محمد ایرجیان در گفتگو تفصیلی با تبریزبیدار:

ورود افراد متخصص و متعهد به شورای شهر در این وضعیت ضروری است/ افرادی که با پول، رای مردم را می خرند بعد از راهیابی به شورا به مردم خیانت خواهند کرد

ایرجیان گفت: متاسفانه آسیب های اجتماعی و مشکلات روحی و روانی روز به روز در جامعه در حال افزایش است که بیکاری و رکود اقتصادی، کاهش تفریحات سالم از جمله دلایل بروز این مشکلات است لذا ورود افراد متخصص و متعهد به شورای شهر در این وضعیت ضروری است.

به گزارش تبریز بیدار ،  در ادامه  گفتگو های کاندیداهای شورای شهر میهمان محمد ایراجیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، رفتیم. وی که تخصص جراحی ارتوپدی دارد در سالهای فعالیت  کاری و علمی توانسته  رابطه خوبی با  بیماران و دانشجویان و کادر درمانی  پیدا کند. ایرجیان در این گفتگو به بیان  برنامه ها و انگیزه های خود برای انتخابات شورای شهر تبریز  پرداخت. متن پیش رو حاصل گفتگو تبریزبیدار با ایرجیان است.

تبریزبیدار: در ابتدا انگیزه خود را از ثبت نام در پنجمین دوره شورای کلانشهر تبریز بفرمائید

امروز تقریبا همه مردم جامعه بجز اقشار ثروتمند با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند، حتی مقام معظم رهبری نیز در فرمایشات خود در نخستین روز سال ۹۶ بر این موضوع اذعان داشتند و ضمن گلایه مندی از وضعیت نامناسب اقتصادی کشور و انتظارات به حق مردم از مسئولین خواستند در جهت بهبود وضعیت معیشت مردم حرکت کنند و بر این اساس « اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» را بعنوان  شعار سال انتخاب نمودند تا گشایشی در اقتصاد کشور حاصل شود.

متاسفانه آسیب های اجتماعی و مشکلات روحی و روانی روز به روز در جامعه در حال افزایش است که بیکاری و رکود اقتصادی، کاهش تفریحات سالم از جمله دلایل بروز این مشکلات است لذا ورود افراد متخصص و متعهد به شورای شهر در این وضعیت ضروری است.

سلامتی یکی از نعمت های بزرگ خداوند تبارک و تعالی است لذا اختصاص اعتبار در حوزه سلامت نوعی سرمایه گذاری مقرون به صرفه محسوب می شود چرا که ارتقای سلامت باعث کاهش بار مالی درمانی بر دوش مردم، دولت و بیمه ها خواهد شد، این موضوع نیازمند آموزش و فرهنگ سازی برای ارتقای سبک زندگی مردم است اما متاسفانه این موضوع در دور چهارم شورای شهر تبریز مغفول مانده است.

محمد ایرجیان

یکی از راهکارهای پیشگیری از آسیب های اجتماعی پرداختن به بحث ورزش های همگانی است بر این اساس سیاستگذاری شوراهای شهر باید در جهت ترویج ورزش های همگانی در جامعه باشد.

در عین حال شورای شهر باید با همکاری آموزش و پرورش در مقوله آسیب های اجتماعی ورود پیدا کند، بنده در نظر دارم بعد از راهیابی به شورای شهر تبریز، علاوه بر اجرای برنامه های کارشناسی شده، از نظرات و پیشنهادات شهروندان نیز بهره خواهم گرفت.

ارتقاء فرهنگ کتابخوانی، کمک به بازسازی و تجهیز کتابخانه های شهر بویژه در مناطق حاشیه نشین، برگزاری مسابقات کتابخوانی از جمله برنامه های فرهنگی بنده می باشد.

با عنایت به اینکه بانوان قشر عظیم و ارتقاء دهنده فرهنگ جامعه هستند، توجه ویژه به بانوان و حضور بانوان در جامعه و افزایش سلامت و نشاط این قشر با ایجاد پارکها و مراکز سلامت اختصاصی برای بانوان از دیگر الویت های بنده بعد از راهیابی به شورای شهر تبریز است.

فضاهای سبز، ریه های تنفس کلانشهر تبریز هستند و در گذشته این شهر دارای باغات و فضاهای سبز شهری فراوانی بوده است اما به دلیل تغییر کاربری‌های فراوان، امروز به یکی از شهرهای دارای کمترین فضای سبز شهری در سطح کشور تبدیل‌شده است، بر این اساس حراست از باغات اطراف شهر تبریز ضروری است.

با توجه به اینکه شفافیت یک سیستم اداری بزرگترین عامل بازدارنده از  فساد است لذا از برنامه های دیگر بنده شفافیت در برنامه های شهرداری می باشد که این امر می تواند از طریق سیستم اتوماسیون اداری مانع بروز بسیاری از تخلفات شود و دکان خیانت برخی افراد را تخته کند.

یکی دیگر از مشکلات ما عدم آگاهی شهروندان از حق و حقوق قانونی خود می باشد و در این راستا باید کارگاه های آموزشی آشنایی با مسائل حقوقی برگزار شود تا سطح آگاهی مردم را ارتقاء دهیم.

شورای شهر نیازمند افراد متخصص و متعهد است و تجربه دور چهارم شورای شهر تبریز و ادوار مختلف انقلاب اسلامی نشان داد که تخصص صرف کافی نیست و می تواند منشأ بسیاری از آسیب های اجتماعی باشد اما اگر تخصص در کنار تعهد برای مردم و انقلاب باشد کارآمدتر و زود بازده تر بوده و اعتماد بیشتر مردم را جلب خواهد کرد.

علی رغم اینکه در دور چهارم شورای شهر تبریز، چند تن از اعضای شورا دکترای شهرسازی داشتند اما چون اعضا در کنار تخصص، تعهدی نداشتند اقدامات نادرست و نامعقول بسیاری از آنها سر زد.

بر این اساس سلامت نفس خدمتگزاران و اعضای شورای شهر بسیار تعیین کننده است و به همین دلیل مردم به دنبال افرادی صادق و اصلح هستند افرادی که بتوانند بدور از شعار و در عمل به مشکلات مردم رسیدگی کنند.

تبریزبیدار: برخی معتقدند تخصیص منابع در شهر بصورت عادلانه صورت نمی گیرد و این امر موجب محرومیت برخی مناطق شهری گشته، چه برنامه و راهکاری در  راستای توسعه متوازن شهری دارید؟

شورای شهر و شهرداری تنها نهاد رسمی خدمت رسانی به جامعه است که می تواند اعتماد مردم را جلب کند، در عین حال هدف بزرگ انقلاب نیز خدمت رسانی است اما امروز توزیع عدالت در قسمتهای مختلف 

مخصوصا در مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار شهر کم رنگ شده است.در حالی که اکثرا در آن مناطق ازدحام جمعیت وجود دارد اما توز یع عدالت در آن مناطق بطور متوازن صورت نمی گیرد.
یکی از اهداف ورود بنده به این عرصه، کاهش اختلاف طبقاتی است و بنده معتقدم همه انسانها در نزد پروردگار جایگاه برابری دارند.

تبریزبیدار: با توجه به اینکه تنها چند ماه به آغاز رویداد مهم  تبریز ۲۰۱۸ باقی است، اما همچنان ما با مشکلات زیربنایی بسیاری در این حوزه روبه رو هستیم، نظر شما در این ارتباط چیست و عملکرد مسئولین را در این زمینه را چگونه ارزیابی می کنید ؟ 


علی رغم اینکه مدت زمان کمی تا آغاز این رویداد مهم باقی است  امامتولیان امر نتوانسته اند در این راستا اقدامات ارزنده ای انجام دهند.

ما در این  مدت کوتاه باقی مانده، باید در راستای فرهنگ سازی و ترمیم نقاط ضعف مغفول مانده شهر اقدام کنیم و برگزاری کلاس های آموزشی برای اقشار مختلف جامعه در جهت استقبال از توریست ها باید از جمله این اقدامات باشد.

محمد ایرجیان

توریسم درمانی یکی دیگر از بحث هایی که در شورای شهر تبریز  به آن پرداخته نشده در حالی که در گذشته تعداد کثیری از بیماران کشورهای همجوار برای مداوا به این شهر مراجعه می کردند اما متاسفانه به دلیل عدم مدیریت صحیح و عدم انسجام در استقبال از این افراد سبب بروز برخی سودجویی ها شد. بر این اساس مدیریت منسجم و توسعه توریست درمانی جزو برنامه های بنده بعد از راهیابی به شورای شهر است.

قطعا اگر در این راستا برنامه مدونی داشته باشیم جلوی سودجویی های برخی از افراد سوداگر گرفته می شود خواهیم توانست در جلب توریست و توریست درمانی موفق عمل کنیم.

تبریزبیدار:  عملکرد شهرداری را در این راستا چگونه ارزیابی می کنید ؟


 متاسفانه شورای شهر و شهرداری تبریز در این زمینه ضعیف عمل کرده و البته درمان جزو وظایف ذاتی شهرداری ها نیست اما مراکز سلامت شهرداری می توانند با غربالگری بیمارهایی که در جامعه رو به فزونی است به ارتقای سلامت جامعه کمک نماید.

 برخی معتقدند بافت فسادزای شهرداری و رانتی که از طریق شورای شهر به بدنه شهرداری منتقل می شود، ریشه داده و کار خاصی نمی توان انجام داد، شما چه راهکاری برای این موضوع در نظر دارید؟

 از امیرکبیر پرسیدند شما در مدت زمات کوتاه صدارت خود چطور توانستید چنین اقدامات برجسته و عظیمی انجام دهید؟ وی در جواب گفت: وقتی من اختلاس نکردم، اطرافیان و معاونان هم اختلاس نکردند
وقتی مردم به کاندیدای شورای شهر، ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس اعتماد می کنند لذا اگر فردی پاکدست و نیک نفس باشد، افرادی که با وی کار خواهند کرد این فرد را الگو قرار داده از انجام کارهای نادرست دوری خواهند کرد و همیشه منافع کشور و شهر را بر منافع شخصی خود مقدم خواهند داشت. لذا معرفی کردن مدیران پاکدست، متعهد در کنار تخصص یکی از راهکارهای مهم مبارزه با فساد است.
بر این اساس باید اجازه ندهیم افراد فاقد صلاحیت و ناکارآمد به این عرصه وارد شوند.

چه نمره ای به عملکرد شورای شهر فعلی تبریز می دهید؟بزرگترین انتظاری که شما از شورای شهر فعلی داشتید، اما محقق نشد و شما قصد دارید بعد از راهیابی به شورا آن را تداوم دهید؟

 نمره ای که بنده به شورای شهر فعلی می دهم از بیست امتیاز، ۵ است چون این شورا باعث آسیب به انقلاب خدشه دار شدن اعتماد مردم به شورا شد.

ما مدعی هستیم تبریز شهر اولین ها است، آیا باید در فساد نیز جزو اولین ها باشیم؟

صداقت مهمترین خواسته ای بود که در این دوره از شورای شهر تبریز محقق نشد، چرا که برخی از اعضا به وعده های انتخاباتی خود در سال ۹۲ عمل نکردند و به جای اینکه بودجه شهر تبریز را به مصرف خود  شهر برسانند، آن را به اشخاص حقیقی و حقوقی خاصی هبه کردند و می توان گفت دور چهارم شورای شهر تبریز جزو ضعیف ترین ها از زمان تاسیس شوراها بود.

برخی شما را نزدیک به طیف فکری اقلیت شورا می دانند، همان طیفی که اکنون دو شاخه شده و برخی از اعضای این طیف موافق تعاملند و برخی خیر، نظر شما در این ارتباط چیست؟

 بنا به گفته شهید مدرس، اگر تمام دنیا حرف خود را بزند من هم حرف خودم را میزنم. بنده معتقدم این افراد می توانستند بجای سکوت، جریاناتی که در داخل شورا می افتاد را علنی و رسانه ای کنند و
مشکلاتی را که انقلاب را تهدید می کند علنی کنند. همانطور که در جریان فتنه ۸۸ سکوت برخی از خواص به انقلاب ضربه زد لذا نباید در این موضوع مصلحت اندیشی شود.

برای حفظ این انقلاب خیلی ها از جان و مال خود گذشتند و ما نیز باید اینگونه باشیم و از آبروی خود نترسیم و باید مانع فساد شویم.

بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، مدیر باید متدین، انقلابی و کارآمد باشد و شجاعت شفاف سازی را داشته باشد و نباید از روی مصلحت اندیشی سکوت کند.

محمد ایرجیان

تبریزبیدار: شما در چه ائتلاف هایی حضور دارید؟ 
 بنده در اکثر ائتلاف های مهم شهر تبریز عضو هستم 

تبریزبیدار:  هزینه انتخاباتی که شما مدنظر دارید؟


 مطمئن باشید افرادی که با پول، رای مردم را می خرند یا با شام و ناهار رای جمع می کنند، بعد از راهیابی به شورا خیانت خواهند کرد بنابراین  افرادی که رای خود را به بهای ناچیز می فروشند، قطعا در خیانتی که این کاندیدا انجام می دهدسهیم خواهند بود.

لذا امیدواریم با ارتقای آگاهی مردم، بدور از مصلحت اندیشی برای برخی از کرسی ها از ورود چنین افرادی به شورای شهر تبریز جلوگیری شود.

البته باید برای انتخابات برخی هزینه ها را کرد ولی به شرط اینکه این کاندیدا وام دار افراد خاصی نباشدو تنها باید وام دار مردم باشد تا بتواند با صراحت از حقوق مردم دفاع کند و و زیر چتر هیچ کسی بحز چتر ولایت و مردم انقلابی نروند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *