ایتالیا خواستار بازگشت به تجارت ۷ میلیار یورویی با ایران است

فدریکو گوئیدی، وزیر توسعۀ اقتصادی ایتالیا در نشست خبری مشترک با وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به سابقۀ روابط بازرگانی و اقتصادی ایران و ایتالیا گفت این کشور خواستار بازگشت به تجارت ۷ میلیارد یورویی پیش از تحریم‌ها با ایران است.

به گزارش تبریز بیدار به نقل از پرس تی وی، وزیر توسعۀ اقتصادی ایتالیا  که ریاست هیات اقتصادی اعزامی ایتالیا به ایران را برعهده دارد، روز گذشته تاکید کرد: «توافق وین نه تنها برای ایران و اروپا بلکه برای کل دنیا ثمربخش و مفید است و چشم انداز ما تجدید روابط گذشته است.»

 

گوئیدی از تفاهم بر سر همکاری‌های جدید در بخش‌های کشاورزی، ماشین‌آلات، صنایع غذایی، جواهر، صنایع دریای، هوایی و ساخت خودرو با ایران خبر داد.

 

وی همچنین با اشاره به تولید سالانۀ ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه در صنعت خودروی ایران گفت این میزان از تولید نمی‌تواند محدود به بازار ایران باشد و باید بخشی از آن را صادر کرد.

 

قرارداد 500 میلیون یورویی

به گفتۀ این مقام ایتالیایی، هیات اقتصادی این کشور یک قرارداد ۵۰۰ میلیون یورویی در بخش فولاد که شامل ساخت یک نیروگاه هم هست، با گروه صنعتی غدیر امضاء کرده است.  

 گوئیدی افزود: «ما علاقمندیم تا کارخانه‌هایی در ایران ایجاد کنیم و در مقابل فرصت حضور در بازار ایتالیا را هم در اختیار فعالان اقتصادی ایران قرار دهیم تا شانس خود را امتحان کنند.»

 

محمدرضا نعمت زاده،  وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در حاشیۀ این نشست گفت: «اولویت همکاری‌‌های دوجانبه با کشورهای اروپایی برقراری ارتباطات بانکی و پوشش بیمه صادراتی است ضمن آنکه به دنبال مشارکت‌های بلندمدت در زمینه‌های سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی هستیم.»

 


تفاهمنامۀ همکاری اقتصادی

وزیر توسعۀ اقتصادی ایتالیا عصر دیروز با علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران نیز دیدار و گفت‌و‌گو کرد، در این دیدار میان هیات‌های اقتصادی ایران و ایتالیا تفاهمنامۀ همکاری امضا شد.

 

وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا روز گذشته در قالب یک هیات اقتصادی به همراه وزیر امور خارجه این کشور برای یک سفر دو روزه به تهران سفر کردند.

 


 محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجۀ ایران روز گذشته در دیدار با پائولو جنتیلونی، همتای ایتالیایی خود گفت: «روابط تجاری ایران و ایتالیا فراتر از سطح عادی است و برای روابط اقتصاد متوازن، درازمدت و دربرگیرنده سرمایه گذاری، برنامه ریزی می‌کنیم.» 


جنتیلونی نیز در این مذاکرات از عزم ایتالیا برای ارتقاء سطح روابط میان دو کشور و آغاز دورۀ جدیدی از همکاری برپایه مشترکات و روابط خوب سنتی خبر داد و گفت: «امیدوارم توافق هسته‌ای براساس مسیر و نقشه راه پیش بینی شده به خوبی و بطور کامل طی و نمونه موفقی برای حل و فصل موضوعات اختلافی شود.» 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *