نقدی بر سفرهای خارجی مدیران شهرداری؛

مدیران آسمانی؛ از هامبورگ تا افغانستان!

عدم شفافیت هزینه‌ سفرهای خارجی اعضای شورای شهر، حرف و حدیث های پیرامون کارآمدی و نتایج به‌دست آمده از آن و ملاک سفر اعضای شورای شهر، ازجمله نکاتی است که می‌تواند در مبهم بودن بیش‌ازپیش این مسئله سهیم باشد.

سرویس شهری تبریزبیدار؛

سفرهای خارجی اعضای شورای شهر تبریز به امری عادی و روتین در حیات ۲.۵ ساله این شورا تبدیل‌شده است.

این رسم نوشته و نانوشته در بافت مدیریتی شهرداری‌های کشور  علی‌الخصوص تبریز که لقب اولین شهرداری کشور را یدک می‌کشد، در چندین سال اخیر خصوصاً در شورای چهارم شهرداری تبریز حواشی و پیامدهای بی‌پایانی را گریبان گیر این شورا کرده است.

از آغازین سفرهای های ابتدایی عمده اعضای شورا که با حضور ۲ طیف شورا خصوصاً اکثریت صوت گرفت، با انتقادات فراوانی روبرو شد. سفرهای دسته‌جمعی و در قالب گروه‌های مجزا امری نبود که بتوان به‌راحتی از کنار آن گذشت

با نگاهی به قانون نوشته‌شده شهرداری‌ها و شورای شهر، هیچ نص صریحی مبنی بر لزوم سفرهای جمعی و فردی برای اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری دیده نمی‌شود اما قانون نانوشته موجود در بافت این سیستم مدیریتی آن را تبدیل به سنتی مألوف در میان مدیران شهرداری کرده است.

سفرهای خارجی این دست مدیران شهری که بدون حضور رسانه‌ها و گزارشاتی از نتایج آن انجام  می‌شود باعث گردیده تا محل تردیدهای فراوانی پیرامون به وجود آید. این وضعیت به حدی رسید که در اول مهرماه سال ۹۳، معاون سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی، با ابراز تأسف شدید از “ولع اعضای شورای شهر تبریز برای سفرهای خارجی” گفت: “مخالف سفرهای خارجی نیستیم اما برای رفتن به خارج حرص و ولع نداشته باشیم.”

ولع سفر؛ مدیران آسمانی!
یک
 هفته پس‌ازاین اظهارنظر شبستری خیابانی، فرماندار تبریز از نگارش نامه‌ای در زمینه شرایط سفرهای خارجی شورا داد. اما این خبر واکنش شهرام دبیری را به همراه داشت که گفت: “سفرهای خارجی اعضاء شورا که در قالب مأموریت صورت می‌گیرد و هزینه‌های آن از طریق شورای شهر پرداخت می‌شود باید با طی مراحل اداری اتفاق بیفتد و اعضا قبل از سفر فرم‌های مربوطه را اخذ و تکمیل کنند.”

سفرهای اعضای شورای شهر و مدیران شهرداری به خارج از کشور به‌صورت متناوب تداوم داشت تا اینکه اکرم حضرتی در مهرماه ۹۴، انتقادات خود را روانه مدیران شهرداری کرد و به‌تندی گفت: «برخی از مدیران شهرداری، مدیران آسمانی شده‌اند و دائم در حال سفر خارجی هستند، اگر فرصت کردند روی زمین بیایند تا ببینیم با این شهر چه باید بکنیم»

وضعیت نه چندان مالی خوب شهرداری باعث این پرسش از سوی اکرم حضرتی شد که «وقتی حقوق کارکنان داده نشده چگونه هزینه سفر تأمین می‌شود»

اما تکمله سخنان این عضو شورای شهر را چندین روز بعد فرماندار تبریز با ارسال نامه‌ی در خطاب به دبیری رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، با استناد آیین‌نامه سفر اعضای شوراهای اسلامی محلی به خارج از کشور، خواستار انتشار دقیق و اطلاع‌رسانی عمومی گزارش سفرهای خارجی اعضای شورا شهر تبریز شدند.

افغانستان یا آلمان؛ مسئله این است!

در جلسه ۲۵ بهمن‌ماه شورای شهر تبریز، اسماعیل چمنی با انتقاد از سفر اخیر برخی از اعضای شورای شهر ه هامبورگ و آلمان، به‌طعنه گفت: “مبنای مسافرت‌های خارجی چیست و باید مشخص شود چرا به آلمان می‌روند و چه کسی به آلمان می‌رود و چه کسی به افغانستان می‌رود؟”

دراین‌بین دیروز، یکی از مدیران شهرداری تبریز در گفتگو با تارنمای رسمی این سازمان، از برگزاری نمایشگاه معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و گردشگری تبریز در آلمان، خبر داده که این مسئله مؤید حضور ۵ روزه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر در این سفر هستند.

بسیاری از ناظران شهری و رسانه‌ای منکر مثبت بودن برخی سفرهای خارجی مدیران شهری نبوده و نیستند، اما عدم وضوح هزینه‌های این سفرها، کارآمدی و نتایج به‌دست آمده از آن و ملاک سفر اعضای شورای شهر ازجمله نکاتی است که می‌تواند در مبهم بودن بیش‌ازپیش این مسئله سهیم باشد.

لیست نفراتی که در این چندروزه به سفر آلمان رفته اند، در تحریریه تبریزبیدار موجود است و این پایگاه اطلاع رسانی، پیگیر ابعاد این سفر و سفرهای خارجی مدیران شهرداری خواهد بود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *