در کارگاه آموزشی مربیان و سفیران آب تبریز مطرح شد؛

بحران های زیست محیطی فعلی نتیجه تصمیم های غیرکارشناسی گذشته است

فرماندار شهرستان تبریز گفت: بروز بحران های زیست محیطی فعلی چون بحران دریاچه ارومیه، نتیجه تصمیم گیری های غیرکارشناسی در سنوات گذشته است.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از مهر، بدون شک بحران کمبود آب و قرار گرفتن کشور در معرض تهدید جدی از این حیث، از مهمترین چالش های روز نه تنها در کشور ما بلکه در جهان است و بر همین اساس بررسی زوایای مختلف این بحران اصلی قرن حاضر و طرح راهکارهایی برای آن به یکی از مهمترین دستورهای کاری سازمان ها و نهادهای مرتبط با این حوزه تبدیل شده است.


آذربایجان شرقی و کلانشهر تبریز نیز با وجود قرار گیری در منطقه کوهستانی و سرد، از تهدیدات و آثار این پدیده در امان نبوده و ملموس ترین دلیل این ادعا نیز خشک شدن دریاچه ارومیه و تاثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم آن بر جمعیت های شهری و روستایی ساکن در این مناطق است.

با توجه به مجموع این مسایل و اهمیت توجه به آن، فرمانداری تبریز دوشنبه هشتمین کارگاه آموزشی مصرف آب را با همکاری ستاد احیای دریاچه ارومیه و با حضور دهیاران، اعضای شواراهای روستایی، بهره برداران از منابع آب و کشاورزان شهرستان تبریز در محل فرمانداری برگزار کرد.


تصمیم گیری های غیرکارشناسی سنوات گذشته دلیل بروز بحران های زیست محیطی فعلی است

فرماندار شهرستان تبریز در این نشست اظهار داشت: برای دستیابی به اهداف توسعه، توجه به نظرات کارشناسان و متخصصان، آینده نگری، مطالعات جامع همه جانبه و توجه ویژه به پیامدهای زیست محیطی تصمیمات کلان ملی و منطقه ای امری لازم و ضروری است.

Image title

رحیم شهرتی فر با تاکید بر لزوم توجه به این موارد به عنوان شروط اساسی تصمیمات کارشناسانه خاطر نشان شد: تصمیم گیری های غیرکارشناسی در سنوات گذشته باعث شده تا امروز بعد از سالیان دور گرفتار بحران های زیست محیطی شویم.


فرماندار شهرستان تبریز در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به جدی بودن بحران دریاچه ارومیه با توجه به وضعیت تراز آبی فعلی آن تصریح کرد:  احیای دریاچه ارومیه بدون همراهی و همکاری کلیه نهادها و اقشار ممکن نخواهد شد و در واقع نجات این دریاچه نیازمند همیاری ملت و دولت است.


سهم ۸۹ درصدی کشاورزی از مصرف آب در مقابل تولید ناخالص داخلی ۱۵ درصدی

مدیر کل بحران استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت سنوات گذشته دریاچه ارومیه و تغییرات اقلیمی آن اظهار داشت: اگر بدنبال احیای دوباره این دریاچه و جلوگیری از تبعات جبران ناپذیر خشکی آن هستیم، باید اطلاع رسانی و تغییر نگاه ها در خصوص مصرف آب بویژه در حوزه های آب ریز دریاچه ارومیه جدی گرفته شود.

Image title

خلیل ساعی در ادامه سخنان خود با اشاره به تاثیر فعالیت های کشاورزی در افزایش میزان مصرف منابع آبی گفت: بخش کشاورزی در حالی ۸۹ درصد مصرف آب کشور را به خود اختصاص داده است که تنها ۲۹.۳ درصد از آمار اشتغال و ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی سهم دارد.

مدیر کل بحران استانداری آذربایجان شرقی در پایان با بیان اینکه این امر لزوم توجه به استفاده از شیوه های نوین آبیاری را در بخش کشاورزی بیش از پیش آشکار می کند، تصریح کرد: با اقدامات انجام یافته شتاب کاهش تراز آب دریاچه ارومیه کاهش یافته و از حدود ۴۸ سانتی متر در سال به سه سانتیمتر کاهش در سال رسیده است اما احیای کامل آن به زمان و البته توجه و همکاری بیشتر کلیه اقشار نیاز دارد.


نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *