به گزارش تبریز بیدار به نقل از تسنیم، امروزه دهها پروژه نیمه تمام نه در آذربایجان شرقی، بلکه در کل کشور، نه دهها بلکه صدها پروژه به چشم میخورد که بخشی از اقتصاد و صنعت و اشتغال را لنگ خود نگه داشته است.
بنا به این گزارش، بالاخره بعد از مدتها، دولت با توجه به منابع محدود خود تصمیم به واگذاری برخی پروژهها به بخش خصوصی کرده است که باید منتظر آینده این اقدام نیز بود که آیا به سرنوشت پروژههای خصولتی دچار می شود و یا بالاخره شاهد اتمام آن خواهیم بود.
استاندار آذربایجان شرقی هم در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، از تمام نشدن اینگونه پروژهها گلایه کرده و گفته که پروژههای نیمهتمام به یک دغدغه جدی برای دولت تبدیل شده است که با انتقال آن به بخش خصوصی میتوان بار بزرگی از دوش دولت برداشت.
وی گفت: پروژههای نیمهتمام قابل واگذاری به بخش خصوصی در استان شناسایی شده و بخش عمدهای از آنها تا پایان امسال تعیین تکلیف شوند.
این پروژهها در حالی به بخش خصوصی واگذار میشود که برخی از آنها حتی ۲۰ سال از آغاز آن گذشته است و اینکه آیا بخش خصوصی رغبتی برای ورود به این عرصه خواهد داشت یا نه، باید مشوقهای مناسبی برای آنها در نظر بگیرند.
جبارزاده به نارضایتی مردم از بلاتکلیف ماندن اینگونه پروژهها اشاره کرده و گفت: دستگاهها و سازمانها باید بدون تعصب، پروژهها را به بخش خصوصی واگذار و از این طریق باری از روی دوش دولت کم کنند.
استاندار گفت: امروز دولت باید پروژههایی را اجرا کند که ناچار از اجرای آنهاست و صرفه اقتصادی یا جذبهای برای بخش خصوصی ندارد.
جبارزاده بخاطر اهمیت موضوع، حتی پا را فراتر گذاشت و در اظهار نظری، میزان موفقیت و یکی از معیارهای ارزیابی مدیران را در استفاده از ظرفیتها و مجوزهای قانون بودجه کل کشور و میزان تلاش آنها در واگذاری پروژههای نیمهتمام به بخشهای غیردولتی عنوان کرد.
درحالی که فروش و واگذاری پروژههای نیمهتمام با صرفه اقتصادی به بخش خصوصی میتواند گامی در جهت کاهش تصدیگری دولت و جبران کمبود منابع دولتی باشد ولی متاسفانه هنوز در استان اعتقاد کافی به این رویکرد وجود ندارد و دستگاههای اجرایی استان تا کنون فهرست پروژههای قابل واگذاری خود را اعلام نکردهاند.
هرچند که سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، خود، دست به کار شد و ۳۵ پروژه نیمهتمام را شناسایی کرده است که قابلیت فروش یا واگذاری و یا تغییر دستگاه مجری را دارند.
عدم وجود عزم و اراده کافی برای واگذاری پروژههای استانی، به اعتراف برخی مسئولان به این نکته برمیگردد که برخی مدیران دوست دارند که اتمام پروژه به نام آنها ثبت شود و روبان قرمز آن را در مقابل دوربین رسانهها و مسئولان بالادستی خود ببرند و در کارنامه خود آن را برجسته کنند، در حالی که فقط و فقط بهرهبرداری مردم از این پروژهها باید دغدغه آنها باشد.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در راهکار قابل قبول، شهرداریها را به عنوان بخش خصوصی معرفی کرد و در اظهار نظری، خواستار واگذاری برخی از پروژههای نیمهتمام به شهرداریهای استان شد.
اکنون در استان ۶۴ شهرداری وجود دارد که ظرفیت خوبی برای قبول این پروژهها هستند و باید در کنار دیگر شرکتهای توانمند بخش خصوصی به آنها توجه کرد.
البته در کنار این واگذاریها، باید به نحوه واگذاریها هم توجه ویژه داشت، چرا که ممکن است با واگذاری غیراصولی به بخش خصوصی، این پروژهها دوباره به عاقبت پروژههای نیمه تمام دولتی دچار شود و سالها مقابل چشم مردم خاک بخورد و این نیازمند عزم ملی و دولتی است تا با یک تصمیم جمعی و قانع کردن مدیران دستگاههای استان، بالاخره شاهد اتمام و بهره برداری از این پروژهها باشیم.