شنبه / ۲۱ شهریور / ۱۴۰۵ Saturday / 12 September / 2026
×

رئیس کمیسیون عمران و توسعه شهری تبریز گفت: معاونت اجرایی و عمرانی شهرداری تبریز بخش مطالعاتی طرح بتن آرمه مسلح را انجام می‌دهند تا یک بار برای همیشه مسیر بی.آر.تی زیرسازی شود.

  • دی 30, 1395
  • به گزارش تبریز بیدار ، ایرج شهین‌باهر در گفت‌وگو با فارس  اظهار کرد: مسیر بی.آر.تی تبریز از جمله مسیرهای پرترافیک تبریز است که از نظر وزنی که این مسیر تحمل می‌کند و مخصوصا نزدیکی ایستگاه‌ها که خودرو دقایقی متوقف می‌شود نیروی وارده به آسفالت بیش از حد استاندارد و طراحی شده است.

    وی با بیان اینکه وزن و میزان تردد در مسیر بی.آر.تی بسیار بالا است، گفت: این مسیر تحمل این وزن بالا را نداشته و مدام دچار تخریب می‌شود و با بازسازی‌های مختلف همچنان این مشکل پابرجا است.

    عضو شورای شهر تبریز خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک سیستم و روشی توسط پیمانکار آلمانی روی مسیر بی.آر.تی پیاده‌سازی شد و حتی این پیمانکار ضمانت نیز داد ولی متأسفانه چندان نتیجه مطلوبی از آن نیز گرفته نشد.

    وی با تأکید بر اینکه شورای شهر تبریز از معاونت عمرانی شهرداری تبریز مطالبه پیگیری این موضوع را کرده است، گفت: در کشورهای توسعه یافته برای مسیرهای اتوبوس از بتن مسلح استفاده می‌کنند تا بتواند متحمل فشار وارده باشد.

    شهین‌باهر افزود: تعارض موجود در استفاده از بتن مسلح در تبریز آب و هوای سردسیری این منطقه است و مصرف نمک در زمستان بسیار بالا است؛ از این رو باعث تخریب بتن خواهد بود.

    وی با اشاره به اینکه نمک موجود در خاک با آسفالت واکنش خوبی داشته و دچار تخریب نمی‌کند، گفت: متأسفانه بتن در مقابل نمک واکنش نشان داده و سریع تخریب می‌شود و نمک پخش شده در سطح شهر مخصوصا در فصول زمستان برفی موضوع استفاده از بتن را با مشکل روبرو کرده است.

    عضو شورای شهر تبریز ادامه داد: البته تصمیم بر آن شده است که لایه‌ای از آسفالت بر روی بتن بیاید تا ارتباط نمک و بتن قطع شود و مسیر بی.آر.تی دچار تخریب نشود.

    وی خاطرنشان کرد: معاونت اجرایی و عمرانی شهرداری تبریز بخش مطالعاتی طرح بتن آرمه مسلح را انجام می‌دهند تا یک بار برای همیشه مسیر بی.ار.تی زیرسازی شود.

    شهین‌باهر افزود: موضوعی در کمسیون عمران نیز وجود داشت که بیشتر با دید ترمیمی به این مسیر نگاه نکنیم بلکه بیشتر زیرساختی و تقویت‌بخشی باشد.

    وی با اشاره به اینکه خیابان‌های تبریز برای ترافیک معمولی از چند سال قبل طراحی شده‌اند، تصریح کرد: همان مسیر طراحی شده به ترافیک معمولی را برای مسیر اتوبوس انتخاب می‌کنند و به صورت متداوم بار ایجاد می‌کنند.

    عضو شواری شهر تبریز اظهار کرد: مسیری از خیابان را برای طرحی بی‌نظیر انتخاب می‌کنیم ولی غافل از اینکه زیرساخت آن مسیر تحمل عملیات جدید بدون هیچ‌گونه تمهیدات را نخواهد داشت.

    وی ادامه داد: از سال‌جاری بحث مختلفی در رابطه با مقاوم‌سازی اساسی و تقویت اصولی زیرسازه‌های مسیر بی.آر.تی بیان شده تا تحمل فشارهای وارده متمرکز و گسترده را داشته باشد و طرح اصلاح زیرسازی را هر چه سریع‌تر اجرایی کنیم.

    شهین‌باهر با بیان اینکه اجرایی کردن این موضوع زیاد وقت‌گیر نیست، گفت: موضوع اساسی همان تکرار چندین‌باره عملیات روسازی با هزینه‌های زیاد بود که بعد از مدتی دوباره تخریب شده‌اند است.

    وی تأکید کرد: دلیل اصلی نابودی آسفالت در تبریز عدم وجود زیرساخت مناسب است و در صورت آسفالت‌سازی مداوم همچنان با مسیرهای ناهموار روبرو هستیم و باید یک بار برای همیشه اقدامی موثر در راستای تقویت زیرسازی این آسفالت‌ها انجام دهیم تا چندین سال آسفالت دوام بیاورد.

    نوشته های مشابه
    مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجان‌شرقی مطرح کرد؛

    شناسایی نیازمندان دهک‌های پایین؛ اولویت کمیته امداد

    تقویت پیوند دانشگاه و صنایع دفاعی، اولویت اصلی ماست
    رئیس دانشگاه تبریز در اجلاسیه سالانه مجمع بسیج آذربایجان شرقی؛

    تقویت پیوند دانشگاه و صنایع دفاعی، اولویت اصلی ماست

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *