تبریزبیدار روایت می کند؛

جدال دستفروشان و کسبه در بازار تربیت / کلاف سردرگم ساماندهی و دلسوزی!

تعدادی از مغازه‌داران در بازار تربیت تبریز امروز در اعتراض به حضور دست فروشان، اقدام به بستن مغازه های خود کردند و سپس کرکره ها را بالا زدند.

به گزارش تبریزبیدار، ظهر امروز برخی اصناف و کسبه بازار تربیت در اعتراض به فعالیت دستفروشان این بازار، مغازه های خود را تعطیل کردند!

آنها به حضور پررنگ دستفروشان در نزدیکی مغازه های خود معترض بوده و معتقدند دستفروشان بدون پرداخت اجاره و مالیات بازار آنها را کساد کرده اند.

ساعاتی بعد از جمع آوری دستفروشان توسط شهرداری منطقه ۸ کسبه کرکره ها را بالا زده و  فعالیت مغازه های خود را به حالت عادی برگرداندند.

شهرداری منطقه تاریخی و فرهنگی ۸ تبریز نیز به کسبه اطمینان خاطر داد جمع آوری دست فروشان را در برنامه کاری روزانه خود قرار داده و انجام می دهد.

 

 

ساماندهی دستفروشان در سطح بازار تبریز سال‌ها همچون کلاف سردرگمی مانده و موجب ایجاد جدل بین کسبه و دستفروشان شده است.  وفور دست‌فروشان و فراوانی آن‌ها به دلیل نبودِ نگاه صحیح و واقع‌گرایانه نسبت به فعالیت آن‌ها به‌گونه‌ای است که بسیاری از شهروندان و مسئولان هنوز نمی‌دانند که دست‌فروشی را به رسمیت بشناسند و یا باید آن را در زمره مشاغل کاذب به‌حساب آورند.

دست‌فروشان سطح بازار به دلیل بیکاری هر روز بر تعداد بساط‌های آن‌ها افزوده می‌شود و به‌دفعات مکرر با برخورد ماموران شهرداری مواجه شده و مجبور می‌شوند بساط خود را با اضطراب جمع‌آوری و یا به اتهام سد معبر تاوان آن را با جریمه بدهند.

اما آیا ساماندهی جواب می دهد؟ این یک بحث مهم و اساسی میان جامعه شناسان است. دو دوره های گذشته مدیریت شهری در تبریز، ساماندهی خیلی موفقیت آمیز نبوده و مساله اصلی، محل ساماندهی آنها است. آیا مکانی که برای ساماندهی دستفروشان تعیین می شود وسوسه حضور در پیاده رو را از آنها دور می کند؟
برخی کارشناسان اجتماعی معتقدند موضوع دستفروشی ارتباط مستقیم با وضعیت اقتصادی دارد و تا زمانیکه وضعیت اقتصادی واشتغالزایی بهبود پیدا نکند این مساله پابرجا خواهد بود.

از سوی دیگر دغدغه مندان شهری می گویند ساماندهی دست فروشان باید به گونه ای باشد که برگشت به مکان اولیه امکان پذیر نباشد، دستفروشان هم معضل هستند و هم فرصت که این پدیده اجتماعی را به تیغی دو لبه تبدیل کرده است.

در سال های گذشته همواره شاهد برخورد فیزیکی بین مامورین شهرداری و دستفروشان بودیم که به دلیل وجود فرهنگ دلسوزی، عامه مردم و حتی بعضی مسئولان از پدیده دستفروشی طرفداری می‌کردند، با این وجود هیچ گاه به صورت ریشه ای به این مساله پرداخته نشده و بیشتر برخوردها مقطعی بوده است.

 

انتهای پیام/

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *