به گزارش تبریز بیدار، در سال های نه چندان دور به دلیل نبود بهداشت کافی یکی از معضلاتی که خانواده های ایرانی با ان درگیر بودند شیوع حشره پشه در میان موی سر افراد مختلف بود. حال پس از گذشت سال ها با دیگر خبر شیوع این انگل در استان های مختلف به گوش می رسد. همین امر بهانه ای شد تا خبرنگار تبریزبیدار با دکتر خیاط زاده مسئول امور بیماری های واگیر دار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز به گفتگو بپردازد.
دکتر خیاط زاده در ابتدا با اشاره به شایعه گسترش انگل شپش در مدارس اظهار داشت: هنوز این خبر را تایید نمی کنیم چرا که گزارش های سه ماهه بررسی مدارس هنوز تکمیل نشده است ولی با این حال مواردی از شیوع دوباره این آلودگی وجود دارد.
خیاط زاده در ادامه به علل شیوع دوباره این آلودگی پرداخت و گفت: نخستین علت رعایت نکردن مسائل بهداشتی در خانواده ها، استفاده از ژل و کرم های غیر استاندارد برای موها، رعایت نشدن کوتاه کردن مو در دانش آموزان پسر که موها را برای تخم گذاری این انگل مستعد می کند از جمله دلایل این موضوع است.
این مقام مسئول بهداشتی استان با رد شایعه مقاوم بدون این گونه شپش در برابر مواد شوینده امروزی گفت: این موضوع فعلا در حد فرضیه است و باید کارهای آزمایشگاهی در این خصوص صورت گیرد و در حال نظر نمی شود در این خصوص نظر داد.
مسئول مبارزه با بیماری های استان افزود: برای از بین بردن این انگل آموزش های لازم از طریق مربیان بهداشت مدارس به دانش آموزان داده شده است ولی مهم رعایت کردن برای پیشگیری و انجام صحیح دستورالعمل درمان این آلودگی است.به عنوان نمونه توصیه شده در مدارس دخترانه که فقط خانم ها رفت و آمد می کنند مقنعه ها باز شود.
خیاط زاده در ادامه به تشریح روش درمان رفع آلودگی شپش پرداخت و اظهار داشت: برای ازبین بردن آلودگی لازم است شامپو پر. مترین که هم اکنون به صورت رایگان در مراکز بهداشتی عرضه می شود استفاده گردد. نکته اینجاست که باید دستورالعمل استفاده به طور صحیح انجام گردد و خدای ناکرده کسی به دلیل بوی ناخوش این شامپو در استفاده از آن اجتناب نکند. باید توجه داشت برای جلوگیری از گسترش، ۴۰ درصد مربوط به استفاده از این شامپو و ۶۰ درصد به رعایت دستورات بهداشتی برمی گردد.
این مقام بهداشتی استان تاکید کرد: استفاده از روغن زیتون به هیچ وجه درمان کننده نیست. همچنین متاسفانه مشاهده شده برخی در این بین با تبلیغ داروهای نامعتبر ادعای درمان این آلودگی در عرض ۴ ساعت دارند. این مورد به شدت تکذیب می شود و از مردم عزیز خواهشمندیم به این تبلیغات سوء اعتنا نکنند.
خیاط زاده در پایان گفت: برای درمان این آلودگی استفاده مداوم از داروهای تجویزی و رعایت بهداشت فردی چاره ساز است و خانواده به محض اطلاع از این موضوع سریعا با کارشناسان بهداشت مناطق در میان بگذارند.