سرویس اجتماعی تبریزبیدار؛
بانگاهی به تاریخ کلانشهر تبریز و بررسی اماری زلزله های ویرانگر آن میتوان اذعان نمود که این شهر به دلیل موقعیت قرارگیری آن درکنار گسلهای فعال ازجمله گسل شمالی تبریز شدیدا تحت تاثیر زلزله با شدت های بالا قرار دارد و همه مدارک و مطالعات انجام گرفته نشان می دهد که این منطقه ازنظر لرزه خیزی فعال بوده و هرلحظه ممکن است زلزله تخریب کننده دراین شهر اتفاق بیفتد.
برهمین اساس و برای کسب اطلاعات بیشتر از میزان آمادگی شهرتبریز مبنی بر مدیریت بحران زلزله با دوتن از اعضای شورا به گفتگوی کوتاهی پرداختیم.
برای زلزله بالای ۵ریشترآمادگی نداریم
امیرحقیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی تبریز بیدار، گفت: خوشبختانه خانه هایی که پس از ابلاغ آیین نامه ۲۸۰۰ احداث شده اند که حجم آن ها به بیش از پنجاه درصد منازل سطح شهر می رسد از استحکام قابل قبولی در مقابل زلزله برخوردار می باشند.
وی افزود: البته منازل ساخته شده در مقابل زلزله ۵ریشتری مقاوم می باشند و اگر خدای نکرده زمین لرزه ای بیش از ۵ریشتر در تبریز حادث شود این خانه ها نیز چندان قابل اعتماد نیستند.
کمک های شهرداری برای مقاوم سازی قابل قبول است
این عضو شورا در خصوص مقاوم سازی منازل تبریز تصریح کرد: در بحث پیش گیری از وارد آمدن خسارت های جانی بیشتر، مقاوم سازی بافت فرسوده در کنار آموزش را می توان یکی از راهکارهای موجود دانست و در این راستا شهرداری تبریز من حیث المجموع حداکثر کمک های لازم و ممکن را به مالکانی که خواهان مقاوم سازی خانه های خود بودند را انجام داده است، وی ادامه داد: به علت وجود بحث مالکیت خصوصی شهرداری تا قبل از خواست و تمایل مالک نمی تواند اقدام به مقاوم سازی بافت فرسوده بکند.
وی در خصوص وضعیت مراکز درمانی و امدادی شهر در صورت وقوع بحران گفت: در این خصوص نکته اولی که باید بدان اشاره داشت کیفیت و کانون زمین لرزه است، خب طبیعی است اگر زلزله ای شدید بیاید امکانات ما جوابگوی خیل عظیمی از مردم آسیب دیده نیست ولی می توان گفت که امکانات این کلانشهر در صورت وقوع زمین لرزه های متوسط کافی است.
امیرحقیان در انتهای سخنان خود گفت: با برگزاری یک مانور در طول سال نمی شود انتظار داشت که توانسته باشیم در بحث آموزش به اهداف خود برسیم و باید با توجه به درک موقعیت موجود تمام دستگاه های موجود از قبیل آموزش و پرورش،هلال احمر، شهرداری و… تمام امکانات خود را برای بالابردن آگاهی های مردم به ویژه نوجوانان و جوانان بسیج کنند.
زلزله ای بالای ۵ریشتر تبریز تلفات زیادی را در پی خواهد داشت
احتشام حاجی پور نیز گفت: من در جلسات رسمی نیز گفته ام متاسفانه با توجه به مشکلات موجود در بافت فیزیکی شهر تبریز این کلانشهر در صورت وقوع زلزله ای بالای ۵ریشتر دوامی ندارد و اگر وقوع زلزله در ساعات استراحتی مردم باشد یقینا تلفات بسیاری را در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: به جرات می توان گفت بافت حاشیه و فرسوده شهر تبریز در برابر زلزله اصلا مقاومتی را ندارد و باید شهرداری، مردم وستاد بحران دست به دست هم دهیم تا این مشکل را برطرف کنیم، البته باید اذعان داشت که مقاوم سازی بافت فرسوده امری نیست که بتوان در ظرف مدت کوتاهی آن را انجام داد.
شهردار اسبق تبریز افزود: متاسفانه شاهد این امر هستیم که تاکنون اقدام خاصی برای مقاوم سازی بافت فرسوده شهر صورت نگرفته است و اگر این موضوع ادامه داشته باشد در صورت وقوع بحران آسیب زیادی به شهر وارد خواهد شد.
بودجه بازسازی را برای مقاوم سازی اختصاص دهند
حاجی پور در انتهای سخنان خود گفت: به طور کلی در صورت پیش آمد زمین لرزه ای بالای ۵ریشتر ۴۰درصد شهر آسیب جدی خواهد دید و باید به مسئولان بالادستی اظهارداشت که بودجه هایی که برای بعد از بحران به شهر اختصاص خواهند داد را همین امروز برای مقاوم سازی بافت فیزیکی شهر به این کلانشهر تخصیص دهند.