به گزارش تبریز بیدار علی نیک نفس بخشدار مرکزی مرند روز یکشنبه در جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره زردآلو در مرند ضمن اشاره به اهمیت جشنواره در معرفی قابلیتهای متعدد شهرستان، خاطرنشان کرد: شهرستان مرند در حوزه گردشگری و کشاورزی ظرفیتهای فراوانی دارد.
وی افزود: هدف از برگزاری جشنواره برداشت زردآلو، برندسازی محصول برای منطقه و جذب مشتریان داخلی و خارجی است.
وی اظهار داشت: با برگزاری این جشنواره میتوانیم در کنار اشتغال زایی، از ظرفیت آن و نیز حضور میهمانان، برای معرفی بهتر شهرستان استفاده کنیم.
بخشدار مرکزی مرند گفت: همچنین میتوان با برپایی نمایشگاه جنبی در کنار جشنواره، در راستای معرفی ظرفیتهای منطقه در حوزه کشاورزی، صنایع دستی و گردشگری اقدام کرد.
نیک نفس ضمن تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت محصول زردآلو، تصریح کرد: مسؤولین مربوط باید تلاش کنند زنجیره فرآوردههای این محصول را شکل داده و با ایجاد شرکتهای تعاونی، صنایع بسته بندی و تبدیلی، زمینه صادرات بیشتر آن را فراهم کنند.
وی یادآوری کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و حساسیت این محصول، تجهیز باغات به سامانه ضد تگرگ و استفاده بهینه از ایستگاه تحقیقات نیز ضروری است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند نیز اذعان کرد: زردآلو از تولیدات مهم و اساسی و برند شهرستان مرند بوده و برگزاری جشنواره زردآلو در شهرستان گامی در جهت معرفی بهتر این محصول است.
منوچهر رحمانی ادامه داد: رتبه سوم تولید زردآلو در دنیا متعلق به ایران میباشد و در ایران هم رتبه نخست تولید زردآلو، مختص آذربایجان شرقی است.
وی اعلام کرد: در سطح شهرستان، نزدیک به ۳ هزار هکتار باغ زردآلو وجود دارد که باعث اشتغال زایی بیش از ۳ هزار نفر در این حوزه شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مرند گفت: شهرستان مرند از لحاظ کشاورزی مستعد سرمایه گذاری است و کشت محصولاتی مانند پسته و زعفران در این شهرستان رو به گسترش است.
