به گزارش تبریز بیدار به نقل از تسنیم، محمدباقر دخیلی در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۱۱۰ هزار بشکه نفت خام، پالایش میشود، اظهار داشت: از این میزان تولید، ۴۰ درصد به گازوئیل و ۳۰ درصد تولید روزانه به نفت کوره تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه از اول اردیبهشت ماه سال جاری، کل گوگرد موجود در فرآوردههای نفتی این پالایشگاه به استاندارد یورو ۵ میرسد، افزود: در استاندارد یورو ۵، میزان گوگرد به زیر ۱۰ واحد در یک میلیون میرسد که فاز اول آن با ۶۰ میلیون یورو سرمایه گذاری در حال اجرا است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز، با اشاره به اینکه این طرح با حمایت هلدینگ نفت و گاز پارسیان در مدت ۳۰ ماه به نتیجه خواهد رسید، ادامه داد: در این طرح، ۱۸۰ میلیون یورو سرمایه گذاری میشود.
دخیلی به تبدیل ۳۰ درصد از پالایش روزانه این واحد به نفت کوره خبر داد و تصریح کرد: تبدیل این فراورده به محصولات سبک، نیازمند تجهیزات پیشرفته و اعتباری بیش از ۴۵۰ میلیون یورو است که هزینه بسیار بالایی است.
وی افزود: از اوایل امسال با عدم برداشت نفت کوره و توزیع نکردن آن، این پالایشگاه، ۲۵ درصد زیر ظرفیت کار میکند که باعث وارد شدن ضرر فراوان به این مجموعه شده است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تبریز، با بیان اینکه اجرای پروژههای بهبود پالایشگاه با کاهش درآمدها متوقف شده است، تاکید کرد: پالایشگاه تبریز باید به یک پالایشگاه نمونه در تولید محصولات پاک تبدیل شود.
تولید سالانه ۲۰۰۰ اتوبوس هیبریدی تحت لیسانس سوئیس در تبریز
نیرومند اسکویی، معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به صدور پروانه بهره برداری و تولید اتوبوس آکیا در تبریز، گفت: این کارخانه که در شهرک سرمایه گذاری خارجی مستقر است، با ظرفیت ۲۰۰۰ دستگاه در سال، اتوبوسهای هیبریدی و تحت لیسانس سوئیس تولید میکند.
وی افزود: اکنون این مجموعه با مشکل فروش محصولات خود مواجه است و اکنون روزانه دو دستگاه تولید میکند که باید با حمایت از این تولید و کمک به فروش محصولات آن، نوسازی ناوگان کل کشور و حتی فروش به کشورهای را در برنامه خود قرار دهیم.