به گزارش تبریزبیدار، نشست هماهنگی میان تجار ایرانی و ترکیه ای صبح امروز در محل اتاق بازرگانی،صنایع و معادن تبریز برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، برزگر نائب رئیس اتاق بازرگانی با عرض خیر مقدم خدمت مهمانان ابراز امیدواری کرد این دیدار ها با توجه به ظرفیت موجود در تبریز باعث بسط همکاری های دو جانبه میان دو کشور همسایه گردد.
در ادامه رئیس شورای همکاری ایران و ترکیه گفت: حدود ۱۲سال از زمان تشکیل این شورا می گذرد و ما همیشه در این مدت سعی کردیم روابط بین دو کشور را گسترش دهیم و تمام مشکلات موجود بین دوکشور را برطرف کنیم و بر این اساس از زمان شروع به کار این شورا بیش از ۱۰۰هیئت تجاری میان دو کشور رفت و آمد داشتند.
آموزگار افزود: هیئت مهمان ترک از انجمن کار و صنایع سیواس است که در زمینه مبلمان واستیل و دیگر صنایع فعالیت قابل توجهی دارند.
وی تصریح کرد: از سال۱۹۸۰ میلادی روابط تجاری میان ایران و ترکیه در سطح وسیعی شروع شد ولی این روند رو به رشد متاسفانه به دلیل تحریم ها در این چند ساله اخیر با رکود مواجه بود و ما امیدواریم با توجه به رفع تحریم ها، روند مناسبات خود را افزایش دهیم.
آموزگار در اتمام سخنانش بیان داشت: در حال حاضر حجم روابط تجاری میان ایران و ترکیه نزدیک به۱۴ میلیارد دلار است که ما هدف گذاری کرده ایم در سال ۲۰۱۶ حجم روابط تجاری را به بالای ۳۰ میلیارد دلار برسانیم.
سخنران دیگر جلسه حسینی رئیس اداره امور اقتصادی و دارایی بود.
وی در خصوص پتانسیلهای سرمایه گذاری در تبریز نیز گفت: برای اولین بار در کشور مرکز خدمات سرمایه گذاری در تبریز افتتاح شده است که وظیفه تسهیل امور سرمایه گذاران را بر عهده دارد.
حسینی افزود: هر کس در ایران سرمایه گذاری کند علاوه بر این که از ضمانت دولتی برخوردار می باشد همه نوع حمایت های دولتی و قضایی نیزبرخوردار است.
وی تصریح کرد: آنچه که آذربایجان شرقی را از دیگر بخش های صنعتی ایران ممتاز می کند موقعیت جغرافیایی این منطقه می باشد که باعث شده است تبریز در طول تاریخ همواره نقش تجاری را برعهده داشته باشد.
رئیس اداره اموراقتصادی و دارایی بیان داشت: در حال حاضر تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی خودمناسبات خوبی با آذربایجان، ارمنستان ، نخجوان و خود ترکیه بر خوردار می باشد.
وی در پایان سخنان خود افزود: از طرف دیگر آذربایجان شرقی جز ۳استان برتر کشور در زمینه گردشگری سلامت می باشد و یکی از کانون های اصلی تولید باغی است.
در بخش دیگر جلسه نیز سرمایه گذاران ترکیه به بیان نکته نظرات خود پرداختند.
رئیس اتاق بازرگانی سیواس گفت: سیواس از نظر جغرافیایی دومین شهر ترکیه به شمار می رود و همچنین اکثر اهالی این شهر سرمایه گذار می باشند.
وی افزود: ما علاوه بر ایران به کشورهای دیگری نیز به منظور بررسی پتانسیل های آن ها برای سرمایه گذاری سفرهایی نیز تدارک دیدیم ولی امیدواری زیادی داریم با توجه به وجود مشترکات بسیاری میان دو کشور، با ایران وارد انعقاد قرارداد شویم.
در بخش پایانی جلسه برزگر نائب رئیس اتاق بازرگانی خطاب به دولت های دو کشور گفت: ما از دولت هایمان انتظار داریم که آن ها برای رونق سرمایه گذاری تمام قوانین دست و پا گیر را حذف کنند.
پس از پایان جلسه و درحاشیه آن با کامی رئیس شورای تجاری میان ایران و ترکیه در خصوص میزان سرمایه گذاری میان دو کشور به گفت و گو پرداختیم.
وی گفت: هم اکنون حجم مبادلات تجاری میان دو کشور بالغ بر ۱۴میلیارد دلار است که سهم ایران ۱۰میلیارد وسهم ترکیه ۴میلیارد می باشد.
کامی در خصوص نوع مبادلات نیز گفت: بیشترین مواد جنس صاراتی ایران گاز و مواد پتروشیمی می باشد ولی واردات ما بیشتر مربوط به صنایع مبلمان و پوشاک و ماشین آلات می باشد.