بی سوادهای نامرئی در آذربایجان شرقی

معاون سوادآموزی مدیر کل آموزش‌ و پرورش آذربایجان شرقی گفت: طبق سرشماری ها آمار بی سوادی به نام آذربایجان شرقی ثبت می شود در حالی که بیشتر این افراد در استان حضور فیزیکی ندارند.

به گزارش تبریز بیدار ، اسفندیار صادقی در جمع خبرنگاران گفت: بیش از ۲۰ هزار سوادآموز در کلاس درس تحصیل می کنند و امسال در دوره تحکیم و انتقال بیش از صد درصد جذب شده و بالای ۹۲ درصد کلاس گذاری انجام شده است.

وی بازه سنی جمعیت بیسوادی را ۱۰ تا ۴۹ سال اعلام کرد و گفت: در بازه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال ۰.۸ درصد، ۲۰ تا ۲۹ سال ۶.۲ درصد، ۳۰ تا ۳۹ سال ۴۵.۳ درصد و ۴۰ تا ۴۹ سال ۴۴.۵ درصد و ۵۰ تا ۶۰ سال ۳.۲ درصد کلاس گذاری انجام شده است.

معاون سوادآموزی مدیرکل آموزش و پرورش استان  آمار بیسوادی در شهرها را ۵۳.۳ درصد و مناطق روستایی را ۴۶.۷ درصد در استان اعلام و خاطرنشان کرد: ۸۲.۳ درصد زن ها و ۱۷.۷ درصد مردان بی سواد در کلاس های سوادآموزی ثبت نام کرده اند.

صادقی میزان باسوادی کشور را طبق آخرین سرشماری قبل از انقلاب ۴۸.۵ درصد اعلام کرد و گفت: قبل از انقلاب میزان باسوادی آذربایجان شرقی ۳۶ درصد بود که بعد از انقلاب میانگین باسوادی کشور به ۹۶.۶ و استان به ۹۶.۴ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: طبق آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۵ و براساس خود اظهاری افراد ۱۴۲ هزار بی سواد مطلق در آذربایجان شرقی وجود دارد که حدود ۵۱ هزار نفر از این تعداد در کلاس ها شرکت کرده و مدرک گرفته اند.

صادقی با اشاره به عزم جدی سازمان برای جذب بی سواد گفت: آموزش دهنده های ما در هر نقطه ای که سوادآموز بخواهد حضور می یابند و حتی برای آموزش افراد معلول در خانه آنها حضور می یابند.

وی شهرهای اسکو با ۹۸.۵ ، تبریز با ۹۷.۸۰ و جلفا با ۹۷.۶۸ درصد را به ترتیب بالاترین درصد باسوادی استان دانست و اضافه کرد: ۳ هزار و ۴۰۰ آموزش دهنده در مناطق مختلف استان مشغول آموزش به بیسوادان هستند.

معاون سوادآموزی مدیر کل آموزش‌ و پرورش آذربایجان شرقی مهاجر فرست بودن استان را یکی از مشکلات در جذب بی سوادان دانست و گفت: طبق سرشماری ها آمار بی سوادی به نام آذربایجان شرقی ثبت می شود در حالی که بیشتر این افراد در استان حضور فیزیکی ندارند.

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *