گفتگوی تبریزبیدار با بانوی مبارز انقلابی؛

حکومت نظامی؛ پذیرایی از راهپیمایان و سربازان در خانه / اعدام نمادین شاه در تبریز

خانم مرادی از مبارزان انقلابی در تبریز می گوید: در فاصله بین فرار شاه و ورود امام خمینی(ره) به کشور در ۱۲ بهمن، چند روز حکومت نظامی اعلام شد. ما درب خانه های خود را باز می گذاشتیم و خوراکی مثل سیب زمینی، تخم‌مرغ و چای حاضر می کردیم و به سربازان می دادیم.

سرویس سیاسی تبریزبیدار/ زنان مبارز تبریزی دوشادوش مردان در مبارزات نهضت انقلاب اسلامی حضور داشتند و سهم بزرگی در پیروزی انقلاب داشتند.

خانم کشور مرادی یکی از این زنان تبریزی است که در گفتگو با تبریزبیدار روایتگر روزهای مبارزات انقلابی شده است.

او که روزهای تلخ و شیرین مبارزه علیه طاغوت را دیده، می گوید: این دین و این انقلاب خیلی با سختی به دست آمده و باید مراقبت کرد. بدانیم الان کم هستند کسانی که قدر انقلاب را می دانند.

ماموران شهربانی گرای فرار می دادند اما ساواک رحم نداشت

این بانوی مبارز از حال و روزهای بهمن ۱۳۵۷ می گوید: ۲۶ دی سال ۱۳۵۷ شاه فرار کرد. در فاصله بین فرار شاه و ورود امام خمینی(ره) به کشور در ۱۲ بهمن، چند روز حکومت نظامی اعلام شد. ما درب خانه های خود را باز می گذاشتیم و خوراکی مثل سیب زمینی، تخم‌مرغ و چای حاضر می کردیم و به سربازان می دادیم.

خانم مرادی با اشاره به همکاری ماموران شهربانی با مبارزان انقلابی، ادامه می دهد: ماموران وقتی در زمان حکومت نظامی گشت می زدند، با سر و صدا می آمدند که به ما بفهمانند که فرار کنیم و نتوانند ما را دستگیر کند ولی ماموران ساواک بی سر و صدا می آمدند و کسانی که بیرون بودند را ضرب و شتم کرده و رحم نداشت.

مسجد عباسیه؛ کانون تجمعات ضد شاهنشاهی

وی می افزاید: درب های خانه ما باز بود و مبارزانی که در خیابان شعار می دادند سری به خانه می زدند و نان و چای می خوردند و از آنجا به سمت مسجد عباسیه راه افتاده و شعارهای «الله اکبر» و «بختیار بختیار، نوکر بی اختیار» سر می دادند.

پیچیدن خبر ورود امام(ره) به میهن در تبریز

از خانم مرادی در مورد حال و هوای تبریز در روز ۱۲ بهمن و ورود امام خمینی(ره) به کشور می پرسیم و می گوید: وقتی امام تشریف آوردند، ما در تبریز به راهپیمایی رفتیم و مجسمه شاه را پایین کشیدیم.

 

همسری که پایم را به مبارزه باز کرد

وی، مبارزات انقلابی همسرش علیه رژیم شاهنشاهی را عامل ورود خود به این عرصه عنوان کرده و می گوید: همسر من همیشه دیر به خانه می آمد و دلیلش را هم نمی گفت، بعدها فهمیدم که دلیل دیر آمدنش این بود که اعلامیه امام(ره) را چاپ و پخش می کند. خود من هم از همان موقع در کوچه و بازار بین خانم ها اگر حرفی از شاه بود ارشاد می کردم و پشت امام(ره) می ایستادم.

خانم مرادی در مورد وظیفه امروز برای حفظ انقلاب اسلامی می گوید: آن زمان نوعی خدمت کرده بودیم و الان سنگر مبارزه نوع دیگری است و باید با پشتیبانی از اتقلاب برابر فتنه ها، به نظام اسلامی و رهبری خدمت کنیم.

هیاهوی ۲۲ بهمن در تبریز؛ حرکت مردم بسمت نظمیه

وی در مورد حال و هوای تبریز در روز ۲۲ بهمن می گوید: آن روز شهر حال و هوای دیگری داشت، مردم به خیابان ها آمدند و همه جا هیاهو بود. مردم مجسمه شیر را که جلوی ساختمان نظمیه بود، به پایین انداختند. مجسمه شاه را هم پایین انداخته و سرش را با طناب به پشت ماشین بستند. همه جا شیرینی و شربت پخش می کردند و شعار «ارتش برادر ماست/خمینی رهبر ماست» و «همافر، همافر، خدانگهدار تو» سر می دادند.

سنگر امروز مبارزه چیست؟

این مبارز انقلابی اکنون در سنگرهای دیگری به مردم خدمت می کند و آن را نوعی دفاع از اتقلاب می داند. او در این باره می گوید: در پایگاه بسیج مسجد الهادی در خدمت بسیجیان و کردم هستم، تا به حال بیش از ۱۰۰ سری جهیزیه با همکاری خیران تهیه کرده و برای نوعروسان نیازمند اهدا می کنیم. همچنین برای مداوای بیماران نیازمند از طریق مسجد کمک هزینه جمع آوری می کنیم.

 

گفتگو از الهه مهدوی

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *