سرویس اجتماعی تبریزبیدار؛
میزان حضوردانش آموزان درفضای مجازی وپرسه زدن آنها درشبکه های اجتماعی یکی ازموضوعاتی است که می توان آن را به لیست دغدغه های والدین اضافه کرد. چرا که کمترمادری را می توان سراغ داشت که ازوقت تلف کردن های فراوان فرزندش درفضای مجازی شکایت نداشته باشد، موضوعی که شاید بتوان نام اعتیاد اینترنتی راهم برآن گذاشت.آسیب جدی که باید بیش ازگذشته مورد توجه باشد، نفوذ شبکه های اجتماعی دربین دانش آموزان است.
به نظرمی رسد نمودار سنی استفاده کنندگان ازشبکه های اجتماعی رنگارنگ با کاهش مواجه شده وسن کاربران این شبکه ها را کمترازگذشته نشان میدهد تا جایی که دربین کاربران اینترنتی شبکه های مجازی،شاهد حضوربی حد وحساب دانش آموزان هستیم.
استفاده کنترل نشده از فضا های مجازی در بین دانشآموزان آن ها را در معرض خطر اثرات مضر آن بر تکامل فیزیکی، اجتماعی و روانی قرار میدهد که از جمله آنها مشکلات بینایی، صدمات سیستم اسکلتی، چاقی، اثر بر مهارتهای اجتماعی، مشکلات ارتباطی در خانواده و اعتیاد الکترونیکی است.
از آنجایی که اینترنت در همه جای زندگی حاضر است، مهم است که بفهمیم چگونه این تکنولوژی میتواند رشد و تکامل دانشآموزان را بهبود ببخشد یا منحرف کند.
متاسفانه نفوذ شبکه های اجتماعی در بین دانش آموزان باعث افت تحصیلی آن ها شده و امروزه بیشتر وقت دانش آموزان به جای تحصیل علم صرف گردش در این شبکه ها می شود.
با نزدیک شدن ایام امتحانات ولزوم داشتن تمرکز و وقت کافی برای طی کردن موفق امتحانات با یکی از اساتید دانشگاه تبریز به گفت وگو نشستیم .
دکتر حبیبی، روان شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص تاثیراتی که استفاده از فضا های مجازی بر روی دانش آموزان و دانشجویان دارد اظهار کرد: استفاده از یک تکنولوژی نیازمند بستر سازی لازم قبل از بکارگیری آن است. امروز در خیلی از جاهای دنیا استفاده از وسایلی مثل موبایل به عنوان یک وسیله ی کمک آموزشی در خدمت معلم ودانش آموزان است وچه بسا به فرآیند یادگیری سرعت می بخشد.
وی افزود: اما در کشور ما متاسفانه چون بستر سازی لازم ایجاد نشده است و فرهنگ استفاده از آن درست جا نیفتاده ما با تبعات منفی این وسایل برخورد می کنیم در حالی که اگر با رویکرد مثبت از این تکنولوژی استفاده می کردیم می توانستیم به بهبود فرآیند یادگیری کمک بکنیم.
این روان شناس ادامه داد: الان در کلاس های درس ما دانش آموزان وحتی دانشجویان برای تفریح وخارج از فضای تعلیم تربیت از این شبکه ها استفاده می کنند، که این مسئله سبب اخلال در نظم کلاس و فرآیند یاددهی و یادگیری می شود جدای از آسیب های روانی که در پی دارد.
وی خاطر نشان کرد: استفاده از شبکه های اجتماعی سبب عدم تمرکز در بین دانش آموزان می شود که به تبع آن دانش آموز فرصت کافی را برای یادگیری مطالب نخواهد داشت.
حبیبی در پایان با اشاره با نزدیک شدن ایام امتحانات لزوم وقت گذاشتن کافی برای خواندن مطالب درسی گفت: خانواده ها باید با ملاطفت وشیوه های مدیریتی درست با فرزندان خود برخورد کنند واجبار و فشار را درباره کاهش استفاده از شبکه های اجتماعی به کار نبندند که این روش خیلی کار ساز نیست.