به گزارش تبریز بیدار، محمداسماعیل سعیدی با بیان اینکه روستا با فعالیت کشاورزی و دامداری شناخته می شود،افزود: جوامع روستایی با معضل بیکاری به نوعی دست به گریبان هستند و ابعاد این معضل،بخشهای اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی را نیز متاثر ساخته است.این معضل بعنوان یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی و اجتماعی روستاها مطرح میباشد
.
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو درمجلس ادامه داد: کشور با معضل مهاجرت روستائیان به شهرها، بخصوص به شهرهای بزرگ مواجه است که این امرخود پیامدهای منفی زیادی در زمینههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و امنیتی دارد.
وی تاکید کرد: واقعیت آن است باید بحث معیشت روستاییان،صنایع دستی، انجام پروژهها در روستاها به ویژه روستاها محروم مورد توجه باشد تا از مهاجرت جلوگیری شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: روستائیان به عنوان زحمت کش ترین و دلسوزترین وخالص ترین قشر جامعه نباید نگرانی از بابت فروش محصولات تولیدی خود در بخش های مختلف داشته باشند.
سعیدی ؛فعال سازی بازارچه های مرزی را از دیگر سیاست های کاری به منظور تثبیت جمعیت در نقاط مرزی و عشایری دانست.
قرهسید رومیانی: روستاها ظرفیتهای جدید گردشگری هستند
سیدهادی قره سید رومیانی با بیان اینکه میتوان از ظرفیت روستاییان برای جذب گردشگران داخلی و خارجی استفاده کرد، افزود: باید تلاش کرد تا ظرفیتهای جدیدی را در روستاهای هدف گردشگری ایجاد کرده و زیرساختهای مورد نیاز در این روستاها را فراهم کنیم تا گردشگران بتوانند در کنار استفاده از جاذبهها به سهولت به این مناطق دسترسی یابند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس ادامه داد: تامین اقامتگاه گردشگران در روستاهای هدف گردشگری است و دراین میان میزان استقبال مسافران و گردشگران، جاذبهها، آثار تاریخی و طبیعی، تنوع آیین ها، رسوم و سنت عمده ترین عواملی است در انتخاب روستاهای هدف گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: ازسویی دیگر توجه به نقش زنان روستایی نیز بسیار حائز اهمیت است و باید گامهای مهمی در این زمینه برداشت.
رومیانی تاکید کرد: همچنین باید حمایت های خود را به کار گیریم تا بتوانیم با ایجاد اشتغال زمینه پایداری روستائیان را به وجود آوریم که این حرکت مانع مهاجرت جمعیت روستائی به شهرها می شود.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: اشتغال و اقتصاد در روستاها دورکن اساسی معیشت مردم محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد و لازمه رونق این دو مورد استفاده از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی و دامپروری است.