به گزارش تبریز بیدار به نقل از ایرنا، فرهاد پاک نیا، روز پنجشنبه در نشست مطبوعاتی به منظور تبیین برنامه های مرتبط با احیای دریاچه ارومیه و طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی، اظهار داشت: در این راستا مشارکت مردم در اجرای طرح احیای این دریاچه مهم و تاثیر گذار بوده و رسانه ها نیز نقش راهبردی در این زمینه ایفا می کنند.
وی افزود: برای مقابله با بحران آب و احیای دریاچه ارومیه که دو چالش بزرگ زیست محیطی کشور محسوب می شود، ستاد احیای دریاچه ارومیه طرحی در راستای شفاف سازی مخاطرات این موضوع ها با همکاری خبرنگاران استان اجرا می کند.
مدیر مشارکت های مردمی شرکت امور آب آذربایجان شرقی اظهار کرد: ایران جزو پنج کشور اول جهان در ارتباط با تنش های بحران آب بوده و در این طرح تلاش می شود با کمک رسانه ها علاوه بر مقابله با این بحران ها در کل کشور، در استان های همجوار دریاچه ارومیه، در راستای احیای این دریاچه گام برداشته شود.
وی تشکیل شرکت های تعاونی آبران را برای اجرای طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی ضروری خواند و ادامه داد: در این طرح تلاش می شود نقش مدیریتی این طرح به مردم و بهره برداران منابع آبی واگذار شود.
پاک نیا با اشاره به خشک شدن دریاچه ارومیه، خاطرنشان کرد: خطر خشکیدن دریاچه ارومیه تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری این دریاچه را تهدید می کند.
مدیر امور منابع آب مراغه نیز در این جلسه گفت: مراغه از شهرهایی است که به صورت غیر مستقیم در طرح احیای دریاچه ارومیه نقش آفرینی می کند و هم اکنون تمامی طرح های این مدیریت در راستای تعادل بخشی مصرف آب های زیر زمینی انجام می شود.
عبدالله فرمانی، افزود: تعادل بخش آب های زیر زمینی طرحی ملی بوده که هم اکنون تمام کشور درگیر اجرای آن بوده تا بتوان در سال های آینده راهکارهای بلند مدتی در راستای عبور از این بحران اتخاذ و انجام داد.
وی اظهار کرد: تعیین تکلیف چاه های حفر شده غیرمجاز قبل از سال ۸۵، انسداد چاه های غیرمجاز حفر شده بعد از سال ۸۵، حریم گشایی رودخانه های مراغه و سوق دادن کشاورزان به سمت استفاده از روش های نوین آبیاری از جمله طرح های اجرایی این مدیریت است.