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی، مصرف بیشتر بقولات، حبوبات و میوهها، استفاده از گوشت بدون چربی، فرآوردههای لبنی کمچرب، کاهش میزان مصرف قند، شکر و غذاهای سرشار از مواد قندی همگی در کاهش ابتلاء به دیابت موثر است .
