به گزارش تبریز بیدار به نقل از مهر، آیت الله محسن مجتهد شبستری در بزرگداشت روز صنعت و معدن در تبریز اظهار داشت: اسلام تاکید ویژه ای بر روی تولید دارد و همواره نیز در روایات مختلف بر روی اقتصاد مقاومتی تاکید بالایی شده است.
وی با بیان اینکه کلید حل مشکلات اقتصادی در داخل کشور رونق تولید داخلی است، گفت: تولید در هر شرایطی و به خصوص شرایط کنونی کشور یکی از اصل های ویژه در توسعه کشور محسوب می شود و باید در این میان بر روی اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور همه توان خود را به کار گیریم.
آیت الله شبستری افزود: اگر تحریم ها برداشته شود به طور قطع در اقتصاد کشور بی تاثیر نیست اما نمی توان آن را به طور قطع عامل پیشرفت کشور دانست بله باید در کنار آن به برخی اوامر نیز توجه ویژه ای داشت زیرا هم اکنون که در شرایط تحریم هستیم مگر کشورمان پیشرفت نداشته است.
وی با بیان اینکه در بحث کار و تولید تنها شعار کافی نبوده بلکه باید به دنبال عمل نیز باشیم، گفت: فرهنگ کار و کوشش باید در جامعه نهادینه شود زیرا مگر کشور ما چقدر از نظر استعداد و ظرفیت از چین و ژاپن عقب است که آن ها این همه از ایران جلو افتاده اند.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه فرهنگ کار در این کشورها نهادینه شده است، گفت: در قرآن کریم ۲۷ بار واژه سعی به کار رفته است که این امر لزوم وجود سعی و کار و تلاش را در بین مردم و به خصوص جوانان آشکار می کند.
وی ادامه داد: یک عده فارغ التحصیل انتظار دارند که فقط پشت میز قرار گیرند در حالی که این تفکر صحیح نیست.
آیت الله شبستری با اشاره به اینکه باید تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد، گفت: باید در زمینه قوانین مربوط به واردات و صادرات تجدید نظر هایی صورت گیرد و تسهیلات لازم برای این صادرکنندگان فراهم شود.
امام جمعه تبریز افزود: هم اکنون بسیاری از کارخانجات دچار رکود شده اند که اگر این روند ادامه پیدا کند به طور قطع با خسارت بالایی در بخش صنعتی مواجه خواهیم شد.
وی با اشاره ای به صنایع استان گفت: مس سونگون چرا باید از استان ما استخراج شده و به شهر کرمان برود و در خود این استان مصرف نشود که بسیاری از مردم از این روند ناراضی هستند.
آیت الله شبستری ادامه داد: همچنین از دولت می خواهیم نسبت به کنترل بازار و نرخ گذاری توجه ویژه ای داشته باشد تا یک جنس در یک طرف بازار به یک قیمت و در طرف دیگر به یک قیمت دیگر فروخته نشود.
استفاده از محصولات تولید داخلی باید در جامعه فرهنگ سازی شود
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در این مراسم با اشاره ای به موفقیت تیم مذاکره کننده ای هسته ای کشور گفت: باید همگی قدردان تیم مذاکره کننده هسته ای باشیم که توانست با تلاش بسیار، رویکرد جدیدی را در عرصه هسته ای ایجاد کند.
عبدالوهاب سهل آبادی ادامه داد: خوشبختانه با حمایت های رهبری و مردم، جمهوری اسلامی توانست از این گردنه صعب العبور، به راحتی عبور کند و تلاش دشمنان برای ایجاد دشمنی بین مردم و نظام جمهوری اسلامی با اعمال تحریم ها نتیجه ای نداد.
وی حمایت دولت از بخش خصوصی را ضروری دانسته و گفت: نباید این حرف تنها در حد شعار باقی بماند.
سهل آبادی با بیان اینکه باید کالایی تولید کنیم که یارای رقابت با همگان را داشته باشد، گفت: البته باید در این زمینه صدا و سیما نیز به کمک تولید کننده داخلی آمده و برای فرهنگ سازی استفاده از محصولات داخلی اقدام کند.
وی ادامه داد: کدام تولید کننده می تواند از پس هزینه های صدا و سیما برآید و از طرف دیگر تبلیغات کالاهای خارجی در معابر نیز به خوبی مشاهده می شود که از تمامی اهالی فرهنگ، رسانه و ائمه جمعه می خواهیم برای استفاده از تولید داخلی فرهنگ سازی کنند.
سهل آبادی افزود: از سوی دیگر هیچ تولید کننده ای نمی تواند از پس بهره های بانکی بربیاد و بدین ترتیب نمی تواند امیدی به تسهیلات بانک ها داشته باشد.