طرز کار ماشین ظرفشویی

یکی از لوازم خانگی و وسایل کاربردی در آشپزخانه ماشین ظرفشویی است.

به گزارش تبریز بیدار ،  نخستین بار زن ثروتمندی به نام جوزفین کاکرن مشاهده کرد که پس از مهمانی خدمتکاران برخی از ظروف را به دلیل بی دقتی در هنگام شست و شو شکسته اند. از این رو در سال ۱۸۸۶ این وسیله را اختراع کرد. شاید این گونه به نظر رسد که کار با ماشین ظرفشویی ساده و پیش پا افتاده است اما نکات کوچکی هستند که در صورت عدم رعایت می توانند منجر به آسیب دستگاه شوند. بنابراین باید آشنایی با طریقه استفاده از این وسیله می تواند در افزایش راندمان و حفظ کیفیت آن موثر باشد.

راهنمای طریقه کار با ماشین ظرفشویی

با وجود آن که شیوه کار با ماشین های ظرفشویی چندان پیچیده نبوده و تنها کافی است ظرف ها را درون دستگاه قرار داده، ماده شوینده را اضافه کرده و پس از تعیین برنامه شست و شو، دکمه شروع به کار را فشار دهید، اما گاهی اوقات می بینید ظرف ها کامل تمیز نشده اند و مجددا باید نسبت شست و شو و بر طرف کردن لکه ها اقدام کرد. عملیات شست و شوی ماشین ظرفشویی در ۷ مرحله انجام می شود که عبارتند از: پر کردن آب در حوضچه، حرارت دادن به آب، ریختن آب به صورت فواره ای با فشار زیاد به ظرف ها، تخلیه آب کثیف، پاشیدن آب اضافی جهت آبکشی ظرف ها، خالی کردن مجدد آب و حرارت دادن با هوا به منظور خشک کردن ظرف ها.

لکه گیری ظرف ها قبل از قرار دادن در ماشین ظرفشویی

یکی از سوالاتی که برای بسیاری از افراد در رابطه با استفاده از ماشین ظرفشویی پیش می آید این است که آیا لازم است پیش از قرار دادن ظرف ها در ماشین ظرفشویی آن ها را لکه گیری کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت در صورتی که مقدار زیادی غذا در ظرف ها باقی مانده و یا غذا سوخته و مقداری از آن به ظرف ها چسبیده است، باید پیش از قرار دادن آن ها در ماشین ظرفشویی با دستمال اضافات غذا را پاک کنید. البته این کار برای ماشین ظرفشویی های امروزی به اندازه ماشین ظرفشویی های قدیمی حساس و ضروری نیست و نیاز به این کار کمتر و تنها در مواقع لزوم که میزان چربی و کثیفی ظرف ها زیاد است حس می شود. بنابراین اگر تاریخ تولید ماشین ظرفشویی شما به ۵ تا ۷ سال گذشته بر می گردد، دارای قابلیت از بین بردن غذاهای چسیده به ظروف می باشد.

تنها نکته مهمی که باید در این باره به آن توجه کنید این است که اگر ظرف ها را به همان شکل و با باقی مانده غذا در ماشین ظرفشویی قرار دهید، این مواد در فیلتر و پمپ تخلیه گیر کرده و سبب ایجاد بوی نامطبوع در ماشین ظرفشویی و بروز مشکل در تخلیه می شود و به این ترتیب شما ناچار به استفاده از خدمات تعمیرات ماشین ظرفشویی و بر طرف ساختن عیوب آن توسط متخصص خواهید شد.

نحوه چیدمان ظروف در ماشین ظرفشویی

اولین نکته ای که باید درباره چیدمان ظروف در ماشین ظرفشویی به آن توجه کنید آن است که ماشین ظرفشویی باید کامل پر شود. این کار علاوه بر این که سبب کارایی و عملکرد بهتر این وسیله و بهره گیری از حداکثر توان و ظرفیت آن می گردد، در مصرف آب و انرژی نیز صرفه جویی کرده و از هدر رفتن آن جلوگیری می کند. البته باید به این مسئله نیز توجه داشته باشید که بیش از حد پر شدن ماشین ظرفشویی نیز می تواند مانند کامل پر نشدن آن اشتباه بوده و مشکل ساز شود.

انتخاب زمان بندی شست و شوی مناسب در ظرفشویی

استفاده از برنامه شست و شو متناسب با انواع ظروف و میزان چرب بودن آن ها باعث می شود که ظرف ها به درستی و به طور کامل شسته و پاک شوند و دیگر نیازی به شستن دستی آن ها پس از شست و شوی ماشینی نداشته باشند. شست و شوی مجدد ظروف موجب هدر رفتن آب، انرژی و مواد شوینده شده و زمان بیشتری را نیز تلف می کند.

در صورتی که تعداد ظرف ها کم بوده یا ظرف ها خیلی چرب و آلوده نیستند، نیاز به استفاده داز برنامه شست و شوی قدرتمندی ندارید.

تنها زمانی که قابله یا ماهیتابه ای در ظروف دارید، از برنامه شست و شوی مختص این ظرف ها استفاده نمایید.

اگر قصد دارید از ماشین ظرفشویی خود در طول شب استفاده کرده یا عجله ای برای خارج کردن ظرف ها ندارید، بهتر است از تنظیمات خشک کن استفاده نمایید تا در مصرف انرژِ نیز صرفه جویی شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *