به گزارش تبریز بیدار، حجت الاسلام علی مصائبی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وقف تجارت بدون ربا و سالمترین اقتصاد اسلامی است، اظهار داشت: در سطح استان ۴۵۰ مورد موقوفه آموزشی، بهداشتی، خدماتی و اداری وجود درد که عرصه بیشتر آنها متعلق به سازمان اوقاف است.
وی ادامه داد: موقوفات متعلق به عموم مردم است و اکثریت جامعه از آنها بهره مند میشوند لذا لازم است در برابر کسانی که نمیخواهند از موقوفات تمام مردم بهره متد شوند ایستادگی کرد و در صدد احیاء آنها برآمد.
وی خاطرنشان کرد: عدهای عقیده دارند موقوفات باید با سایر املاک تفاوت قیمت داشته و منتفعان آنها مبلغ پایین تری را به سازمان پرداخت کنند، این یک تصور غلطی است که رایج یافته و برعکس باید برای انتفاع از املاک موقوفه باید اجاره بهاء بیشتری پرداخت شود چراکه این مبالغ در امور خیر هزینه میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به پروندههای حقوقی اوقاف، بیان داشت: سازمان اوقاف نقش امین را ایفا میکند و نمیتواند اجازه استفاده اشخاص غیر ذینفع از موقوفات را دهد، استفاده از اموال موقوفه بدون اذن ولی حرام بوده و در حکم غصب است.
وی افزود: برخی از ادارات نیز سعی در بهرهبرداری از موقوفات را دارند و سازمان به ناچار مجبور به مقابله با آنها میشود، در ابتدای امر اوقاف بارها به سایر ادارات تذکر داده و قبل از طرح پرونده در دادگاه سعی کرده مشکل را به صورت ترافعی حل کند.
وی تصریح کرد: تعامل با سایر ادارات نیز حدی دارد، بعضا رفتارهایی از سوی سایرین رخ میدهد که اوقاف را کاملا بی حق جلوه میدهد.
مصائبی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اختلاف میراث فرهنگی و اوقاف در برخی موارد، گفت: وقف خود یک میراث است و ما اموال را برای خود جمع نمیکنیم، کسی با میراث فرهنگی مشکلی ندارد اما باید افراد قبول کنند که متولی مساجد ما هستیم.
وی اضافه کرد: بیت المقدس و مسجد النبی نیز میراثی است، آیا در آنها مسلمانان نماز میخواهند یا اجازه میدهند گردشگران یهودی و مسیحی با کفش وارد مسجد شوند و بازدید کنند.
وی متذکر شد: در موضوع صحت مکانهای مقدس از جمله امام زادهها نباید تفسیر به رای کرد، برخی از امام زادهها شجرهنامه دارند و هویت آنها مشخص است اما در مورد سایر مکانها اعتقاد مردم به امامزاده بودن مکان کافی است.
مدیرکل اوقاف آذربایجانشرقی با تاکید بر اهمیت دادن به مکانهای مقدس، اعلام کرد: در ایام محرم عزاداران را به امام زادهها نمیبرند اما در میدان ساعت تجمع میکنند، امام زاد مقدس است یا میدان ساعت؟
وی ادامه داد: منفعت حاصل از موقوفات نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۰ درصدی روبرو بوده است، علل درآمد کم سازمان از محل موقوفات علل زیادی دارد که از جملهی آنها میتوان به اختصاص کاربریهای خدماتی و فضای سبز به اموال موقوفه در طرح توسعه شهری اشاره کرد.
وی اذعان کرد: تاکنون اعتبارات برای مرمت سازی مساجد به صورت قطرهای اختصاص یافته و از ابتدا نیز این خیرین بودهاند که مساجد را مرمت کردهاند، ۶ هزار مسجد وجود دارد که از میان آنها برخی از وضعیت مناسبی برخوردار است و همه مساجد هم خراب نمانده است.
حجت الاسلام مصائبی خواستار ترویج فرهنگ وقف در بین مردم شد و توضیح داد: برای وقف را به سمت دین سوق داد، در حال حاضر استان شدیدا نیاز به حوزه علمیه دارد تا طلاب آذربایجانی به قم مهاجرت نکنند.
وی افزود: در سال جاری بیش از ۱۰۰ وقف جدید به ثبت رسیده و پیش بینی میشود این تعداد تا پایان سال ۹۴ به ۲۰۰ برسد، بیشترین وقفهای جدید در شهرستان شبستر رخ داده است.
وی در پایان با بیان این مطلب که در هفته وقف برنامههای متعددی در سطح استان اجرا خواهد شد، عنوان کرد: برگزاری همایشهای یاوران وقف، وقف و رسانه، عالم واقف، نمایشگاه وقف شمالغرب، ایستگاه همه واقف باشیم، دیدار با نماینده ولی فقیه و استاندار، نشست تخصصی حقوقی و دیدار با خانواده شهدا از جمله برنامههای هفته وقف میباشد.
منبع: آناج